Emil 4kk – tällainen on meidän pikkumies nyt.

Minun piti eilen jo kirjoitella teille, mutta hain illalla itselleni uuden puhelimen ja olen hölmönä koittanut opetella sen käyttöä. Olen lähes viisi vuotta ollut uskollinen iPhonen omistaja, mutta nyt lähdin kaupasta huawein kanssa. Saa nähdä menetänkö pian lopullisesti hermoni vai opinko käyttämään tätä puhelinta joskus…


IMG_6236

Mennäänpä asiaan.. Meidän Emil täytti siis sunnuntaina 4 kuukautta.. Odotin kolmen kuukauden etappia niin hirveästi, että tämä kolmannesvuosi tulikin lopulta täyteen ihan yllättäen. Olisin luullut odottavani tätä vielä enemmän, sillä tämän kuukausimäärän myötä myös kiinteät astuivat meillä kuvioon.

Meidän nelikuinen Emil viihtyy jo todella hyvin itsekseen. Leikkimatto on paras paikka, mutta nyt hyvänä kakkosena tulee kummeilta lainaksi saatu baby bouncer, jossa on mukavaa seurailla äidin puuhailuja esimerkiksi keittiössä. Hyvin viihtymisellä tarkoitan nyt noin 10 minuuttia itsekseen ja pidempiä aikoja niin, että hänen kanssaan seurustelee. Nykyään kuitenkin syöminen on jo ihan mahdollista. Helpointa on kerätä kaikki tarpeellinen leikkimaton läheisyyteen, sillä silloin aikaa on enemmän.

IMG_6250

Emil nukkuu melkein joka päivä päiväunet vaunuissa. Unia kertyy vieläkin ihan sattumanvaraisesti 1h-3h päivässä. Yleensä mennään sellaisilla 20min pikaunilla koko päivä. Eilen hän nukkui kahdet suht pitkät unet, mikä oli ihan luksusta ja kostautuikin sitten yöllä. Öisin poika nukkuu ensimmäisen unipätkän 6-10h ja sitten jotain erinäisiä unijaksoja päälle. Nukkumaan hän menee aikalailla joka ilta klo 20. Olen aika tiukka tämän asian suhteen, että rytmi ja rutiinit säilyy illan suhteen, oltiin me missä vaan kylässäkin (näin ollaan eletty jo kaksikuisesta alkaen). Kotona Emil on nukkunut omassa sängyssä ja myös huoneessa nyt noin kuukauden ja tämä toimii meillä todella hyvin. Toki sellaisina öinä kun viimeyö, kun E heräsi kahdesta alkaen kahden tunnin välein, kirosin tämän järjestelyn moneen otteeseen.

Me olemme aloittaneet kiinteiden maistelun pikkuisina makuannoksina. Tein kesäkurpitsasta ja korvikkeesta sosetta ja nyt olemme sitä kolmena päivänä vähän maistelleet. Pojan ilmeet ovat kyllä olleet ihan priceless.. Vatsaan päätyy lähinnä ehkä ajatus, mutta tästä se lähtee!

Emil ei vielä käänny kokonaan, kyljeltään hän kääntyy heti vatsalleen, mutta muuten tuntuu, että kaveria ei paljon jaksa kiinnostaa.. Kävelemään ja istumaan pitäisi vain päästä. Varpaat on käsissä jatkuvasti ja kaikki muu minkä käteen saa menee suoraan suuhun. Kuolaa valuu kuin kraanasta ja ikenet selvästikin kaveria vaivaavat kovasti.

Emil tykkää:

 • pukemisesta ja riisumisesta
 • sylissä hengailusta etenkin kaupungilla
 • päiväunista vatsan päällä
 • tuettuna seisomisesta
 • siitä, että hän saa nähdä kaiken ja koko ajan
 • leikkimatolla köllöttelystä
 • siitä kun käsistä vedetään istumaan ja sitten seisomaan
 • kaikenlaisesta hyppyyttämisestä ja körökörökirkkoon leikeistä..
 • kaikesta minkä voi laittaa suuhun

Emil ei niin välitä:

 • vaunuissa nukkumisesta
 • vaunuissa olemisesta ylipäätään
 • hereillä olemisesta turvakaukalossa
 • samassa paikassa olemisesta yli 15 minuuttia
 • suihkun jälkeisestä olosta
 • paperin repimisestä ja rapinasta
 • päiväunista
 • tutista

Päivä päivältä on helpompaa. Emil kasvaa ja  minä kasvan, aika tuntuu nyt tällä hetkellä menevän pikakelauksella eteenpäin!

IMG_6241

 

 

emmakaisa

12 vastausta artikkeliin “Emil 4kk – tällainen on meidän pikkumies nyt.”

 1. Mitäs jos kokeilisitte jo rattaita, jos vaunuissa ei viihdytä? Rattaisiinhan saa tuossa iässä jo siirtyä kunhan selkänoja ei oo yläasennossa. Meillä siirryttiin pikkuvauvana jo tuossa vaiheessa rattaisiin ja neiti tykkäs sieltä katella maisemia, vaunuissa olo oli sitä ennen yhtä huutoa. Ihana pieni mies teillä!!

  • Tuo on ollut kyllä mielessä monesti. Pitää varmaan oikeasti nyt kokeillakin sitä.. Hän on <3

 2. Moi. Löysin blogisi sattumalta joskus raskauden loppupuolella kun etsin jotain raskausajan jumppaa. Meillä on muutaman päivän nuorempi poikavauva ja on ollut kiva seurata miten teillä menee ja saada vähän ”vertaistukea” kun välillä on ollu haasteita tässä vauva-arjessa. Kiva kun kirjoitat todenmukaisesti, ettei se vauva-arki ole aina niin ruusuilla tanssimista kuin annetaan ymmärtää. Meilläkin ollu hankaluuksia mm. mahavaivaa alussa, imetyksen kans ja nyt sama, et päivällä ei nukuta kuin 30min pätkissä yleensä. Jatka samaan malliin ja kerro välillä aina miten Emilillä menee:)

  • Voi kiitos Maija 🙂 Mä todella toivon, että noihin uniin tulee muutos kun mini lähtee liikenteeseen.. Mutta en kyllä vaihtaisi jos yöt menee näinkin hyvin! Jaksamista teidän arkeen <3

 3. Heippa!
  Jos noin hyvät yöunet on niin mulle se olis kultaa😉 meillä useampi lapsi ja eipä oo tainnut kukaan ennen kolmea ikävuotta nukkua yli kuutta tuntia putkeen. Vauva-aikana ihan vähintään 3kertaa yössä herätään ja sekin aika vähän
  Ja tuo rataa juttu on niin totta. Ton ikäisiä kiinnostaa jo kaikki ympärillä oleva, joten nähdä täytyy😊 mutta kuitenkin vauva-aika on ihanaa ❤

  • No ne on! Ja olen niistä todella kiitollinen 😀 Pitää nyt todella tehdä muutoksia meidän rattaisiin!

 4. Ihana pieni mies😘😍 . Minullakin kivasti menee,eilen oli NT ultra.Vauval näytti kaikki olevan niinku pitääkin💕 .Ja heti perään klexane hoidon opetus äitiyspolilla.Ei se ollutkaan niin vaikeaa kun luulin.Puhelimen käytön opit varmasti ajan kanssa☺.

  • Hienoa Satu kuulla, että kaikki hyvin 🙂 Klexanehoito on hyvin simppeli, toki siinä on se pistäminen, mutta se on aika pientä kun on kyse kuitenkin pikkuisen hyvinvoinnista <3 kerro taas toki välillä, että miten menee!

 5. Heh, nuo inhokkijutut on melkein samoja kuin meidän 4kk:lla. (: Meillä nukutaan päiväunet usein sisällä. Mulla menee hermo siihen, että vaunuja pitää käydä vähän väliä heijaamassa. Nukutaan vauvan meidän sänkyyn, niin siinä on hyvä käydä itsekin pötköttelemässä, jos täytyy käydä vauvaa taputtelemassa uudestaan uneen. Isompiakin lapsia olen nukuttanut päivisin sisällä, mikä on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi viimeistään silloin, kun eivät olisi vaunuihin enää mahtuneetkaan. Jotkut lapset kun eivät vaunuihin totuttuaan haluaisi sisällä nukkua ollenkaan. Ulkoilut hoidetaan vauvan kanssa sitten esim. kantorepun kanssa.

  • Mä oon jo jotenkin tottunut siihen, että Emil nukkuu ulkona mitä nukkuu ja sisällä on turha haaveilla edes noista 20min unista 😀 Onneksi hän on nyt alkanut hieman viihtymään myös liikkuvissa vaunuissa 🙂

 6. Miten päädyitte lapsen tekoon? Olitteko yhdessä päättäneet vain yrittämään?

  • No meille oli selvää, että halutaan perhe yhdessä, niin häiden jälkeen ajateltiin, että annetaan vauvan tulla kun on tullakseen ja se tapahtuikin odotettua nopeammin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta