12 viikkoa synnytyksen jälkeen…

IMG_5106

Tasan kaksitoista viikkoa sitten olin tähän aikaan todella epätoivoisissa tunnelmissa synnytyssalissa. Huomenna loppuu kai se niin sanottu lapsivuodeaika ja toisten kutsuma raskauden viimeinen- neljäs kolmannes.

Olen palautunut omasta mielestäni todella hyvin. Kaksi viikkoa synnytyksen jälkeen olivat pahoja – siis todella pahoja, sillä episiotomiahaavani vihoitteli ja itkua tihrustaen vietin monet illat sohvalla toivoen, että aika kuluisi ja voisin kävellä niinkuin normaalit ihmiset. Haava parani kuin parani ja hiljalleen olo alkaa olla muutenkin normaali.

IMG_5091

Sitä sanotaan, että raskaudesta palautuminen täysin ottaa vuoden, joten pienet kipuilut ja oudot tuntemukset tässä kohtaa taitavat olla enemmän kuin normaaleita. Pystyn kuitenkin liikkumaan ja elämään suht normaalisti ja maltillisesti myös salitreeni onnistuu. Kuitenkin edelleen huomaan miten vartaloni kipeytyy iltaa kohden kun olen poikaa paljon kantanut.

Mitä tulee jälkitarkastuksen aikoihin, eli kuukausi sitten minua vaivanneisiin asioihin, on tilanne paljon helpottanut. Uskon, että aika todella on se, mikä tässä tilanteessa on se avainsana.

IMG_5113

Mitä tulee muuhun elämään… Aika on mennyt omalla tavallaan todella nopeasti. Päivät ovat välillä pitkiä kuin nälkävuosi, vaikka todellisuudessa aika kuluu kuin siivillä. Poika rytmittää elämää, joten päivien rakenne on hyvin erilainen kuin ennen. Edelleen koen olevani aika pirteä ja poika antaa nukkua paremmin kuin kissamme, joten elämä unien osalta on hyvin entisenlainen.

Voin henkisesti tällähetkellä paremmin kuin pitkään aikaan. Timon loma on mahdollistanut hieman kevyemmän arjen ja olen saanut välillä tehdä asioita ihan yksinänikin. En tiedä uskallanko sanoa tätä ääneen, sillä mitä vaan voi vielä tapahtua. Nyt näyttäisi kuitenkin siltä, että tämä mamma pääsisi viikonloppuna ekaa kertaa hieman tuulettumaan, mutta hommassa on vielä niin monta muuttujaa, että ei voi vielä iloita.

Elämä on muuttunut paljon ja minä omalla tavallani sen myötä. Kaikki on uutta ja ihmeellistä, mutta päivä päivältä alan olla enemmän sinut oman äitiyteni kanssa ja opin tätä uutta arkea, jolloin se tuntuu myös aina helpommalta ja helpommalta.

IMG_5116

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta