Elämäni äidit.

Minun elämäni ei ole koskaan mennyt millään tavalla oppikirjojen mukaan. Minulla on ihana perhe, mutta niinkuin monella muullakin, minulla on uusioperhe – mutta olen siitä hyvin onnellinen. Timon tapaamisen myötä olen saanut elämääni myös toisen perheen, jonka kantava voima – anoppini on tullut minulle korvaamattoman tärkeäksi.

Äitini asuu ulkomailla ja toimittaa mummun roolia sieltä käsin. On selvää, että kun välimatka on pitkä on myös välillä aivan liian pitkiä taukoja yhteyden pidosta. Minulla on onneksi aivan super ihana äitipuoli – mummo pojallemme ja anoppini – mummi.

IMG_5529

Joku on joskus sanonut minulle, että äiti on aina äiti. Kyllä tästä olen samaa mieltä. Mutta olen myös sitä mieltä täysin isän tyttönä, että niitä vahvoja naisia saa olla enemmänkin luomassa äitiyden mallia. Olen oppinut äidiltäni varmaan kaikki huonot tapani, mutta myös samalla sellaista rentoutta ja asennetta elämään, mitä en ehkä keltään muulta olisi oppinut (kiitän erittäin laaduttomasta huumoristani täysin häntä). Äiti on kaukana, mutta niin erilaisia kuin olemmekin, on silti kiva tietää, että hän on olemassa ja voi hyvin.

Äitipuoleltani olen oppinut järjestelmällisyyttä, tarkkuutta ja sellaisia elämäntaitoja, joita kukaan ei ole minulle ennen opettanut. Hän on pojalle ja minulle todella tärkeä naishahmo ja erittäin rakas. On ihanaa tietää, että myös meidän Emil tulee oppimaan häneltä monta sellaista taitoa, mitä minä en todellakaan osaisi äitinä opettaa.

IMG_5541

Sitten on minun anoppini, Timon äiti. En ehkä olisi voinut kuvitella saavani hänen kaltaistaan leijona- emoa elämääni, mutta niin vain kävi. Se, että hän on kasvattanut tuollaisen miehen kuin Timo on, saa minut ihailemaan häntä suuresti. Haluan ehdottomasti olla yhtä vahva ja lempeä äitihahmo pojallemme kuin hän on omilleen. Olen todella siunattu kun olen saanut tulla osaksi myös heidän perhettään ja en oikeastaan osaisi enää kuvitella millaista olisi jos he eivät olisi osa minun elämääni.

Olen saanut elämääni erilaisia äitejä, voimakkaita naishahmoja ja sitä myöten koen olevani hyvin onnekas. Haluan, että poikamme saa parhaan mahdollisen pohjan elämälleen ja uskon, että näin monen erilaisen naisen malli on vain tukena meidän valitsemallamme tiellä kasvattajina – niin kirjava kuin tämä meidän kuviomme onkin.

Haluatteko te olla samanlaisia kasvattajia kuin vanhempanne?

IMG_5527

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta