No miten on uppoaako kiinteät?

sis. mainoslinkkejä

IMG_6290

Meillä alkoi kiinteiden maistelu reilu viikko sitten lauantaina. Olin jotenkin ihan älyttömän innoissani, vaikka eihän siinä mitään ihmeellistä ollut. Ensimmäisenä annettiin pojalle puoli lusikallista luumusosetta. Emilin ilme oli ruokaa saadessaan vähintäänkin videoinnin arvoinen.

Nyt viikkoon on mahtunut ehkä hieman liikakin eri makuja. Tein kesäkurpitsasta ja korvikkeesta sosetta, joka maistui pojalle hyvin. Pakastamisen jälkeen sose muuttui kuitenkin hyvin vetiseksi ja poika vaikutti vieroksuvan makua. Nyt ollaan kokeiltu jo bataatti ja mangokin. Näistä ehdottomasti kaikista mieluisin ruoka on pojalle ollut bataattisose, jota olisi varmaan mennyt useampikin lusikallinen jos oltaisiin hänelle uskallettu vain antaa.

Nyt maanantaista alkaen lisättiin toinen ruoka päivärytmiin, eli poika saa ”lounaan” klo 11-12 välillä ja ”päivällisen” klo 16-17 välillä. Määrällisestihän ruokaa menee ehkä hyvässä lykyssä pieni teelusikallinen alas, mutta meillä on ollut pojan kanssa enemmän kuin hauskaa ruokaillessa yhdessä. Emil on todellakin tullut vanhempiinsa ja syöminen näyttäisi olevan hänen mielestään hyvinkin hauskaa puuhaa hymyistä päätellen. Illalla poika saa maissivelliä nukkumaan käydessään, on itseasiassa saanut jo vähän kauemmin kuin muita kiinteitä.

Minulta on paljon kyselty, että aionko tarjota itse tekemiä soseita, vaiko kaupan valmissoseita? Olen nyt tehnyt vielä soseita itse, mutta tänään maistatin kaupan sosetta, mikä upposi kyllä ihan siinä missä nuo omatekemät soseet. En jaksa asiasta liiemmin ottaa stressiä, soseet on nopeita tehdä, mutta niiden sulattelu ja pakastaminen on oma hommansa – toki aika pieni sellainen. Toiveena on, että mitä nopeammin aletaan syömään sitten puolen vuoden jälkeen samaa ruokaa, sitä parempi.

Maitoa menee edelleen ihan samat määrät kuin ennenkin ja ruokailu on lähinnä meidän hauskaa yhteistä aikaa. Sitten kun hampaat tulee kuvioihin haluan ehdottomasti kokeilla, että miten pojalta luonnistuu sormiruokailu, mutta mennään nyt yksi asia kerrallaan :)!

IMG_6312

Emilin ruokalappu, Elodie Details TÄÄLTÄ// Lusikka, Lundmyr TÄÄLTÄ

ps. Ellokselta saat -30% alea kalleimmasta tuotteesta kun käytät kassalla koodia 345403

 

 

emmakaisa

3 vastausta artikkeliin “No miten on uppoaako kiinteät?”

  1. Saman varmaan kuulet jo monta kertaa, mutta hampaitahan ei sormiruokailuun tarvita. 🙂 Meillä eka hammas tuli vasta n. 8kk iässä ja hyvin oli jo siihen mennessä makaroonilaatikot ja näkkileivät menny alas. 😀 Itestä tuntu jopa helpommalta kun niitä hampaita ei ollut, kun harjoitteli itse syömään niin ei pystynyt pureksimaan isoja paloja irti mistään 🙂

    • Siis no en ole kuullut 😀 Hyvä kun sanoit.. Pikkumies sai heti tänään riisikakun tutkittavaksi 😛

  2. Vinkkaan vielä facebookin simppeli sormiruokakeittiö-ryhmästä jos asia kiinnostaa enemmän 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta