Miten vauvantulo on vaikuttanut parisuhteeseemme?

 

july

Vihdoin se alkoi! Nimittäin Timon loma…

Blogissa on paljon kyselty siitä mitä vauvan tulo on tehnyt meidän parisuhteellemme, ajattelin nyt vastata tähän kysymykseen.

Raskaus, synnytys ja vauva-arki on sellaisia asioita mitä et voi kokea kuin sen sinun kumppanisi kanssa. Olen sanonut moneen otteeseen, että sen kaiken jälkeen mitä olemme kokeneet on todella kummallista edes ajatella, että vielä joskus eroaisimme. Olemme käyneet läpi sellaisen myllyn yhdessä, mitä kukaan muu ei ole kokenut meidän kummankaan kanssa, että olisi vaikeaa ajatella jakaa elämääni enää kenellekkään muulle kuin Timolle. Olemme yhdessä tässä sopassa ja selviämme tästä lähinnä vain toistemme ja Emilin takia. Olemme perhe.

Olemme sitoutuneet toisiimme, mutta olemme myös sitoutuneet pitämään hyvää huolta tuosta pikkuihmisestä, jonka me olemme yhdessä tehneet. Meillä ei ole äitiä ja hoitajaa vaan meillä on äiti ja täysin täyspainoinen toinen vanhempi isä. En voi nimittäin sietää sitä kun sanotaan, että jätetään lapsi hoitoon miehelle.. Ihan kuin hän olisi jotenkin vähemmän velvoitettu hoitamaan lasta kuin äiti.

DSC_4151

Noh se siitä, selväksi tuli, että rakastan Timoa entistä enemmän ja blaa blaa blaa…

Ymmärrän nyt kuitenkin myös sen, miten parisuhteet päätyvät eroon ensimmäisen vauvavuoden aikana. Vaikka Timo on todella osallistuva isä on ne tietyt asiat mitä vain minä voin äitinä tehdä. Olen välillä pitänyt lähes epäreiluna sitä, että Timo saa mennä töihin ja minä jään kotiin vauvan kanssa, enkä voi elää sitä ns. normaalia elämää. En voi tuosta noin vain lähteä viettämään tyttöjeniltaa tai poistua kotoa muutenkaan kun siltä tuntuu.

On selvää, että niin kauan kun imetän, on Timo tavallaan hieman kädetön kun pojalla tulee nälkä. Poika huolii kyllä pulloa, mutta välillä huonosti ja silloin äiti on ainut vaihtoehto. Olen huomannut ”suuttuvani” Timolle tilanteissa, joissa tissi on ainut rauhoittaja, koska Timo ei ole saanut poikaa rauhoittumaan – eihän hän edes pystyisi siinä tilanteessa. Tajuan olevani välillä hieman kohtuuton kotona ja ajattelen paljon asioita mitä odotan Timon tekevän, mutta en sano niitä ääneen ja sitten pahoitan mieleni kun Timo ei ole osannut lukea ajatuksiani.

DSC_4147

Vauva- arki pistää todellakin parisuhteen kärsivällisyyden koetukselle, mutta en nää tätä kuitenkaan mitenkään ylitsepääsemättömänä aikana. Tämä on vain yksi etappi parisuhteessa ja kaikesta selviää kun vaan muistaa ottaa puolison huomioon muutenkin kuin isänä tai äitinä. Timo onneksi pitää huolen, että halataan ja pussataan päivittäin, sillä minä herkästi saatan unohtaa fyysisen kosketuksen kaiken vauvahässäkän keskellä.

Varmaan kaikesta selviäisi yksin jos olisi pakko, mutta olen kyllä enemmän kuin kiitollinen, että olen saanut noinkin mahtavan ja osallistuvan ihmisen kuin Timo vierelleni. Vaikka välillä tulee sanottua hieman pahasti ja kiukuteltua, niin kyllä niitä hyviä hetkiä silti on paljon enemmän kuin huonoja. Vielä kun päästään hieman viettämään kahdenkeskistäkin aikaa<3

Eli summasummarum, parisuhteemme on muuttunut, mutta olemme kasvaneet yhdessä vanhemmiksi ja sitämyöten myös suhteemme on vahvistunut.

Ihanaa alkanutta heinäkuuta<3

_DSC8303

kuvat: T&H valokuvaus

emmakaisa

4 vastausta artikkeliin “Miten vauvantulo on vaikuttanut parisuhteeseemme?”

  1. Olet kyllä onnekas ja ihanan tasapainoisen oloinen äiti 🙂 Itselläni kävi tyttöjeni ollessa pieniä huonosti parisuhteelle. Lasteni isä ei kestänyt yhtään vauvojen itkua eikä vauvojen yöheräilyjä. Tähän tilanteeseen en voinut mitenkään varautua.Oli helpotus jäädä yksin tyttöjeni kanssa kun ei tarvinnut pelätä aikuisen huutoa. Ollaan ihan hienosti selvitty vaikka joskus surettaa vieläkin kuinka toisen aikuisen tuki jäi puuttumaan. Nauttikaa pienen ihmisen ihmeestä täysin sydämin vaikka varmasti vaikeitakin hetkiä eteen tulee ja se kahdenkeskinen aika on äärimmäisen tärkeää.

    • No voi kiitos<3 itsellä ei ole aina niin tasapainoinen olo 😀 kyllä tosiaan tiedostan, että olen onnellisessa asemassa, eikä todellakaan pidä pitää Timon apua itsestäänselvyytenä, koska tilanne voisi olla toisinkin. Voimia ja ihanaa kesää sinulle ja lapsille<3

  2. Teidän parisuhde vaikuttaa kyllä vahvalta ja tasapainoiselta <3
    Kaikillahan aina jotain pientä nyppimistä on, niinhän se on kun elää toisen kanssa.
    Jäi mieleen tuo miete, että jätettäisiin lapsi hoitoon isälleen. Aika kummallinen sanavalinta olisi tosiaan, koska eikös äiti ja isä ole nyt äiti ja isä, muille jätettäessä jätetään sitten hoitoon. Näin minustakin 🙂

    • Niimpä, kaikilla on omat juttunsa, mutta kun ne perusasiat on kunnossa niin homma toimii – niinkuin näyttäisi teilläkin olevan <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta