Ruokavalio vai laihdutuskuuri?

sis. mainoslinkkejä

_MG_4199

Kun kerroin pari viikkoa sitten, että aloitan Fit farmin nettivalmennuksen, sain muutaman kommentin niin kavereiltani kuin blogiinkin, että nyt on väärä aikaa ottaa stressiä omasta vartalosta ja sen muokkaamisesta, ehtii sitä myöhemminkin.

Jep, niin ehtiikin!

Aloitin valmennuksen päivän myöhässä ja sairastuin jo heti toisena päivänä oksennustautiin. Taudin jälkeen ruoka maistui huonosti ja olen syönyt varmaan yhteensä kolmena päivänä aamupalan ruokavalion mukaan. Mitä sitten olen loppupäivän syönyt?

Ongelmani ei suinkaan ole se, että ilman ruokavaliota söisin suklaata ja pitsaa mielin määrin, vaan ongelmani on se, että en syö. Huomaan eläväni välipalasta välipalaan ja jos syön edes yhden oikeaa ruokaa muistuttavan ruoan päivässä, on se jo saavutus. Painoni on tippunut tokikin jo melkein samoihin kilomääriin kuin ennen raskautta, mutta tätä menoa olen pian vain todella laiha.

Otin tämän valmennuksen, jotta saisin taas vanhasta ateriarytmistä kiinni. En todellakaan laihtuakseni, sen homman handlaan kyllä.. Tällä hetkellä kaikenlaisen ruokavalion noudattaminen tuntuu vain ihan mahdottomalta, koska aikaa ruoanlaitolle ei ole, minun pitäisi osata ennakoida. Joku toinen turvautuisi tässä kohtaa eineksiin, mutta minä vaan en syö – ei minulla oikein ole kyllä nälkäkään.

Olen tehnyt muutamat treenit ohjelmasta ja niistä tykkään kovasti. Minusta on ollut kiva treenata kotona kun poika nukkuu. Treenithän kestää sen maksimissaan 30 min, sen verran voin kyllä nipistää päivästä kuin päivästä – etenkin kun tuo nyytti nukkuu useampaankin otteeseen saman verran.

_MG_4195

Mutta siis pointtini oli seuraava… Minusta on kummallista, että kun aletaan puhua ruokavaliosta, tai dietistä, niin ihmisillä nousee usein karvat pystyyn. Ajatellaan, että miten tuo nyt jaksaa laihduttaa kaiken keskellä ja kaikki tuo aika on vauvalta pois, mutta ei nähdä sitä kolikon toista puolta. Ruokavalioni nyt on köyhä ja koostuu hyvin vähäisistä kaloreista. Minä olen poikani ravinto ja se mitä syön välittyy vauvallekkin. Minun olisi ihan pakko saada nyt itseäni niskasta kiinni, sillä haluan oikeasti takaisin vanhat hyvät tapani, en näitä vielä vanhempia todella huonoja ruokailutottumuksiani. Säännöllinen ruokailu palvelisi sekä minua, että poikaa.

Se taas on totta, että joudun näkemään vaivaa saadakseni ruoat lautaselle ja se saattaa välillä ottaa minua hieman päähän, kun pärjäisin ilmankin. Kuitenkin meitä on tässä taloudessa kaksi, joten ruoanlaittaminen meille molemmille on vain järjestelykysymys – minun ei tarvitse selvitä kaikesta itse.

_MG_4191

Katsotaan mitä ensiviikko tuo tullessaan, voisin silti ottaa teille kuvat, että mitä on tapahtunut, sillä luulen, että kroppani on ainakin kaventunut hieman 😀 Lihakset ovat kyllä jääneet täysin jonnekkin raskauden jalkoihin, mutta niitä on aikaa sitten myöhemmin kasvatella takaisin!

Tunnin päästä me lähdemme Haminaan isovanhemmille ja aion kyllä nauttia koko viikonlopusta täysillä!

_MG_4196

PAITA// TÄÄLTÄ*        HOUSUT// TÄÄLTÄ*

 

 

emmakaisa

4 vastausta artikkeliin “Ruokavalio vai laihdutuskuuri?”

 1. Moikka!
  Tosi fiksuja ajatuksia raskauden jälkeisestä ruokavaliosta. Lähes liikutuin sun tekstistä. :’) Huippua, että osaat arvostaa hyvinvointiasi sekä itsesi että vauvan puolesta. Saat olla kyllä ylpee itestäs. Kaikkea hyvää sulle ja tsemppiä keittiöön!

 2. Kuinka paljon sä nyt painat? jos se lääkärikin sanoi (se hullu) että oot niin pieni??
  Miten sulla ei voi tulla nälkä ollenkaan?

  • 63kg, eli ihan normaalipainoinen olen pituisekseni 🙂
   Mä en tiedä, että miksi ei ole nälkä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta