Häntä koipien välissä kotiin?

IMG_4971

Olemme nyt asuneet Tampereella hieman yli kaksi vuotta. Aika on kulkenut siivillä ja olemme kotiutuneet niin hyvin, että ostimme viimesyksynä sieltä meille oman asunnon. Kun muutimme Tampereelle kuulimme jatkuvasti siitä miten tulisimme vielä ikävöimään vanhempiamme jossain vaiheessa – etenkin sitten kun tulee lapsia.

Pakko se on myöntää, että vaikka miten vannoin meidän pysyvän kannassamme olla Tampereella niin hyvässä kuin pahassakin, on mieli hieman muuttunut.

Olemme hyvin onnellisia Tampereella. Olen saanut sieltä hyviä ystäviä ja yksi parhaista vanhoista ystävistäkin asuu siellä. Olen saanut olla töissä todella mukavassa työpaikassa ja asumme ihanassa asunnossa. Omalla tavallaan olen todella kiintynyt siihen kaupunkiin, jotakin kuitenkin puuttuu.

IMG_4974

En pidä isovanhempia minään ilmaisena lapsenvahtivaihtoehtona, mutta niinä hetkinä kun meillä oltiin kipeitä tai illat olivat todella epätoivoisia, olisin kaivannut edes sitä tietoa, että voin kääntyä isovanhemman puoleen tarpeentullen. On myös totta, että sitten kun aika koittaa, että poika voisi olla hoidossa pidempään ja saisimme enemmän yhteistä aikaa, on meidän ajettava tänne Haminaan, jotta sellaista saamme. Kaakossa on paljon sellaista, miksi en mielelläni tänne palaisi, mutta paljon on niitä asioita, jotka myös tällä hetkellä puoltavat paluutamme.

Olemme pohtineet, että tulisimme puoliväliin – esimerkiksi Helsinkiin, mutta aika näyttää. Ainakin vuoden tulemme vielä olemaan Tampereella ja silloinen työtilanteemme ratkaisee paljon. Koen vahvasti, että joudun nielemään ylpeyteni ja tavallaan luovutan kun sanon ääneen, että ihmisest olivat oikeassa – vanhempien tukea on ollut ikävä moneen otteeseen.

IMG_4980

Kuvat: Katri/ Fit you too

 

 

emmakaisa

5 vastausta artikkeliin “Häntä koipien välissä kotiin?”

  1. Voi murut. TääKIN on yksi niistä asioista mitä ei voi tietää ennenkuin lapsiperhearjen pyöritykseen joutuu. Me otetaan teidät täällä avosylin vastaan kun aika on oikea <3. Emilistä ja pikku A:sta tulee best friends for life se jos mikä on varmaa :).

  2. Hei vaan!

    Mä haluaisin ihan mielenkiinnosta kysyä, mitä kaakossa on, mikä vie täältä pois?

    Itse viihdyn hyvin, jos ei olisi lapsia, voisin asua Kaakonkulmalla (nyt en koska lapsilla on hyvät koulut, päiväkodit ja kaverit). Mutta aina Helsingissä käydessä, ikävöin myös sinne ja pohdin miksi sieltä piti muuttaa pois. Toisaalta, meillä ei olisi ikinä tämän kokoisella perheellä asua sielläpäin Helsinkiä, missä haluttaisiin. 😂

    • Kaakosta vie ehkä pois se, että täältä lähtee kaikki pois… Palvelut ovat muualla. Toisaalta se on juuri yksi syy, miksi kaakko hiipuu hiljalleen. Kotkaa en ole oikein mieltänyt kodiksi koskaan, mutta Hamina on aina kaikessa pienuudessaan lähellä sydäntä<3

  3. Tuo on totta. Mutta onneksi on rohkeita nuoria, jotka uskaltavat yrittää. Mahdollisuuksia kuitenkin on. 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta