3kk neuvola – voi meidän vauvaa (sis. alekoodin)

sis. mainoslinkkejä

IMG_5462

Meillä oli eilen hääpäivän lisäksi 3kk neuvola. Vaihteeksi pääsimme taas sijaisen juttusille, tälläkin kertaa pompin riemusta kun hän kertoi, että on todella pitkästä aikaa neuvola vastaanottoa pitämässä, onneksi oli asiansa osaavasta terveydenhoitajasta lopulta kyse.

Meillä loppui imetys parisen viikkoa sitten ja sen myötä oli muutamia kysymyksiä. Pääsääntöisesti meillä on kuitenkin ollut ihan hyvä buugie tässä viimeaikoina, joten suurempia kysymyksiä meillä ei ollut esittää. (Olen myös lahjakas googlen käyttäjä:D)

Pojalla on heijasteet hyvin kadonneet, moro vielä loisti läsnäolollaan, mutta niin sen kuuluukin, se on muutenkin ollut ihan syntymästä asti pojan voimakkain heijaste. Päätään hän nosti reippaasti ja niinkuin kaikki muutkin ovat sanoneet, on poika hyvin jäntevä ikäisekseen. Pituutta ja painoakin oli tullut tasaisesti, vaikka pituuskäyrä oli hieman laskusuunnassa. Saatiin muuten taas vaihteeksi kuulla ”vähän tämä on laskemaan päin, mutta ei tästä tarvi olla huolissaan”(viimeksi ei tarvinut huolestua noususuunnasta).. En edes aloita tästä.

Paino 7040g (6000g)

Pituus 61.5cm  (59.3cm)

Pään ymp. 41.8cm (39,7cm)

IMG_5459

Body ekologista puuvillaa: täältä //Leveä resoriset housut: täältä**

(Koodilla 3454033 -30%  ellokselta kalleimmasta tuotteesta ja säästät samalla toimituskulut, voimassa 24.7 asti. Shoppailemaan pääset TÄÄLTÄ)

Olimme osanneet jo etukäteen valmistautua rokotteiden kauheuteen. Kuitenkin siinä kohtaa kun kuulin ensimmäistä kertaa miltä kuulostaa oman lapsen kipu- itku, meinasi itseltänikin päästä kyynel. On ihan uskomatonta, miten sitä kokee lapsensa kivun jotenkin erityisen voimakkaasti, en voisi kuvitella millaista elämä on vakavasti sairaan lapsen kanssa. Meidän Emililtä ei ollut vielä eiliseen mennessä tullut yhtään kyyneltä, mutta nyt sekin on nähty. 

Kaiken kivun ja itkun keskellä Emil kuitenkin jaksoi aina välillä hymyillä ja seurustella, jopa hieman naureskella. Välillä tuntuu ihan hölmöltä toistella täällä näitä asioita, mutta olen niin hämilläni omasta itsestäni.. Se vaan tuntuu niin kummalliselta, miten voikaan rakastaa niin paljon, että ei kestä. En ikinä – siis ikinä olisi voinut kuvitella joskus kokevani näin. Ehkä siksi, että vielä vuosi sitten tähän aikaan en ollut yhtään varma, että haluanko äidiksi ikinä. Eipä tiennyt tämä tyttö kantavansa jo silloin tuota ihmettä sisällään.

IMG_5454

 

emmakaisa

6 vastausta artikkeliin “3kk neuvola – voi meidän vauvaa (sis. alekoodin)”

 1. Kiva lukea samanlaisesta elämän tilanteesta missä itsekin painiskelee, risuineen ja ruusuineen. Vertaistuki helpottaa ja sitä saa lukemalla tätä blogiasi!:) Viime kesänä menty naimisiin ja nyt reilu 2 kk ikäinen poika pötköttelee vieressä. Itse en koskaan ole ollut lapsirakas, eikä aina ole ollut ollenkaan selvää, haluanko omia lapsia. Kiintymyksen ja rakkauden määrä omaa lasta kohtaan on hämmästyttänyt monesti. <3

  • Vertaistuki on parasta, kiva jos blogista on ollut apua 🙂 Ollaan vielä saman ikäisiäkin! Kyllä sitä on ihmetelty täällä meistä molemmat vanhemmat, että on se vaan niin rakas<3 zemppiä sinne 🙂

 2. Kerropa mulle vähän lisää – siis minkä heijasteiden pitää kadota ja mitä tarkoittaa moro? :O Kun eihän meille tämmösiä mtn oo puhuttu.. Tai ehken ole ymmärränyt.
  Kauhulla odotan niitä rokotteita taas, meillä ne annetaan 4kk iässä. Mies saa kyllä pitää kiinni ja minä pakenen toiseen huoneeseen, en kestä :'(
  Meilläkin loppui imetys kun tultiin Suomeen, ei vaan riittänyt enää maitoa. Melkein 3kk jaksettiin kuitenkin, hyvä me!!
  Ja oikeassa olet, tätä rakkautta ei vaan voinut etukäteen käsittää <3

  • http://www.brainbalancecenters.com/blog/2014/09/retained-primitive-reflexes-sign-brain-imbalance/

   Siinä englanniksi linkki varhaisheijasteista. Eli ne on sellaisia refleksejä, mitkä häviää ajan myötä.. Ryömiminen kai muuttuu oikeaksi ryömimiseksi ja tarttuminen tahdon mukaiseksi… Moro on se kun vauva levittää kädet kun häntä lasketaan alas vaikka hoitotasolle 🙂
   Joo ota mies mukaan, se on ihan kamalaa 🙁 Nyt alkaa tuo poika olla entisensä, lämpöä on edelleen.. Voi hitsi sä oot sissi ollut imetyksen kanssa, kun tosiaan se ei tainnut olla sieltä helpoimmasta päästä! Hyvä sie<3

 3. Hei! Yleensä en kommentoi blogeja, mutta blogisi on todella hyvä ja ihana <3 Itse olen tuskaillut imetyksen kanssa (neiti vasta 2vkoa), ja jotenkin tuntuu, että korvike on ainakin neuvolan ja synnytyslaitoksen mielestä jotenkin väärin tai huono vaihtoehto.. olisinkin kiinnostunut kuulemaan sinun ajatuksiasi aiheesta 🙂 hyvää kesää teille! 🙂

  • Suosittelen sellaista facebook ryhmää kun imetyksen tuki ry. sieltä saa apua ja vinkkejä moniin ongelmiin… Äidinmaito on ensisijainen ja paras vaihtoehto vauvalle. Tissi on niin paljon muutakin kuin ravintoa. En kuitenkaan nää korviketta sen huonompana vaihtoehtona, minulla on monta korvikevauvaa tuttavapiirissä ja kaikki ovat ihan terveitä ja onnellisia lapsia<3 Minusta jokainen tekee sen ratkaisun itse, mutta tärkeää on, että siitä ei ota stressiä itselleen! Toivottavasti tilanteenne helpottuu, jaksamista<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta