Rohkeutta vai narsismia?

IMG_5744

Tein postauksen itsevarmuudesta muutama viikko sitten. Tämän postauksen kuvitin bikinikuvillani ja sain palautetta, joissa minua kehuttiin rohkeaksi kun uskallan julkaista kuvani.  Upeavartaloinen ystäväni kuvittaa usein postauksiaan kauniilla bikinikuvillaan, hän sai palautetta jossa häntä sanotaan narsistiksi.

IMG_5751

Mietin tänään mielessäni, että itseasiassa pitäisikö minun olla loukkaantunut? Onko minun vartaloni nyt sellainen, että on rohkeaa tulla sen kanssa julki? Olen synnyttänyt lapsen ja luonnollisestikkaan kolmen kuukauden jälkeen vartaloni ei voi olla kuin ennen raskautta. Olen silti vartalostani todella ylpeä ja ihan sinut sen kanssa. Miksi on rohkeutta olla tämän näköinen? Olen kuitenkin lähes vanhassa painossani ja koossani, pelkästään nahkani tulee perässä. Mitä jos minä olenkin se narsisti, joka janoaa kehuja ja elää niistä?

Mitä jos tämä minun upea ystäväni, joka hänkin on raskauskiloistaan selvinnyt ja omaa mitä kauneimman vartalon, onkin epävarma itsestään? Mitäs jos tämä ystäväni kaipaisikin vain, että joku sanoisi kuinka kaunis hänen vartalonsa on?

IMG_5743

Vielä vuosi sitten kun julkaisin kuvan itsestäni bikineissä, ei se herättänyt mitään mielipiteitä. Nyt olen upea ja rohkea, mikä minussa on muuttunut? En voi ymmärtää, että jos ihminen on – oli hän missä muodossaan tahansa, tyytyväinen itseensä, on jollakin oikeus tulla kutsumaan häntä itserakkaaksi. Jos minulla olisi vartalo, joissa lihassäikeet erottuisivat yksitellen, tai olisin vain muuten hyvin siistissä kunnossa, tottakai haluaisin tuoda myös sen esille. Olisin ylpeä omasta kropastani.

Minusta on äärimmäisen upeaa, että nainen osaa arvostaa omaa vartaloaan, oli se missä muodossa tahansa. Jokainen nainen on oikeutettu tekemään vartalollaan mitä haluaa ja julkaisemaan juuri niin monta bikinikuvaa itsestään kuin tahtoo saamatta siitä negatiivista kommenttia. Jos minä olen rohkea, niin siinä samassa on ystäväni, sillä en niiden kaikken kommenttien jälkeen enää uskaltaisi pian yhtään kuvaa itsestäni laittaa julkisesti esille.

Saatan edustaa sitä realistisempaa vartalomallia, mutta en silti koe olevani rohkeampi kuin viimeisen päälle trimmatut kollegani. Minun vartaloni on tässä ja nyt ja se on täydellinen juuri tällaisena – yhtä täydellinen kuin missä tahansa muussakin muodossa. Joten mikä tekee eron minun bikinikuvieni ja näiden timmien bikinikuvien rinnalla?  Mikä tekee minusta rohkean? Rohkeus on kuitenkin niin paljon muutakin kuin olla bikinit päällä julkisesti.

IMG_5746

emmakaisa

14 vastausta artikkeliin “Rohkeutta vai narsismia?”

 1. Oon miettinyt tuota samaa! Ihmisistä luodaan todella paljon mielikuvia ulkonäön perusteella – samoja asioita tekevät saavat ihan erilaisen vastaanoton usein ulkonäkönsä perusteella -__-

  Omituista.

 2. Mielenkiintoinen kirjoitus! 🙂 Onhan se totta, että fitnessmallin vartalon omaavat saavat herkemmin negatiivisia kommentteja poseerauskuvistaan, liekö johtuvan kommentoijien kateudesta, turhautumisesta, ties mistä oman pahan olon purkamisesta. Veikkaan että nämä mustamieliset irvailijat siirtyisivät seuraavaksi sinun kaltaisten kuvien kimppuun- jos vain postaisit samaan tahtiin, ja yhtä provosoivasti, kuin mallityttöset. Ratkaisevaa on siis mielestäni millä maulla julkaisee kuvia!

  • Tämäkin voi olla totta, että se on ihmisestä kiinni. Ihminen on kuitenkin osittain hyvin julma ja kateellinen luonne, meidän on todella vaikea olla iloisia toisten puolesta tai antaa sitä positiivista palautetta. Onneksi nykyään tuntuu myös näiden positivisten kommenttien lisääntyvän 🙂

 3. Tämä on niin totta, usein juuri pienten lasten äidit saavat eniten hyviä kommentteja kropastaan, kuin se olisi jokin ihme, että on hoikka vauvan tai taaperon äiti. Kun myöhemmin et ole enää pienen lapsen äiti tai ylipäätään et ole saanut edes lapsia, on paheksuttavampaa näyttää kroppaansa. Pienten lasten äidit ovat jotenkin rohkeampia ja heille suodaan hyvät kommentit.

  Silti, kaiken tämän paasauksen jälkeen, täytyy sanoa, että olet todella nopsaa palautunut vanhoihin mittoihin! Peukut sille 😉

  -sonjaaleksandras

  • Jep täysin samaa mieltä kanssasi! Ja kiitos, olen itsekin yllättynyt vaikka aika kaukana on vielä kroppa siitä mitä se vuosi sitten oli 😀 Nyt ehkä vaan osaa arvostaa itseään ihan eri tavalla..

 4. Välillä myös pistää silmään kaikki sellainen ajattelu että vain synnyttänyt nainen voi/saa lla tyytyväinen vartaloonsa vaikka siinä olisikin rasvaa vähän enemmän tai ei ihan timmi! Ei kellään tarvi olla! Saa olla jos kokee sen tärkeäksi! Itekkin koen. Mutta muutamien vuosien aikana tullut olo että se ei oo tärkeintä.. Todellakaan!! Että erottuuko ne vatsapalikat vai ei.. Enkä oo synnyttäny vielä ainakaan😄 Joskus oon itekki aatellu et no sit varmaan ei haittais nii paljo jos ei oiskaa sikspäkkiä mut ei se niinkää saa mennä!! Ja en siis tarkoita että tästä postauksesta tuli semmonen kuva ei ollenkaan!:) harmi kun tää vartalon muoto/malli asia on niin pinnalla ainakin tietyissä piireissä ja varsinkin internetissä koko ajan! Toki hyvä että kiinnitettäisiin huomiota terveellisiin elintapoihin ja lihavuuden ehkäisyyn😊

  • Mun mielestä jokainen saa olla tyytyväinen omaan vartaloonsa jos siinä kokee olevansa hyvä 🙂 Toki terveysriskit on aina terveysriskejä, mutta eipä me julkihaukuta niitä tupakoiviakaan ihmisiä.

 5. Tämä on monimutkainen ilmiö. Luulen että täydellisiä kroppaansa esitteleviä naisia arvostellaan juurikin sen mukaan kuinka hyvällä maulla kuvat on otettu ja kuinka usein tällaista postataan, plus onko postauksen sisältö asiaa vai ei. Lisäksi nykyään etenkin naiset huomaavat kuinka paljon sitä kroppaa on käännelty ja väännelty ja vatsaa vedetty sisään jotta sikspakin palikat ja hauis/olkapäälihakset paistavat. Tällaisilla kikoilla, ”rohkeilla kuvilla”, haetaan jotain – mitä se on? Rakentuuko (bloggaavan) ihmisen itsetunto lukijoiden kommenteista / tykkäyksistä? Itse en ymmärrä sitä viehätystä mitä ihmiset saavat lataamalla someen itsestään vähäpukeisia kuvia, toisaalta kaikki eivät ymmärrä kuinka itse vaikkapa viihdyn peiton alla kirjan parissa tuntikausia. Enkä sitä keneltäkään vaadikkaan. (Hypoteettisesti ajatellen mikäli someilisin kirjaharrastuksestani yhtä usein kuin porukka treenaamisestaan varmasti saisin palautetta siitä minkä takia some päivitykseni/kuvani liittyisivät kirjastoon tai kirjoihin enkä varmasti saisi paljoakaan tykkäyksiä ahahahah, se vain ei ole somesexyä) Ketään ei kuitenkaan saa missään nimessä loukata, oli asia mikä tahansa. Meitä on moneksi ja näitä asioita on hyvä välillä pohdiskella. Luulen, että moni raskaana oleva nainen on herkillään itsensä kanssa vauva-arjen keskellä, ja silloin tuntuisi mahdottomalta lähteä biitsille bikineissä. Kun joku uskaltaa julkaista tällaisia kuvia itsestään sen ajatellaan olevan rohkeutta rikkomalla naiskauneuden ihanteita tuomalla realistisuutta kehiin, ja hyvä niin. Ihmisten arvot ja normit ovat kuitenkin kovin erilaisia; osa kuitenkin seuraa tiettyä linjaa ja tämä on ehkä sellainen? Timmit bikinikuvat puolestaan jakavat varmasti mielipiteitä. Alkaa tuntua että porukka on kyllästynyt tähänkin ilmiöön. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo!
  Ps. Hyvä Emma, nyt on ollut muutama postaus mikä herättää keskustelua ja lukijoiden mielenkiintoa. Keep on going niin saat tästä duunin!

  • Olipas sulla tiukka analyysi asiasta, mutta siis ihan asiaa kirjoitat! Ehkä nykyään kaikki mikä poikkeaa valtavirrasta on rohkeaa, joten pitäisikö sinunkin tulla kirjoinesi ulos kaapista(kirjastosta), kyllä täällä pitäisi olla tilaa ihan joka harrastukselle :)?

 6. Hehee ja sit jos taas vasta synnyttänyt nainen postaa itsestään tosi fitin bikinikuvan.Hän on laiminlyövä huono äiti joka aina vaan treenaa,todellakin narsisti ja muutenkin todella epäkelpo yksilö ihmiseksi 😀 Kyllä ihmiskroppa on ihmeellinen, se venyy ja palautuu äärimittoihin. Toisilla se vie aikansa, toisilla se vie hetken. Peace!

  • No joo sekin totta! Koskaan ei ole hyvä 😀 Sitäpaitsi mun some olis täynnä kuvia jos olisin jo nyt fitti 😛

 7. Mähän olen siis se paskamutsi joka on aiheuttanut traumat lapselleen treenaamalla hyvänen aika nyt heti synnytyksen jälkeen… Jättää nyt lapsi tunniksi yksin isänsä kanssa. Voi luoja kun joku siitäkin silloin nosti metelin.

  Oot Emma ihan super <3 t. Narsistinen ja itserakas bikinikuvia postaava ÄITI

  • No tolla mittarilla niin oon mäkin 😀 Oot ihana <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta