Kuvitelma vs. todellisuus osa 3, vauva-arjen hankinnat.

postaus sisältää mainoslinkkejä*

_MG_3919

Meillä kävi oikeastaan niin päin, että tavaraa on haettu lisää, eikä päin vastoin. Olisin voinut kuvitella, että ollaan hamstrattu kaikkea mahdollista turhaa, mutta iloisesti olen yllättynyt kerrankin. Tässä siis ihan must jutut meidän arjessamme.

1.Turvakaukalo ja vaunut. No näitä nyt ei tarvi varmaan enempää avata. Meillä tuli käyttöön carenan rattaat nyt vauva ajaksi ja ne ovat toimineet todella hyvin. Turvakaukalona meillä toimii brion kaukalo – en tiedä onko näissä jotain eroja, sillä ei ole kokemusta. Haaveilen jo britaxin käännettävästä mallista kun poika vähän kasvaa. Meillä harsoja on hankittu ikeasta ja prismasta.  Ne ikean omat on ihan peltiä, en suosittele! Jos jonkun vinkin voisin antaa, niin kannattaa hankkia rattaat johon turvakaukalo sopii. Helpottaa elämää kummasti – harmittaa kun itsellä ei sellaisia ole.

2. Ikean pikkupyyhkeet ja kasa harsoja. Meillä on etenkin nuo ikean pikkupyyhkeet olleet ihan jatkuvassa käytössä. Ne toimivat niin pepun kuivaimina kuin imetyksessä apuna, kun maitoa on ihan joka puolella. Samoin harsot ovat kovassa käytössä. Meillä on harso aina hoitotason pehmusteena, sillä se on helpointa heittää pyykkiin kun niitä kakkavahinkoja nyt sattuu harvase päivä.

3. Niistäjä ja keittosuolatipat. Meidän pojalla on nenä ollut todella tukkoinen, joten nämä keittosuolatipat ovat olleet kovassa käytössä. Niitä kun laittaa sen muutaman tipan molempiin sieraimiin, niin pian jo pääsee nenästä imemään kovettunutta räkää pois. Nenäfridaa meillä ei vielä ole, mutta se todellakin pitää hankkia.

4. Vanupuikot ja harsotaitokset. Näitä tulet tarvimaan silmien ja navan puhtaanapidossa. Hankittiin myös septidin napaa varten, mutta sitä ei olla käytetty kuin kerran tai kaksi.

5. Kosteuspyyhkeet ja vauvaöljy. Meidän kuivis tarvii kyllä rasvausta tai öljyämistä suhteellisen usein, nämä kosteuspyyhkeet ovat siitä hyviä, että eivät kuivata ihoa. Öljyä olen sivellyt kevyesti kuiviin kohtiin kun iho on näyttänyt erityisen kuivalta.

6.Vauvan oma viltti ja pupu uniriepu*. Viltti oli mukana jo sairaalassa, kuten uniriepukin. Sintti kun oli ihan pieni riitti uniriepu peitoksi, mutta viltistä sai helpon kevyen kapalon ja nyt se on meillä päivittäin peittona/ lattialla alusena. Tämä elodie details:sin viltti* on ihanan tuntuinen ja kevyt, joten meidänkään kuumakalle ei paahdu sen alla.

_MG_3925

7. Maidon kerääjä ja maidon pakastuspussit. Kuulun niihin ihmisiin joiden tissit elää ihan omaa elämäänsä ja kun imetän toisesta, niin toisesta valuu maitoa reilusti. Ostin maidon kerääjän vauvantarvikekaupasta (baby stylestä) ja olen sen hankinnan jälkeen kerännyt talteen kohta kymmenen desiä maitoa pakkaseen. Pakastuspusseja saa ihan suuremmista ruokakaupoista, mutta ihan kun olisin katsonut, että ne oli ihan jäätävän kalliita. Itse hamstrasin niitä sairaalasta 😀 Kohta pitää käydä kaupoilla, ehkä ostan minigrip-pusseja?

8.Rintaliivin suojukset ja imetystoppi. Ostin samana päivänä kun lähdettiin sairaalaan henkkamaukalta toppimallisia imetysliivejä parit. Ne ovat ajaneet asiaansa hyvin, olen kyllä käyttänyt myös ihan calvin kleinin  urheiluliivejä, sillä ne on tarpeeksi joustavia, että tissin saa helposti esiin. Jos maitoa heruu niinkuin minulla, on nämä liivinsuojukset ihan must. Pienen empiirisen tutkimuksen jälkeen Ainon suojukset on osoittautuneet mukavimmiksi. Olen myös kokeillut kestosuojuksia, mutta ne kestävät käytössäni kuivina noin tunnin, joten niitä saisi olla kokoajan pesemässä.

_MG_3907

Jos jokin asia kannattaa ostaa ns. ”turhakkeena” niin vaipparoskis. Meillä on tämä korbell:in malli, mutta varmaan mikä vaan hajua sisällään pitävä roskis toimii. Se on nimittäin jatkuvassa käytössä ja itse en ainakaan halua, että meillä haisee kakka kylpyhuoneessa.

Ps. Elloksella on mahtava tarjous -40% kalleimmasta tuotteesta kooodilla 335456, alennus on voimassa 15.5 asti, joten kannattaa olla nopea 🙂 Alennus ei koske jo alennettuja tuotteita, eikä design by tuotteita. -> shoppailemaan pääset TÄÄLTÄ

Ihanaa viikonloppua<3

emmakaisa

13 vastausta artikkeliin “Kuvitelma vs. todellisuus osa 3, vauva-arjen hankinnat.”

 1. Oletko ajatellut myydä maitoa sairaalaan, jos tulee niin reilusti? Siitä on varmaan aina pulaa…

  • Olen kyllä, sitten ainakin kun hänen maidontarve vähenee 🙂

 2. Meillä toimii vaipparoskiksena tavallinen ikean 3euron kannellinen muoviroskis. On pieni ja kapee, mahtuu meillä pesukoneen ja seinän väliin. Tyhjennetään noin jokatoinen päivä. Ostin kokeilumielessä ja onneksi ei ostettu ”oikeaa” vaipparoskista. Tosta ei hajut leviä, ellei jätä kantta raolleen. Toisaalta meiän likka ei ole koskaan ollu kova kakkija. Kerran pari päivässä. Nyt kiinteiden aloituksen myötä n. neljä krt/pv. 😀 Että jos olis oikee sinappikone ollu niin ehkä olis pikapikaa haettu se OIKEE roskis. 😀

  • No meillä on kyllä ihan must toi vaipparoskis, vaikka hyvä kannellinen roskis toimis varmaan yhtä hyvin 🙂

 3. Toisin kun neuvolassa neuvotaan, vauvan silmiä EI pidä mennä puhdistamaan, jos niissä ei ole mitään vikaa eli rähmää tms. Olen yleislääkräi ja näen tämän ikiaikaisen savupirttiin tarkoitun ohjeen vuoksi paljon vauvoja joille on tullut silmätulehdus kun on menty ”putsaamaan” ihan tervettä silmää. Samoin sille navalle ei tarvitse tehdä mitään, jos se on kuiva ja siisti.

  • Joo me ei silmiä kauheesti olla putsailtukkaan kun en tosiaan nää itsekään siinä mitään järkeä. Napa pojalla erittelee edelleen joten sitä ollaan varovaisesti septidinillä putsailtu.. Onneksi itse kanssa hoitajana omaa vähän järkeä näissä jutuissa 🙂 kiva kun luet blogia, mukavaa viikonloppua 🙂

 4. Unohtui sanoa, että kiva blogi sulla ja ihana kun jaat näitä vauvajuttuja :))) Omat lapseni ovat jo 6 vuotiaat kaksospojat.

 5. Tämä sun blogi on niin ihana! Itsellä laskettu aika lähestyy ja ajatukset on ollut tosi samanlaisia, kuin sulla ennen h-hetkeä niin on kiva kuulla mitä nyt ajattelet jälkikäteen! Itseäni hirvittää jo tuo imetyksen sujuminen ja sen ”työläisyys” juurikin tuon takia, että se on alkuun varmaan semmosta ”sättäämistä” ja jännittää jaksanko sitä vaikka toki haluan imettää! Olisi tosi kiva kuulla vielä postauksen muodossa mikä suo on tuossa imetyksessä yllättänyt ja ehdottomasti kiinnostaisi kuulla vaatteista, minkälaisia käyttää imetyksen aikana, kun varsinaiset imetysvaatteet ei houkuta..eli kokemusta siitä millasista vaatteista se tissi on helppo kaivaa esiin 😀 kiitos ihanasta blogista jään ehdottomasti seurailemaan 🙂

  • Hei ihana kuulla, että omista kokemuksista on iloa<3 Kiitos hyvistä ideoista teen ehdottomasti molemmista aiheista postaukset! Ihanaa loppuodotusta sinne 🙂

 6. Physiomer suihke, se on huikee tukkoiseen nenään! Kannattaa testata kun keittosuolatipat loppuu…

 7. Kestovaippojen kanssa ei ole hajuongelmaa! 🙂 Suosittelen lämpimästi, edullista ja ekologista, eikä tarvi kanniskella vaippapaketteja ja roskiksia 😉

  • Mulla ei riittäisi hermo niiden pesemiseen, mutta varmasti hyvä vaihtoehto nekin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta