Nyt meni hyvä vauva pilalle..

 

Kun tulet raskaaksi muista seuraavat asiat..

 • Huolehdi itsestäsi, mutta älä värjää hiuksia tai käytä kosmetiikkaa, sillä kaikki voi olla haitaksi lapselle. Unohda myös kaikki hajusteet ja muutenkin yleinen siisteys, sillä se on myrkkyä. Parempi on jos et peseydykkään, sillä siinähän katoaa ihon luonnollinen bakteeritasapaino.
 • Liiku, mutta älä liiku liikaa, sillä se on vaarallista.
 • Lepää, mutta älä vaan lepää liikaa, sillä on tärkeää pysyä liikkeessä.
 • Syö hyvin, mutta muista se kolmen sivun lista kielletyistä ruoka-aineista ja muista myös se, että kaikki herkut on pahasta, sillä saat kuitenkin raskausdiabeteksen ja lihot muutenkin.
 • Huolehdit koko ajan vauvasi hyvinvoinnista vatsassa, mutta älä huolehdi liikaa, sillä aiheutat vauvalle stressiä.

IMG_8349

Kun saat vauvan vihdoin maailmaan niin muista sitten nämä asiat…

 • Ihokontakti on tärkeää, mutta älä vaan nuku vauvan vieressä, sillä se jos jokin tekee vauvasta vaativan – tuo vielä aikusena vaimonsakin teidän väliin nukkumaan.
 • Laita vauva omaan sänkyyn nukkumaan, nukutte kaikki paremmin. Muista kuitenkin, että vauvan sielu pirstaloituu kun hän kokee itsensä hylätyksi siellä pikku pinnasängyssään.
 • Ota vauva syliin aina kun se itkee, mutta muista olla hytkyttämättä liikaa, olet muuten pian pulassa, koska vauvahan tarvii hytkytystä vielä 18-vuotiaanakin.
 • Tutti on loistava rauhoittaja, mutta tutti on myös saatanasta, sillä tutista on vaikeaa päästä eroon.
 • Koita käydä välillä itseksesi jossain, on hyvä saada ihan vähän hengähtää. Muista kuitenkin, että kerran kun sen vauvan opetat pullolle, niin siinä meni imettämiseltä pohja.
 • Äitinä muista levätä, mutta muista myös, että olet vauvan äiti ja vauvalla on tarpeensa joiden mukaan sinä olet velvollinen toimimaan.
 • Muista liikkua ja pitää fyysisestä hyvinvoinnistasi huolta, sillä liikunta auttaa väsymykseen, älä kuitenkaan liiku ilman lasta, sillä ethän sinä voi jättää pienokaista isän hoiviin.
 • Lapsi tarvii lapsentahtista imetystä, mutta älä kuitenkaan toimi tuttina vauvallesi. Tämä jos jokin saa vauvan vallan itsekkääksi ja olet hänen tuttina vielä kun lapsi on ylä-asteella.
 • Vastaa vauvan tarpeisiin heti, mutta älä liikaa lelli, menee muuten vauva ihan pilalle….
 • Ainiin ja muista, että kaikki mitä suuhusi laitat, millä naamasi ehostat ja mitä puet päällesi vaikuttaa rintamaitoon joten suosi elämistä alasti neljän seinän sisällä kunnes saatat lapsesi kouluun.

 

Koitappa tässä ohjemeressä nyt sitten kasvattaa normaalia lasta kun menee kokoajan pieleen:D

IMG_8359

 

emmakaisa

36 vastausta artikkeliin “Nyt meni hyvä vauva pilalle..”

 1. Hahhah!!! Mahtava kirjoitus. 😀 mutta joo teet mitä tahansa niin pieleen meni. 😉

  • Oon huomannut, että näitä ohjeira on yhtä monta kun niiden antajaa.. Onneksi pikkuhiljaa alkaa löytyä itsevarmuus tehdä itse just niinkun näkee oman lapsensa parhaaksi 🙂

 2. Aivan totta. Paremmin menee kun teet niin kuin teille on siellä parasta ja jos vikkei haluu hyödyntää niin parhaat osaa poimia kyllä itse. Pääasia että perhe jaksaa ja voi hyvin. Paras neuvo mulle koskaan oli että nauti vauva-ajasta. Se oli musta paras ja kiteytti sen mistä tässä on kaikessa kysymys. Nauttimisesta ja onnellisuudesta.

  Onnea Emma teille ihanasta pikkusesta ja kaikkea sitä hyvää 😊

  • Joo mulla on mennyt siinä pieleen, että olen tehnyt niinkuin muut sanoo, että pitää tehdä ja hieman ahdistunut ja uupunut tilanteeseen. Nyt kun olen alkanut tehdä niinkuin me parhaaksi näemme, niin on alkanut homma rullata. Parempi vaan tehdä niinkuin me parhaaksi koetaan, sillä mehän tätä arkea täällä eletään ei muut. Kamalaa jos tämä vauva-aika menisi pilalle, koska ollaan toimittu vastentahtoisesti jonkun muun mielestä ”oikean” tavan mukaan.

 3. Juu kyllä maalaisjärjellä pääsee pitkälle. 💗 esikoista odottaen ja päättänyt niin että se mikä tuntuu hyvälle on oikein, toki muistaa perusasiat odotuksesta mutta ei liian pilkun katsomista.

  • Näin juuri, maalaisjärjellä pääsee pitkälle 🙂

 4. Haha! Just eikä melkein. Lapsenkasvatus on nykymittapuulla silkkaa ydinfysiikkaa ja perseelleen se menee teet niin tai näin. Yks mitä kans olen kuullut nyt reilun parikuisen esikoisen äitinä on, että ”ootappa vaan, kun alkaa tekemään hampaita”, ”ootappa vaan, kun alkaa opetella liikkumaan” jne., kun olen kertonut vaikkapa tyttären hyvistä unenlahjoista. Olenkin yleensä kommentoinut, että ne murheet tulee odottamattakin, parempi vain nauttia tästä hetkestä. 🙂

  Ihanaa vauva-arkea teille!

  • Joo no toi on kyllä kanssa yksi. Sama myös, kun olen sanonut, että nyt on ollut vähän raskasta ja väsyttää, niin vastaus on, että tuo on vasta alkua! Eli siis taidan nyt jo varata hautapaikan itselleni, sillä todennäköisesti kuolen väsymykseen ennenkun tämä vuosi on ohi 😀

 5. Haha loistava! Munki kannattaa luovuttaa ennenku vauva on syntynytkään, epäonnistun kuitenki 😅

  • Joo parempi pitää suosiolla siellä kohdussa 😀

 6. Huippu teksti, eiku lasta hankkikin, niin helpolta ja mukavalta kuulosti. 😉 Ja ohi mennen, sulla on upeet kulmakarvat! Millä ne teet ja onko luonnostaan minkämoiset?

  Hyvää kesää ja jaksuja vauva-arkeen! 🙂

  • Hahhah 😀 Hei kiitos, taisi olla hyvä kulmakarvapäivä 😉 Mulla on maybellinen kulmakarvaväri, sellainen missä on kaksi ruskeaa ja yksi vaalea – käytän ihan sivellintä. On mulla karvaa omastakin takaa, mutta vielä kun joku jaksais pitää sen mallissaan.. Kivaa kesää sinnekin 🙂

 7. Parasta on tietenkin se kun ohjeita raskauteen ja äitiyteen alkaa antamaan kädestä pitäen henkilö, jolla ei ole kummastakaan henkilökohtaista kokemusta. Tätä näkee varsinkin netissä.

 8. Vitsit vitseinä toki, mutta se raskausdiabetes on ihan todellinen probleema ja sen voi kyllä saada, jos herkkua mättää ihan kamalasti. Se kun on diagnostinen tauti, eli sen lasketaan olevan totta, jos verensokerit on korkeella, ja korkeellahan ne on, jos veressä on sokeria.

  Että vähän samaan tapaan kuin me kaikki tajutaan, ettei alkoholin kanssa ole raskaana läträämistä, niin muutama muukin ns. kova rajoite on, eiksje 🙂

  • Joo siis tää nyt on kirjoitettu ihan huumorilla:) mullahan oli itselläni raskaudiabetes ihan ilman herkkujakin ja otin melkein 25kg painoa- siksi niistä vähän vitsailinkin!

   Missään nimessä radi ei ole vitsi, mutta huumoriahan tämä olikin 😉

 9. Loistava kirjoitus! Niinpä 🙂 Luota itseesi vaan <3 Tiedät kyllä, mikä teille sopii. Neuvoja riittää ja ne voi uuvuttaa. Mietin just kuinka stressissä olin vuosi sitten äitienpäivänä 6 viikkoisen kanssa. Kunpa olisin stressannut vähän vähemmän. Mutta kai sekin on osa tätä äidiksi kasvamista. Neuvoilla tarkoitetaan varmasti hyvää, mutta joskus ne saa aikaan todella ristiriitaisia oloja. Kuten hyvin tässä kuvailit 😉

  Hyvä kirjoitus tämäkin:
  http://blogit.kauneusjaterveys.fi/nannakaralahti/aitienpaiva-vauvan-kirje-aidille/

  • Voi vitsi mikä tuo Nannan teksti oli, sama asia oikeastaan, mutta niin paljon kauniimmin sanottuna <3 Kyllä se stressi kuuluu varmaan asiaan, just niinkuin jollekin vastasin, että eilen ehkä joku loksahti ja tajusin miten paljon helpompaa on kun toimin vaan sen oman vaiston mukaan ja teen jutut niinkuin itse koetaan parhaaksi. Mehän täällä tätä arkea eletään perheenä! Hyvää äitienpäivää sinne sinulle <3

 10. Ihana teksti!!😊😊 Sul on ihana tyyli kirjoittaa, osaat käyttää sanoja. Tulen itse pari kuukautta sun perässä tässä matkallani äidiksi, tämän blogin löytyminen kaikkien mammablogien joukosta on ollut ihanaa!😊
  Kiiiitos!☀️☀️☀️

  • Voi kiitos ihanasta kommentista ja ihanaa loppuodotusta <3

 11. Niin totta! 😀 Itse myös aikanaan stressasin ihan älyttömästi, kun yritin olla täydellinen äiti.. Kunnes sit huomasin, et paras ohje on: ota rennosti. Niin paljon on mielipiteitä kuin on ihmisiä ja jos niitä alkaa liikaa kuuntelemaan niin solmussa ollaan. Toki hyviä neuvojakin on, mut joskus niiden erottaminen niistä turhemmista on aika haastavaa. Etenkin kun itsellä on vuoren kokoinen univelka selvittävänä 😉

  • Lopulta oot kuitenkin se paras äiti sun lapselles<3

  • Näinhän se varmaan on 😀 Mä niin kateellisena muuten katselen kuntoas tällä hetkellä, oot ihan jäätävässä tikissä 🙂

 12. En imettänyt lastani kuin kuukauden, olen huono äiti. Käyn salilla 4 kertaa viikossa ja vauva on isänsä kanssa, vielä huonompi äiti. Joskus pyhinä olen tehnyt työvuoroja ja vauva on isänsä kanssa, tää on kaikista pahin. Mutta ei kiinnosta, koska koko meidän perhe on onnellinen ja voi hyvin 🙂

  • Hyi sinua 😀 Mä en ala nyt ees puhumaan tästä imetyskaaoksesta täällä, joten ymmärrän enemmän kuin hyvin päätöksesi ja kaiken muunkin. Sun elämä on varmaan mun tulevaisuus ja taas menee pieleen 😉

 13. Haha tää oli hyvä. Törmännyt nii monesti, aina menee vikaan, ihan sama miten tekee 😀

 14. Hauskaa. Mut tosi on että lapsen hoitoon ei ole ”ohjekirjaa”. Sun täytyy vaan tehä niinku susta tuntuu parhaalta. Virheitä saa tehdä, ja niistä oppii ajan myötä sit, täytyy muistaa että lapses rakastaa sua sellasena ku oot. Tärkeintä on mun mielestä läsnäolo.

 15. Loistava teksti ja niin totta! Täällä kans pikkunen 5-viikkoinen ja yhdessä viel opetellaan mitkä tavat on meille parhaita. Melkeenpä on turha mitään ohjeita noudattaa koska se toinen ohje kumoaa sen 😀 Onnea vauvasta, jäänpä seurailee teidän elämää! 🙂

  • Voi teilläkin niin pieni siellä<3

   Kyllä sitä vaan vanhemmat oppii pikkuhiljaa, että mikä on vauvalle parhaaksi! Ihanaa arkea sinne 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta