Lauantai yhtä juhlaa!

IMG_5237

En tiedä mistä tämä aalto johtuu, mutta jostain syystä lähestulkoon kaikki minun ystäväni ovat raskaana, taikka saaneet vauvan lähiaikoina. Ehkä elän sellaista elämänvaihetta, taikka sitten olen vain onnekas, että pääsen jakamaan näitä vauva-arjen iloja ja suruja näinkin monen ystävän kanssa(onneksi on myös ne lapsettomat, olisin muuten yhtä vauvaa vaan).

Meillä oli lauantaina ihanat ystävän vauvajuhlat Kotkassa ja varmasti tässä tämän vuoden puolella vielä monet edessä. On ihanaa, miten suomessakin on opittu juhlimaan erilaisia elämän vaiheita, vaikka ne ehkä osittain aika kaupallisia juhlia onkin.

Rakastan itse juhlien järjestämistä ja juhlia muutenkin. Odotan jo innolla, miten pääsen järjestämään meillä erilaisia lasten juhlia ja pojan syntymäpäiviä. On ihanaa kutsua koolle ystävät ja keksiä lapsille erilaisia leikkejä ja pelejä.

IMG_5245

Lasten juhlista aikuisten juhliin… Pääsin lauantaina ensimmäistä kertaa hieman ulos ilman poikaa. En oikein osannut vielä rentoutua, sillä koko ajan mietin miten Timo pärjää pojan kanssa. Noh, turhaa oli huoli! Hyvin heillä oli mennyt ja poika oli vedellyt unia lähes koko poissa-olo aikani. Teki oikeasti todella hyvää päästä vähän ihmisten ilmoille – vaikkakin ihmiset olivat jossain muualla kuin me.

Olen oikeasti todellakin sitä mieltä, että äidin on välillä hyvä päästellä vähän höyryjä pihalle viettäen sitä omaa aikaa. Jokaisella on ne omat juttunsa jotka tuottavat iloa elämään. Minulle ne on niitä ystävien kanssa yhdessää vietettyjä hetkiä ja välillä myös niitä rauhassa tehtyjä kauppareissuja. Odotan kuin kuuta nousevaa myös elokuuta, jolloin saadaan Timon kanssa ensimmäistä kertaa sitä meidänkin aikaa, sillä nyt se on rajoittunut satunnaisiin saunassa käymisiin pojan nukahdettua. Ainiin ja yhteen salikertaan.

IMG_5259

Hyvin kyllä huomasi, että ei tuo kuohuviinikään maistu enää niin hyvältä kun tietää, että äidin hommista ei ole vapaapäiviä vaan vastuu palautuu heti aamulla. Toisaalta tämäkin elämänvaihe on todella tervetullut. Tajusin, että vaikka minulla oli todella hauskaa ystävieni kanssa niin minulle tärkein asia oli tieto siitä, että jos tilaisuus tulee, Timo pärjää hyvin pojan kanssa – en ole enää ”sidottu” kotiin. Onneksi ensiviikonlopun bileisiin on poikakin kutsuttu ja pääsemme viettämään 60- vuotis juhlia suvun voimin. En malttaisi odottaa niitäkään 🙂

IMG_5239

 

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta