Helpottuuko vauva- arki kun vauva täyttää 3kk?

Minulle sanottiin, että vauva-arki helpottuu kun vauva täyttää 3kk. Kuulemma masuvaivat lakkaavat ja vauva on vähemmän itkuinen. Onko näin?

Uskon tavallaan ajatukseen raskauden neljännestä kolmanneksesta. Olen joskus lukenut jostain, että vauvat ovat joskus olleet vatsassa 12kk, mutta evoluution myötä myös raskausaika on lyhentynyt. Vauvan hermosto on täysin kehittynyt vasta kolme kuukautta synnytyksen jälkeen, joten tämä teoria sinänsä tuntuisi ihan järkevältä.

Odotin kolmen kuukauden etappia kuin kuuta nousevaa, ajattelin sen tuovan jotain ihmeellistä arkeemme. Todellisuudessa missasin ehkä jonkin suuren muutoksen pojassa kun odotin vain, että milloin tämä ”helpottuu”. Kolme kuukautta tuli täyteen ja vauvamme ei edelleenkään ole eri vauva kuin ennen. En vain tajunnut, että meidän vauvamme on todella helppo vauva – ollut sitä ihan alusta asti.

IMG_5776

Emilhän itkee edelleen kun Emiliä itkettää. Hän on ihana poika, mutta myös hyvin tempperamenttinen ja ilmaisee kyllä kun joku ei ole hänellä hyvin. Emil kuitenkin itkee hyvin harvoin. Poika lähinnä aloittaa sellaisen hyvin mieltä osoittavan ähkimisen, jolloin jo tiedämme, että jokin pielessä.

Kun sanotaan, että vanhempi oppii tunnistamaan vauvansa itkun, niin minulla on mennyt tähän asti, että olen oppinut kuulemaan poikani nälän. Tähän mennessä olen sulkenut pois vain erilaisia ongelmia ja kyllä se jossain kohtaa on aina nappiin mennyt. Ehdin jo nimittäin ajatella, että enkö osaa lukea lastani laisinkaan.

Osittain meidän arkea on helpottanut imetyksen loppuminen. Poika nukkuu korvikkeen takia pitkiä unia – toissa yönä hän nukkui yhdeksän tuntia heräämättä. Hänen vatsavaivansa loppuivat kuin seinään ja muutenkin lapsi on tyytyväisempi kun saa tarpeeksi ”ruokaa”. Imetys oli sellaista sähläämistä meillä, että poika on ollut varmasti myös nälkäinen. Osittain unet saattaa johtua myös siitä, että poika nukkuu nykyään omassa huoneessa. Menen ehkä sieltä mistä aita on matalin, mutta kyllä minä nautin tästä arjestamme nyt huomattavasti enemmän. Ihan vain senkin takia, että tiedän Timon pärjäävän vauvan kanssa vaikka koko päivän jos tarvitsee.. Ja meidän vauva on niin paljon päivittäin sylissä, että hän ei jää missään tapauksessa läheisyydestä paitsi vaikka se imetys loppuikin suht lyhyeen. On ihanaa, että myös Timo voi osallistua pojan syömishetkiin yhtälailla kuin minä<3

Päivä päivältä on oikeasti helpompaa ja sellaiset päivät kuin eilen, jolloin olimme koko päivän menossa ja poika palkitsi illan naureskelemalla ja juttelemalla iloisesti tuovat sen tunteen, että tämä arki on juuri sellaista kuin sen kuuluukin olla. Kyllä sitä edelleenkin välilla tekisi mieli hakata päätä seinään, mutta ehkä sitä kasvaa vauvan kanssa siihen, että nyt ollaan tässä ja näillä mennään… Se on lopulta siitä omasta asenteesta (minulla välillä hyvin huono), että selviääkö siitä omasta arjesta vai ei. JA nyt tosiaan tahdon painottaa, että jos tietäisin mitä on olla hankalan vauvan kanssa voisi olla eri ääni kellossa – pitää olla kiitollinen tästä mitä on.

IMG_5777

 

emmakaisa

8 vastausta artikkeliin “Helpottuuko vauva- arki kun vauva täyttää 3kk?”

  1. Ihanaa että nautit arjesta ♡ Mäkin kyllä nautin, mutta niin kun itekin sanoit välillä tekee mieli hakata päätä seinään! Seuraavassa hetkessä oon taas onneni kukkuloilla. Hei miten teillä onnistui imetyksen loppuminen? Tai siis mietin itse, että tissistä on tullut meidän neidille niin tärkeä, etten tiedä miten saisin hänet aina esim. rauhotettua ilman tissiä. Ja joku päivä imetyksen lopetus/loppuminen on meilläkin edessä niin olisi kiva kuulla vinkkejä. 🙂

    • Siis meillä poika vaan alkoi raivoamaan tissillä ja ottaa enemmän pulloa. Tiesin, että kyllä tilanne muuttuisi jos oikein yrittäisin, mutta halusin tehdä tämän ratkaisun niin silloin oli oikea hetki. Vaikka kyllä se oli henkisesti lopulta tosi rankkaa itsellekkin. Nyt tiedän,että tämä toimii parhaiten meillä näin! Nyt poika rauhoittuu sylissä tutilla ja ilman 🙂

  2. Meillä meni vähän samalla tavalla imetyksen kanssa ja se on varmasti isän ja lapsen suhteelle hyväksi. Toki olisin mielelläni imettänyt jos mahdollista. Meilläkään ei ollut erityisen vaikea vauva, mutta yöheräily oli raskasta kuitenkin. Vauva alkoi kiinteiden aloituksen jälkeen nukkua pitempiä pätkiä, kolmen kk kohdalla ei tainnut käydä mitään 😄

    • No meillä loppui osittain myös minun tahdostani, olisin varmasti saanut homman toimimaan jos vaan olisin jaksanut yrittää enemmän. Mutta joo ei tämä 3kk tuonut mitään uutta bebeä 😀 sama vanha ihana<3

  3. Miten teillä onnistui siirto omaan huoneeseen? Meillä ollaan alusta asti nukuttu omassa sängyssä (äitiyspakkaus), mutta siirto omaan huoneeseen jännittää ainakin äitiä. Olisi hienoa jos meilläkin nukuttaisiin omassa sängyssä ja omassa huoneessa tossa iässä. Tosin meillä mennään rintamaidolla, mutta ei kai se este asialle ole. 🙂

    • No meillä poika on nukkunut omassa sängyssä (pinnis) aina joka yö ekan unipätkän. Hän ei siis nukahda vielä itsekseen omaan huoneeseen vaan syliin pullolle, niin oikeastaan muuta ei tehty kun kannettu pinnis pojan huoneeseen ja hän vaan herää sieltä ekan kerran syömään. Tämä meni meillä tosi kivuttomasti ja nytkin kun ollaan mummilassa niin ollaan nukuttu toisessa huoneessa kuin poika. Rintamaito ei todellakaan ole este omaan huoneeseen siirtymiselle, toki itse pidin ehtona, että heräämisiä ei tule montaa yössä. Näitä katkonaisia öitä toki saattaa tulla, mutta tällä hetkellä mennään noin 10h yhdellä syömisellä, niin sen jaksaa hyvin 🙂 Aina kannattaa kokeilla! Jos ei onnistu, niin mikään ei ole peruuttamatonta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta