Helppoa arkiruokaa osa 1. tulinen kesäkurpitsakeitto

Olen päättänyt skarpata ruoanlaiton suhteen ja kehitellä riittoisia reseptejä jotka olisivat helppoja valmistaa, mutta kuitenkin terveellisiä ja herkullisia. Jaan täällä parhaimmat teidän kanssa, sillä itse ainakin kaipaan välillä hieman inspiraatiota arkiruokailuun. Tähän reseptiin sain inspiraation anopiltani joka tekee aivan taivaallista kesäkurpitsakeittoa. Lisäsin reseptiin hieman ainesosia ja tästä anopin keiton variaatiosta tuli kyllä todella herkullista – vaikka itse sanonkin!

IMG_6054

ostoslista:

  • 3 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 1 kokonainen parsakaali
  • nippu kevätsipuleita
  • koskenlaskija chili, se pehmeä versio
  • valkosipulimaustetta
  • 2kpl kasvisliemikuutioita
  • chiratsa kastiketta

Laita 3 litran kattila hieman yli puolilleen vettä, voit jo tässä kohtaa lisätä veteen kasvisliemikuutiot. Pilko vihannekset veden sekaan. Anna kiehua noin 20 min, kunnes vihannekset ovat pehmeitä. Kaada noin puolet nesteestä pois ja soseuta vihannekset, sekä loppu vesi. Lisää joukkoon koskenlaskija ja oman maun mukaan chiratsakastiketta. Mausta vielä valkosipulijauheella ja suolalla. Keitä vielä noin 10 min. Tarjoile keitto raejuuston kanssa.

IMG_6048

 

emmakaisa

4 vastausta artikkeliin “Helppoa arkiruokaa osa 1. tulinen kesäkurpitsakeitto”

    • Testattu on ja tuolla odottaa kattilassa loput huomista 😛 todella hyvää! tätä tehdään uudelleenkin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta