RV37+2, viimeisen lääkärireissun tuloksia..

Heräsin tänään aamulla ihan järkyttävään painajaiseen, jossa minua oli vastassa lääkärissä uusi mieslääkäri (edellisestä kokemuksesta postaus täällä). Tämä lääkäri kertoi unessa minulle, että ihan sama, vaikka vauva olisi viisikiloinen ja syntyisi viikolla 43, ei synnytystä silti käynnistetä vaan annetaan luonnon tehdä tehtävänsä. Unessa kohdunkaulani oli 10cm ja kaikki paikat visusti kiinni, joten tiesin synnytyksen olevan hyvin pitkällä tästä tämänpäiväisestä käynnistä. 

rv371

Meillä oli tänään siis ihan oikeastikkin aika TAYS:siin ja lääkärille synnytystapa/aika/koko arvioon. Edellisellä käynnillä rv34+3 oli pojan kokoarvio 2830g ja tämän, sekä radin vuoksi kontrolli oli nyt viikolla 37+2 mahdollista käynnistystä varten. Sintti pisti parastaan koko käynnin ajan ja sekä sydänkäyrän otto, että ultra meinasi muuttua hankalaksi, sillä poika potki kuin heikkopäinen ja näytti kyllä kaikki mahdolliset liikesarjat, mitä nyt yleensä voi vaan odottaa – en ymmärrä, että keneen on poika tullut :D..

Mihin tuloksiin nyt sitten tultiin? Noh… Synnytystä ei lähdetä käynnistelemään etuaikaisesti vaan poika saa tulla ajallaan, kun itse parhaaksi näkee. Kokonsa puolesta hän olisi ihan valmis tähän maailmaan, sillä nyt painoarvio oli 3550g ja vielä kolmisen viikkoa olisi laskettuun. Lääkäri jo sanoikin, että kyllä sieltä yli nelikiloinen poika tulee.

Lääkäri myös painotti erästä asiaa, mikä ainakin minulta on tässä ajanmittaa hämärtynyt.. Loppujenlopuksi sillä painolla ei ole mitään tekemistä sen synnytyksen helppouden tai vaikeuden kanssa, mikäli äidin lantio on sellainen, että sieltä mahtuu ulos. Hän sanoi, että minun lantioni on suhteessa poikaan erinomaisen kokoinen ja ylipäätäänsä kroppa lääkärin näkökulmasta ideaali synnytystä varten. Jos nähtäisiin jo nyt, että ahdasta on, niin silloin puhuttaisiin käynnistyksestä uudelleen, mutta pitkänä ihmisenä ei voi olettaakkaan, että sieltä mitään miniä tulee (tai no kaikki on suhteellista :D).

Jotenkin minulla tuli ihan todella levollinen olo. Vaikka tavallaan hieman ärsyttää, että edellisellä käynnillä puhutut asiat muuttui ihan täysin, on minulla siitä huolimatta sellainen fiilis, että kyllä luonto hoitaa hommansa niinkuin kuuluu. Sintti on kuitenkin terve ja reipas kohtuasuja, joten se on tässä tärkeintä. Ja oli minulla jo synnyttimet yhdelle sormelle auki ja kohdunkaulakin hieman lyhentynyt(2,5cm), joten toivotaan poikaa hieman ennen laskettua päivää maailmaan!

rv37_Fotor

Elämme jännittäviä aikoja!

Näin muuten myös unta, että olin Spektin taustatanssijana tämän mahani kanssa. Jorma Uotinen ja Helena Ahti Hallberg olivat yleisössä ja keikan jälkeen kun kävelin ohi, kuulin kun he puhuivat keskenään, että ”muuten oli tosi hyvä tanssija, mutta ylipainoa alkaa olla jonkun verran”. 

emmakaisa

6 vastausta artikkeliin “RV37+2, viimeisen lääkärireissun tuloksia..”

 1. Kyllä ne ammattilaiset tietää, ja uskoisin että juurikin se lantio merkitsee paljon! Täällä syntyi 3,5 kiloinen nyytti alateitse ja kokemus jäi hyväksi, samanlaisia positiivisia kokemuksia oon kuullut kilon pienempiä ja suurempia saanneilta 🙂

  Tsemppiä, ne viimeiset viikotkin menee vauhdilla kun koettaa keksiä tekemistä, tai vaikka edes muuta ajateltavaa (kuten meille postailemalla!) meillä yllätti pieni ja tuli juuri ennen laskettua aikaa maailmaan, eli ehkä ne kaikkein kituvimmat viikot jäi onneksi kestämättä meilläkin:)

  • Niin kyllä mäkin uskon, että enemmän niillä on kokemuksia synnyttämisestä kuin miulla 😀
   Joo poika olis nyt teidän vauvan kokoinen;)

   Mä tossa just sanoinkin, et ajattelen vaan omaa peppuani tän loppuajan, teen kaikkea ihanaa ja kivaa<3 Ja kirjoittelen myös 😉

 2. Sillä kokemuksella, että ensimmäinen synnytys on käynnistetty ja toinen on ollut spontaani – toivo spontaania synnytystä. 😂

  • Näin olen joo ymmärtänyt, että ei kannata toivoa missään nimessä käynnistettävän 😀 Vaikka toisilla se on ollut kuulemma helppoa sekin! Me ollaan niin yksilöitä.

 3. Mä en vaan osaa oman kokemukseni takia luottaa yhtään noihin kokoarvioihin. Taysissa olin koko raskausajan tarkkailussa kun pienellä oli sydämessä lisälyöntejä joten kyllä sielä ravattiin ja paljon! Mutta siis keskiviikkona kävin vikaa kertaa ultrassa ja arvioitiin koko 3,8-4kg, saman viikon lauantaina synnytin tytön 2,9kg. Kyllä siinä tuli huudettua takas kätilölle että anteeks mitä? kun huuteli mulle suihkuun synnärillä tytön kokoa. Vaikka joo näin olen ymmärtänyt ettei sillä oikeasti ole merkitystä vaan enemmän sillä äiidn lantiolla ym muilla jutuilla. 🙂 Mutta tsemppiä loppuun asti!

  • Ohhoh, no johan meni pieleen 😀 Oon paljon näitä joo kuullut myöskin! Mä uskon kyllä, että ollaan oikeilla jäljillä, kun koko on suht suuri muutenkin. Ja olen itse ollut iso vauva. Tietenkin sitä toivoo, että mielummin menisi alakanttiin kuin kilon yli :D!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta