Kuvitelma vs. todellisuus osa 2. kodin ratkaisut

Tein suuren työn kun huolella suunnittelin pojan huoneen sisustusta ja hoidin toteutuksen harkiten ja tarkkaan kaikki ajatellen. Mietin asioiden käytännöllisyyttä ja teimme hieman vauva-aikaa pitkäjänteisempiä hankintoja, kuten lipaston hoitopöydän sijasta.

Asettelimme pinnasängyn kauniisti omaan nurkkaansa, vaikka tiesimme, että se muuttaisi makuuhuoneeseen heit kun kotiudumme sairaalasta. Kaikki oli kauniin harmonista ja turkoosin sinistä.

lastenhuone3


Nyt meillä on kauniin harmoninen huone kissan hiekkalaatikolle ja pyykinkuivaustelineelle..

Eli jos nyt stressaat siitä, että lastenhuone puuttuu/on sisustamatta, niin unohda kaikki stressi. Meillä muutti hoitoalusta kylpyhuoneeseen ja sänky makuuhuoneeseen ja muuta poika ei oikeastaan tarvikkaan jos vaan vaatteet ja muut tarvikkeet saa jonnekkin näppärästi. Meillä tuo lipasto on toiminut hyvänä kaappina vaatteille, mutta kauniisti asettelemani hoitotarvikkeet ovat myöskin muuttaneet hiljalleen sinne kypyhuoneen hoitotason ympärille. Tavarat vaan seuraavat käytännöllisyyden perässä.  Nyt Timo suunnittelee jo lipaston siirtämistä olohuoneeseen :D!

_MG_4025

Meinasin saada sydänkohtauksen kun neuvolan hoitaja toi meille sen järkyttävän hymynaaman punaisella pohjalla ja kertoi, että vauvat tykkäävät siitä. Olisin ihan viimeiseen asti halunnut uskoa, että se on vain joku neuvolan höpöjuttu, mutta meidän poika tapittaa sitä koko vaipanvaihdon ajan tarkkaavaisena, joten pakko se on varmaan tuohon seinään teipata.. Kaikkeen sitä taipuu tuon pikkuisen myötä..

_MG_4028

Pojan huoneen sisustaminen oli todellä tärkeä osa tätä äitiytymisprosessia ja pesänrakennusta, koen silti sen todella turhaksi. Toivon, että poika viihtyy tuossa sisustuksessa tovin kun joskus muuttaa omaan huoneeseen, etten ole ihan turhaa työtä tehnyt.

Palaan tällä viikolla vielä niihin hankintoihin… Ja instagramin puolelle tulleesta kommentista innostuneena ajattelin tehdä ihan oman postauksen vaippalaukusta ja sen sisällöstä, sekä siitä mikä minusta on helpottanut elämää ulkona liikkuessa

_MG_4031

emmakaisa

8 vastausta artikkeliin “Kuvitelma vs. todellisuus osa 2. kodin ratkaisut”

 1. Hymynaama on pop! Voisitko Emma tehdä joskus jonkun neuvolapostauksen? Kiinnostaa miten asiat siellä teilläpäin sujuvat 🙂

  • Voin tehdä 🙂 Etenkin nyt kun meidän oma terkka on kipeä ja ollaan jouduttu keskelle sijaisrumbaa 😀

 2. Emma😍onko noi valkoiset korit ikeasta? Onko ne porattu vai imukupeilla? Olis aika buenot meidänkin elokuussa syntyvälle vauvelille.😉oon lukenu sun blogia säännöllisesti ja tosi kiva kuulla teidän kuulumisia😄mä liityin onkiniemen elixiaan pari vkoa sitten ja hyvä aloittaa liikkuminen taas puolen vuoden tauon jälkeen😂su alkaa rv25…ja kolmas tosiaan tulossa…välillä on ikävä tfw-aikaa, mut ehkä vielä joskus pääsee takas sinnekin😂👍-mariikka

  • Mariikka 🙂 On ikeasta ja ihan imukuipeilla on seinässä kiinni, mikä on ihan loistavaa! Ai säkin alat käydä siellä, varmasti törmäillään jahka pääsen itse tästä taas salille. Nyt tän toukokuun mulla on kortti tauolla, koska ei uskalla ennen lääkärin lupaa lähteä kovaa treenailemaan, tuo alakerran sali saa siihen asti kelvata 😀 Mä just mietin tiedätkö, että meidän kurssista on nyt vuosi, ajattele miten nopeasti aika menee! Kyllä mä ainakin vielä haluan päästä hurrikaaneilemaan joku päivä 😉

 3. Kiva lukea kokemuksia siitä, mikä on käytännössä osoittautunut toimivaksi 🙂 Mä olen pohtinut jo hoitotasoratkaisuja, vaikka käyttäjä tulee vasta syyskuussa.. Mistä tuo lipasto on, missä on päällä hoitopehmuste? Näyttäisi sopivan pieneltä meidän minimakkariin 🙂

  • Mä luin kaikki mahdolliset jutut itsekkin raskausaikana, niin kiva jos näistä on iloa 🙂
   Siis paras hoitotaso on esim. pyykkikoneen päällä. Oikeasti tulet kaipaamaan vesipistettä lähelläsi kun se kakkarumba alkaa.. Mutta jos siihen ei ole mahdollisuutta, niin lipasto esim. makkarissa on todella hyvä. Tuo on ikeasta, joku alle 100€ lipasto, mutta todella toimiva ja tilava! Ihanaa odotusta teille 🙂

 4. Kokemuksen syvällä rintaäänellä sanon nykyään kaikille odottaville äideille että tehkää lastenhuone valmiiksi jo odotusaikana (vaikka se tuleekin toimimaan varastona jonkin aikaa 😂). Mulle kaikki toitotti raskausaikana, ettei vauva tarvitse omaa huonetta ja lopulta huone jäikin keskeneräiseksi kun synnytys alkoi yllättäen ja etuajassa. Eipä ollut hääviä alkaa suunnitella huoneen remonttia ja miettiä mihin vauva laitetaan kun maalataan/tapetoidaan, kun sen aika tuli että tyyppi piti saada omaan huoneeseen nukkumaan 😬 Tietysti se huoneen suunnittelu ja sisustaminen on osa sitä ihanaa pesänrakennusta 😍 Onnea vauva-arkeen!

  • Niin joo toki jos huone on ihan remonttikuntoinen, niin siinätapauksessa on ihan kannattavaa tehdä muutokset jo hyvissä ajoin 😀 Meillä siis tarvi vain sisustaa huone mieleiseksi.. Oli se silti jotenkin valmistavaa asetella niitä pumpulipuikkoja riviin sinne laatikkoon ja miettiä, että miten vaatteet on järkevintä laittaa, että oikean kokoiset on ensin 🙂 Samoin sinne, ihanaa arkea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta