Mitä mukaan sairaalakassiin?

_MG_3811*kuvan hoitolaukku täältä (kaupallinen linkki)

Minähän elin lähes viimeiseen kolmannekseen asti siinä luulossa, että sairaalakassit on ihan jenkkiläinen juttu. Jossain vaiheessa alkoi minullekin valjeta, että sinne ihan oikeasti kannattaa ottaa jotain mukaankin.  Noh, eikun google sauhuamaan ja aloin selvitellä, että mitä sinne sairaalaan kannattaisikaan ottaa mukaan?

sairaalakassi5

Mehän asutaan tässä alle 5km sairaalalta, joten mitään sellaista ei oikeastaan ole, mitä Timo ei voisi minulle tuoda tai käydä ostamassa mikäli minulla tulee sellainen olo, että jotain puuttuu. Kuitenkin kun viimeviikolla lähdin Haminaan, oli pakko pistää perustarpeet kassiin valmiiksi, jos olisikin käynyt niin hassusti, että olisin alkanutkin synnyttää jo sielä.

En ole laittanut kassiin kuin ihan sellaiset perusjutut, että pärjään ensimmäisen vuorokauden. TImo osaa kyllä tuoda sitten sairaalalle lisää tavaraa, mitä koen tarpeelliseksi tai puuttuvan.

sairaalakassi1

Laitoin kassiin yhdet alushousut ja ”imetys”- liivit. Ajattelin käydä ostamassa hennesiltä vielä ihan oikeatkin tuon saman malliset imetysliivit, niin on sitten sellaisetkin olemassa. Ajattelin kyllä pärjätä ihan urheiluliiveillä, mutta arki näyttää! Olen meinannut käyttää sairaalan ihania pitsipöksyjä ja vaatteita, hieman harkitsen omien leggareiden mukaan ottamista, mutta katsotaan nyt. Nekin voi Timo sitten tuoda jos minulla on niitä ikävä. Omat sukatkin on kassissa mukana (tietty).

Pakkasin muutamat liivinsuojukset mukaan, mutta tarpeen mukaan sitten näitäkin saa lisää. Mielummin hieman liian vähän, kuin ihan liikaa kaikkea. Jos tämä olisi toinen kertani, niin olisin varmaan fiksumpi. Joku viisas oli kijoittanut, että nännivoidetta kannattaa olla mukana, että sitä ei enää sairaalasta saa.

Olen yleensä taipuvainen ylipakkaamiseen, niin nyt koitan hillitä itseäni. Pakkasin mukaan myös viimeiset evoke- patukkani. Aion käydä vielä ostamassa jotain proteiinipatukoita ja Timo saa sitten tuoda suklaata jos siltä näyttää! Rakastan pikku patukoiden syömistä ja minulla on melkein aina joku proteiinipatukka kassissa, mikäli hätä tulee! Vesipullon meinasin tuonne kassiin laittaa, sillä se on kuulemma ihan hyvä olla mukana.

sairaalakassi3

Meikkipussini on vielä hieman vajavainen, sillä on paljon tuotteita, mitä pakkaan vasta kun lähtö koittaa. Minulla on vaippakassissa (eli nyt siis sairaalakassissa) pikkupaketti peppupyyhkeitä, joilla aion hoitaa suurimmat itseni pyyhkeilyt, mikäli en suihkuun jostain syystä pääsisi. Aion pestä hiukseni sairaalan shampoolla, mutta hoitoaineen otin mukaan varmuuden vuoksi. Huulirasva pitää käydä ostamassa, koska ilman sitä tulisin varmaan hulluksi – se pitää olla kassissa valmiina.

En koe tarvitsevani mitään sen suurempaa kosmetiikka-arsenaalia mukaani, dödön ym. pakkailen sitten vielä ennen lähtöä. En jaksa uskoa, että olisin niin paniikissa, että rupeaisin ihan toimintakyvyttömäksi kun vedet menee. Ja todellisen äkkilähdön tullen edelleen tuo Timo kyllä voi tuoda peräst mitä puuttuu!

sairaalakassi

Pikkutyypille on tottakai jo asu pakattuna. En ole edes viitisinyt ostaa alle 56cm vaatteita, sillä poika on varmasti ihan mahtuva noihin. Otin nyt varmuuden vuoksi tutin mukaan, en oikein tiedä mikä on käytäntö sen suhteen?

Kassista löytyy myös pari harsoa, jotka toimitan Timon matkassa kotiin Jedille nuuhkittavaksi. Mietin, että kannattaisiko minun ottaa mukaan vauvan pikkuviltti ja ehkä mahdollisesti sen kanssa nukkua nyt jo, että siihen tutut kodin turvalliset tuoksut tarttuisi?

Muutenhan vauva kai saa kaiken sairaalasta ja Timo sitten kotiutumispäivänä tuo haalarin ja turvakaukalon..

Olen kuullut mainittavan myös, että kannattaisi olla omat fliplopit tai birkkarit, sekä aamutakki? Mitäs siellä ollaan mieltä? Kotiutumisvaatteiksi ajattelin ottaa mukaan jotkut leggarit vaan ja löysän paidan, eipä tuolla matkalla tarvitse kauheasti miettiä pukeutumistä :). Kaikki laturit ym. otan myöskin mukaan vasta sitten kun on pakko mennä.

Onkos jotain juttuja mitä kannattaisi vielä pakata?

emmakaisa

27 vastausta artikkeliin “Mitä mukaan sairaalakassiin?”

 1. Mulla oli mukana sellaiset karvavuoriset crocsit ja niillä oli mukava kävellä käytäviä, ehdottomasti suosittelen jotkut mukavat sisäkengät mukaan. Ihanaa oli myös oma vähän parempilaatuinen suihkugeeli ja vartalovoide. Oli luxusta päästä lämpimään suihkuun ja omat tuotteet oli musta hyvä juttu, otin myös omat hiustuotteet mukaan. Lääkkeistä iho kuivui melkoisesti (otin epiduraalin), ja huulet tosiaan kuivui myös eli vartalovoide ja huulivoide oli jees. Jos tykkää lukea niin naistenlehtiä on kiva lueskella. Mies toi kaupasta hedelmiä ja smoothieita, varsinkin smoothiet oli ihania kun tuo sairaalan tarjonta ei oo mitään luksusta, hedelmiä toki tais olla koko ajan haettavissa. Ja nännivoide joo kannattaa olla! Toisella kerralla otin myös omat särkylääkkeet ettei joudu koko ajan hoitajia vaivaamaan, ne jälkisupistukset on ikäviä!

  • Mä varmaan otan mun vanhat työkengät mukaan ja jätän ne sitten synnärin roskikseen kun kotiudun. Varmaan jonkun kosteusvoiteen otan mukaan, mutta oon niin laiska rasvailemaan vartaloa (paitsi mahaa) niin, en usko, että siellä innostuisin yhtäkkiä itseäni rasvailemaan. Noi smoothiet olikin hyvä vinkki! Varsinkin kun en ole saanut nyt mitään hedelmäsmoothieita tuon radin takia juoda. Omia särkkäreitä en ota missään nimessä mukaan kun niitä sairaalastakin saa 🙂

 2. Saat sieltä aamutakin ja (semiepämukavat) tossut messiin, joten jos haluut mukavat niin ota omat. Synnytyksen jälkeen vaan nopea suihku, ei mitään hiustenpesuja tms jos alkaa heittämään päässä liikaa mutta toki osastolla/hotellissa saat suihkussa viettää oman aikasi joten aineet messiin 😀 jos meinaat sairaalan kertakäyttö verkkohousuissa (hyvin sexyt) kulkea pari pvä siteen kera niin yhdet alushousut kotimatkalle ok! Särkylääkettä saat aina kun pyydät, ensisynnyttäjillä ei jälkisupistukset yleensä ole niin kovia kuin sitten seuraavalla kerralla. Salissahan puhelimen pitää olla pois päältä/lentotila, joten jos haluut musiikkia niin cd:itä messiin 🙂 muistuta myös timoa että ottaa mukaan syötävää juotavaa yms että jaksaa hieroa sun selkää ja olla skarppina! tsemppiä! <3

  • Juu haluan kyllä kulkea, ei tarvii omia pyykkejä sitten miettiä 🙂 Voi olla, että ei paljon tuu mieleen musiikkia kuunnella enää sillä kohtaa, mutta hyvä pointti, pitää Timolle sanoa, että pakkaa itse itselleenkin sellaisen kassin, että selviää jos tulee pitkä rupeama 😀 kiitos<3

 3. Itse synnytin Tampereella vuosi sitten. Oman kokemukseni perusteella mukaan kannattaa ottaa jotkut sisätossut sekä lukemista. Vaikka aika kuluukin mukavasti vauvaa katsellessa niin oma käärö ainakin nukkui kolmen tunnin pätkissä ja aika ilman lukemista olisi käynyt pitkäksi. Sairaalasta saa mielestäni kaiken tarvittavan, ”pitsipöksyt” ovat vuodon ja turvotuksen takia mitä kätevimmät käyttää ja sairaalan mekko miellyttävä päällä, vaikkakin todella ruma. 😊 Nännivoidetta saa sairaalasta. Myös särkylääkkeiden osalta kannattaa turvautua kätilöihin, sillä he pitävät huolen siitä ettet ota liian usein särkylääkettä. Tsemppiä loppuodotukseen ja synnytykseen!

  • Pitsarit ovat ymmärrykseni mukaan ihan parhaat jalassa synnytyksen jälkeen! Ja juu niinkuin jo tuohon edelliseen kommentoin, lääkkeet jää kyllä kotiin kun sairaalaan tässä ollaan menossa 🙂 Kiitos, kyllä tässä alkaa olla jo aika kypsä!

 4. Juu ei mitään omia lääkkeitä messiin. Antavat kyllä särkylääkettä niin paljon kuin on turvallista ottaa, tarvittaessa siis. Ei sinne oikeasti ihmeitä tartte mukaan. Mulla oli synnyttäneiden vuodeosastolla omalla pöydällä mehu- ja vesikannu, jotta tuli juotua tarpeeksi. En ottanut mitään omia vaatteita mukaan, sillä oli kätevämpi sotkea niitä sairaalan vaatteita. Ei ne vaipat kauhean piukeisiin leggareihin mukavasti mahdukaan 🙂

  • Joo ei mullakaan tuolla kassissa oo vielä mitään muuta kun noi mitä kuvissa, käytäntö sitten näyttää… Lääkkeitä en ota missään nimessä, sairaalaanhan olen tässä itse menossa 🙂

 5. En ite tiennyt, että omia vaatteita saa käyttää, ja juhannuksena ulospuskettu lämpöpatteri kyljessä siinä sairaalan pitkähihaisessa kaavussa oli suht kuuma. Oi mitä oisin antanu narutopista! Olin kyl niin sysipaskana sen synnytyksen jälkeen, et pääsin viikon sairaalassaolon aikana yhden kerran suihkuun. Siinä kohtaa oli ihan sama et millä sitä pesi 😀

 6. Mulla oli viime kesänä omia vaatteita mukana, ja se oli kyllä hyvä ratkaisu! Käytin osittain sairaalavermeitä mutta kun meidänkin visiitti oli 5pvä niin oli välillä ihana pukeutua omiin vaatteisiin, varsinkin juuri niihin sukkiin, ne sairaalan on ihan kamalia.. 🙂

  Tämä nyt vaihtelee tosi paljon siitä montako päivää sielä sairaalassa joutuu olemaan koska hyvässä lykyssähän sä olet sielä muutaman päivän ja thats it! Siinä ajassa ei kauheasti mitään erikoista osaa varmaan ees kaipailla.

  Suosittelen hankkiin imetysliivejä ja monet! Itse olin hommannut vaan muutamat ja voi että kun niitä saa pestä ihan kokoajan..

  Ja sitte muutamia vinkkejä sairaalaan; käytä Taysin rintapumppua jos maito nousee rytinällä, se oli ihan mun pelastus!
  Ja jos on alapää kauheen kipee (toivotaan ettei ole) ja särkylääkettähän sielä saa vaan 8h välein niin heillä on pakkasessa sielä jäisiä terveyssiteitä jotka puuduttaa hyvin! Ja myös juo paljon sitä luumunektariinia sieltä jääkaapista jos tulee tikkejä ym, helpottaa huomattavasti.

  Ja tärkein kysy kaikkea maan ja taivaan väliltä kätilöiltä ja hoitajilta, he ovat sielä sua varten! 🙂 Mä käytin viime kesänä kaiken hyödyn irti ja sainkin tosi paljon vinkkejä ja apua! Mulla oli kyllä ihan unelma harjottelijakin sielä osastolla joka tuli aina sylitteleen mun vauvaa.

 7. Ja niin tohon vauvan vaateasiaan.. Mulle oli kaikki toitottanu että älä osta liikaa pieniä vaatteita ja meillä oli kokoa 50 vaatteet mukana synnärillä mihin meidän vauva hukku. 😀 Mies saikin heti lähtee vaateostoksille kun päästiin kotiin..

  • Jos näyttää siltä, niin pyydän Timoa sit tuomaan vaatteita ja liivejä lisää. Mulla on näitä trikooliivejä paljon, joista on helppo tissi kaivaa esille, eikä haittaa vaikka menis pilalle. Tayssiin sai kai ottaa omankin pumpun mukaan? Haluan oppia sitäkin käyttämään, etten oo kotona ihan sormi suussa 😀
   Joo hyi ne sukat! Mä en ole voinut niihin koskea sen jälkeen, kun kerran töissä yhdestä sukasta tuli kokonainen sieninen kynsi… HYI!
   Mä oon kyllä niin kova kyselemään, että varmaan pistää kotiin vain sen takia 😀

   Joo toi vaatehomma vähän muakin arveluttaa, mutta poika on jo nyt niin tuhti, että epäilen, että ne pienemmän olis liian tiukkoja, vaikka pituudeltaan olisi sopivia. Poika kasvaa kuitenkin, niin eiköhän nuo vaatteet riitä. En ole kauheasti edes vielä mitään ostellut, koska tosiaan sitten vasta näkee, että onko poika minkä pituinen ja kokoinen ja miten kasvaaa 🙂 Mulla on kyllä kovat odotukset TAYS:sin suhteen, sillä olen kuullut tosi paljon hyvää siitä!

 8. Kyl niissä sairaalan seksyissä vaatteissa on siellä sillai kivoin olla, ku niitä voi sitten vapaasti vaihdella puhtaisiin. Ne kamalat pikkarit on siteiden kanssa kyllä näppärät. Imetysliivejä en pitänyt ite, kun oli jotenkin kätevintä olla ilman. Vauva oli paljon paidan alla iholla. Muillakin siellä tissit heruttaa, et eipä ne läikät yöpaidassa haittaa. 😀 Tissivoide ja bepanthen (mm. alapiähän) on kyllä hyvä juttu. Jos rinnat on kovin kipiät, pyydä sairaalasta niihin kylmät kaalinlehdet. Ne oikeesti jeesii 😉 Jotain hyvää ja herkullista syömistä ja hedelmiä on kiva olla. Sairaalaruoka… no niin no. Syöhän sitä kun ei muutakaan oo 🙂 Ei siellä kyllä juuri paljon tarvitse omia kamoja. Villasukat oli kova juttu!

  • Joo oon ajatellut kyllä hyödyntää sairaalan kevätmuotia mahdollisimman hyvin, niin ei tarvii ruveta pyykkäämään heti kun tulee kotiin. Olen tästä jälkivuodosta sen verran kuullut, että mielummin ne seksyt pitsipökät (oikeasti laittaisin varmaan ihan kunnon housuvaipatkin jos saisi) kun kasa veristä kotiinviemistä. Aion kyllä sairaalassa syödä ainakin kasan hedelmiä heti kun tiedän, että se ei enää sinttiin vaikuta ja appelsiinimehua tekee mieli ihan hulluna 😀

 9. Sairaalasta saa myös erittäin kätevät kertakäyttöset liivit. Ne oli kyllä mukavat kun maito alkoi nousemaan. Sain niitä muutamat kotiinkin ja tykkäsin käyttää niitä öisin. Kauniit ne ei ole, mutta mulle oli mukavuus plussaa! 😉

  • Oo, en ole kuullutkaan! Pitää kysyä niitäkin 😀

 10. Hyvältä näyttää kassi! Itse pakkasin sairaalaankin vaatetta itelle, mutta llopulta tarvitsin vain pelkät kotiinlähtövaatteet. Se maito, hormoonihiki, välillä verikin sairaalan mekossa oli niin helppo panna pyykkiin ja ottaa uusi! Ja tosiaan jälkivuodon takia ihanat tenavaipat oli ihan must ja niitä ei muihin kuin verkkopöksyihin laitettu, oli ne toisaalta mukavat päälläkin kun paikat tosiaan oli hellänä!
  Maito nousi kunnolla kotiinlähtöä edeltävänä päivänä niin että olisi jo tarvinnut liivit ja liivinsuojat, sinnittelin silti ilman ja eipä tuo nyt haitannut kun pitkälti vaan vuoteessa olin jossa oli helppo harsoihin pyyhkiä vuotavia tissejä ja mekko nyt saikin olla maitoläikillä! Itse käytän nyt kotona öisin juuri tuon tyylisiä liivejä kuin kuvissa sulla, mutta päivisin on oikeasti helpompi kun on ne oikeat imetysliivit!

  Vauva sai kaiken tarpeellisen, harsoja sai hakea liinavaatevarastosta, peppupyyhepaketitikin jaettiin joka äidille, nännivoidettakin antoivat ja lääkettä tuli kun pyysi, välillä pyytämättäkin koska jälkisupparit…. ja vaikka aamutakki ja -tossut ei nättejä olleetkaan, ne meni siellä ryysyjen seassa sen minkä tarvitsi:D omat shampoot ja hoitoaineet, rasvat ym ym ym. hygieniavehkeet mulla oli kaikki omia, mutta kukin tavallaan 🙂 ja nuo proteiinipatukat on hyvä, minä laitoin miehen kauppaan kun tajusin että ei täällä sitä proteiinia turhan paljon jaeta, vaikka jääkaappi olikin koko ajan kaikkien äitien käytössä hyvin eväin! ja tosiaan jotain ajankuluksi, puhelinta tuli räplättyä PALJON kun tosiaan kokoajanhan ne vauvat yleensä nukkuu…
  tsemppiä hurjasti, lähellä on jo lähtö! 🙂 ja muista neuvolakortti ulottuvilla, nimim. täällä sitä etittiin kymmenen minuuttia ennen lähtöä… 😀

  • Pakko mun on hennesiltä käydä se ainakin yksi liivipaketti hakemassa, ei se tainnut olla kauhean kalliskaan… Siis se voi olla, että vedän kaksin käsin suklaata kun saan taas syödä herkkuja, mutta koitan varailla jotain protskupatuikoita itselleni mukaan varoiksi. Ne fAST:in uuden on ainakin ihan taivaallisia ja just noi evoken marjapatukat! Hedelmiä mulla on ikävä…
   Neuvolakortti mulla on onneksi aina mukana, kun kerran tuli sanomista, kun olin unohtanut sen lääkärireissulle ottaa mukaan alkuraskaudesta 😀 Noi harsot otan vaan, että tää meidän kissavauva saisi vähän ennakkomateriaalia siitä, mitä on kotiin pian tulossa. Raukka kun on niin rakkaudenkipeä, että ihan pelottaa mitä tästä meidän arjesta hänen kanssa tulee… Voi olla hieman totuttelemista uuteen ihmiseen.

   Voihan se olla, että menen tällä kassilla ja Timo tuo perässä matkalaukullisen tavaraa kun alan kaipaamaan milloin mitäkin 😀 Läppärin tarvin ainakin hetkeksi, jos sintti nukkuu paljon niin tuleepahan ainakin blogi päivitettyä reaaliajassa 😉

 11. Yksi ehdoton juttu mulla synnytyksen aikana oli Tripit ja proteiini-/myslipatukat! Mulla oli siis sairaalakassi salissa mukana (en tiedä Taysin käytäntöjä, onko mahdollista ottaa) ja sinne pakattuna eväitä myös itse synnytystapahtumaa varten. Tripit oli ehdottoman käteviä siinä vaiheessa kun tuli jano, eikä oikein enää päässyt hyvään asentoon niin, että lasista/pullosta juominen olisi onnistunut. Lisäksi mulle tuli synnytyksen aikana aivan hirveä nälkä, ja patukat veivät siltä pahimman terän pois ennenkuin sai taas syödä kunnon ruokaa.

  • Hei hyvä vinkki! Tykkään muutenkin pillimehuista 😀 Samalla tavalla voisi varmaan jonkun gainomaxin ym pillillä juotavan protskujuomankin ostaa jos haluaa energiaa helposti JOS ei maistu patukat.. Niitäkin kyllä pitää vartata! Yhtään en kyllä tiedä, että saako sitä kassia ottaa saliin, mutta toivotaan, että saa 🙂

 12. Moi!

  Saattaa olla, että kommentoin ekaa kertaa blogiisi. Jäin lukijaksi aikalailla raskausuutisen paljastettuasi, koska olen itse kovin samassa tilanteessa, nyt seitsemänviikkoisen esikoisen kanssa kotona. Jotenkin on ollut ihanaa lukea sinun taivaltasi uutta arkea kohti. Tuntuu, että sinusta on tullut esiin paljon (minulle) uusia ja pehmeämpiä puolia odotuksesi myötä. 🙂 Itse en ole kovin innostunut muodista, joten blogisi uudemmat aihepiirit ovat vieneet mukanaan.

  Itse pakkailin sairaalakassia fiilispohjalta ja vaikka kotimatka sairaalalta oli 290 km, huomasin, että ainakin minä pärjäsin varsin vähällä varustuksella. Tärkeimmät olivat omat ja vauvan kotiintulovaatteet, imetysliivit, juomapullo, puhelimenlaturi, kamera ja nännivoide. Muut taisivat lopulta jäädä kokonaan käyttämättä. Eli vähällä näyttää pärjäävän. Ja tosiaan, kaupasta saa aina lisää tavaraa, jos yllättävä tarve tulee.

  Mukavia päiviä sinulle ja tsemppiä uuteen arkeen, kun sen aika on!

  • Moikka ja kiitos kivasta kommentista 🙂 Kyllähän tässä varmaan itse kukin hieman pehmenee kun elämän arvot alkaa muuttua! Mulla on nyt tuo kassi jo kovinkin pakattuna kaikkea mitä ihmiset on ehdotelleen.. Voi olla, että tulen lähes täyden kassin kanssa myös kotiin sieltä synnäriltä 😀 Eväitä nyt en ala kyllä kovin paljon sinne kantamaan.
   Ihanaa vauva- arkea sinulle, pian sitä toivottavasti pääsen itsekin opettelemaan <3

 13. Me oltiin kolme viikkoa sitten synnytyspuuhissa TAYSisssa ja tärkeimpiä sairaalakassin tavaroita oli neuvolakortin lisäksi puhelin + laturi, oma juomapullo (ja pillimehut oli kyllä kiva lisä!), hygieniatarvikkeet ja omat sisäkengät molemmille. Mulle ei missään vaiheessa edes tarjottu mitään sisäkenkiä sairaalan puolesta, joten onneks oli omat! Meitä ohjeistettiin jättämään sairaalakassi alakeran säilytyslokeroihin synnytyssaliin mennessä, mutta kyllä mies sinne raahasi yhtä sun toista kamaa, ennen kaikkea ihan hillittömän eväskassin 😀 Me oltiin osaston lisäksi yksi yö potilashotellissa ja siellä on ihan näppärää olla omat vaatteet mukana, kun käy syömässä/pyörimässä yleisissä tiloissa, itse asiassa ne taisi ohjeistaakin, ettei siellä ole suotavaa hiihdellä sairaalavaatteissa. Mullakin oli mukana nännivoidetta, mutta sain sitä kyllä kätilöltäkin ja vähän väliä kyselivät haluaisinko kipulääkettä, eli ei tosiaan mitään omia lääkkeitä kannata ottaa mukaan. Meillä mies toi vauvan kamat sinä päivänä kun päästiin kotiin, eli niitä ei sairaalakassiin tarvinnut pakata, vaan olin laittanut ne etukäteen kaukaloon odottamaan. Meikitkin mulla oli mukana ja luulin niitä käyttäväni edes vähän, mut ihan koskemattomana tuli se pussukka takaisin 😀 Niin ja se Tripp Trapp ja newborn set.. toimii! Ollaan syöty jo monet brunssit niin, että pikkuherra ”istuu” pöydän päässä. Yleensä jäbä veteleekin päivän ekat ja pisimmät päikkärit siinä kaukalossaan 🙂

  • No pitää nuo kengät kyllä ottaa molempien siis mukaan, niin moni on siitä sanonut! Joo empäs enää pakkaile mitään enempää mukaan, kyllä ne sitten saa haettua kotoa jos jotain ihan älyttömästi kaipaa 🙂
   Voi vitsi, hyvä kuulla, ollaan katsottu yhtä vähän edullisempaa vaihtoehtoa tolle tripp trapp:ille, mutta sama systeemi siis siinäkin! Tämä kyllä puoltaa vielä lisää sen hankkimista 🙂

 14. Mä en usko et sulla on mitään hätää, kun noin lähellä sairaalaa asutte. Mies voi helposti tuoda puuttuvat tavarat 🙂 Lisäks synnytys harvoin käynnistyy vesien menolla, joten jos supistukset on joten kuten siedettäviä niin siinäkin vaiheessa ehtii vielä tavaroita kasailla. Ei tosin varmaan suositeltavaa 😀 Itehän supistusten keskellä kävin vielä ruokakaupassa ja valikoin eväitä mukaan otettavaks.

  Mulla itellä mukana tais olla just joitakin eväitä. Kätilö sillon kehotti vetämään vaan jotain nestemäistä eli mehua/jugurttia, pointti tais olla jos lääkkeistä tulee huono olo, en nyt kyllä ihan täysin ymmärtäny mikä se pointti oli. Helpompi oksentaa vai hä? Sit oli puhelimen laturi, imetysliivit ja perus hygieniatuotteet. Tärkein neuvo itelle oli et siellä ei juuri mitään tarvii, suurin osa ihmisistä pakkaa liikaa. No eipä siellä tosiaan paljon tarvinnu. Sisäkenkiä oisin kaivannu, et ne vois olla hyvä. Tsemppiä loppuodotukseen ja synnytykseen ennen kaikkea! 🙂

  • Mä oon miettinyt monesti, että varmasti kerkeän vaikka mitä vielä silloin kun supparit alkaa! Ehkä en ihan ruokakauppaan lähde, mutta pakkailla ehtii loput ja Timo voi sitten tuoda tarvittavat 😀 Mä eilen ostin pari pillimehua ja protskujuoman – eiköhän niillä pärjätä aika pitkälle kun kuitenkin sieltä sitten saa jos tarvii. Eniten mua toi Timon ravintopuoli huolettaa 😛 Kiitos tsempeistä, alkaa aika olla aika pitkää jo 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta