APUA! Nyt se tukka sitten lähtee..

IMG_6403

Ehdin jo ehkä pariinkin otteeseen iloita, että en ole vielä menettänyt raskauden jälkeen karvan karvaa. Neljä kuukautta siihen sitten menikin, että hiustenlähtö alkoi kunnolla – nimittäin nyt niitä lähtee koko vuoden edestä! KÄÄK!!!

Heitin vitsinä varmaan viikko sitten, että kaikki hiustenlähtö johtuu vain siitä, että Emil roikkuu minun hiuksissani niin tiukasti kiinni. Jos olisin tiennyt, että mitä tuleman pitää, olisin vaiennut hiljaa. Varmaan viimeiset viisi päivää on hiuksia lähtenyt kuin olisin kaljuuntumassa kokonaan. Ne kenellä on ollut lettipidennytkset tietävät kuinka paljon letin sisältä irtoaa hiusta avaamishetkellä, niin saman verran tuntuu nyt jäävän harjaan päivittäin.

IMG_6409

Minua ällöttää pestä hiuksiani, sillä joka kerta hiuksia on kaikkialla. Kaivan jatkuvasti hiuksia pojan suusta ja käsistä, sekä irrottelen karvoja lavuaareista ja pöydiltä. Hiuksiani on aivan joka paikassa. En varmaan ole ensimmäinen ihminen, joka tässä kohtaa ahdistuu suuresti.

Onneksi tämä kuulemma loppuu jossain vaiheessa? Ja vaikka olen kuinka päättänyt pärjätä ilman pidennyksiä, on tuuhennos silti ihan potentiaalinen vaihtoehto mikäli tämä karvanlähtöaika kestää pitkäänkin. Kertokaahan teidän kokemuksia! Loppuuhan tämä hiustenlähtö joskus?

IMG_6397

emmakaisa

19 vastausta artikkeliin “APUA! Nyt se tukka sitten lähtee..”

 1. Loppuu se. En tiedä palaavatko hiukset ikinä ihan samanlaisina takaisin, kuin mitä ne olivat ennen kehon suuria muutoksia. Itselläni on takana yksi raskaus ja nyt noin 2-vuotias lapsi. Lisäksi on rasitteena sairastelua ja kasa lääkkeitä, mitkä varmasti tekevät osansa minun hiuksiini.

  Mutta minulla alkoi tosiaan hiuksia lähtemään jossain välissä synnytyksen jälkeen ja muistan todellakin sen ahdingon. Tuntui tosiaan, ettei hiuksia olisi halunnut harjata tai pestä ollenkaan, koska hiuksia irtosi aina kourallinen. Mutta koska nämä toiminnot ovat pakko tehdä, tein. Ja aina ahdistuin. Mutta nyt jatkuvasti edelleenkin hiuksia puskee päästä lisää, sellaista lyhyttä uutta. Onhan se vähän hassua, kun on sellainen pystypörrö tuolla jakauksen lähellä koko ajan (ellei lakan avulla niitä liiskaa muiden hiusten sekaan) kun uudet hiukset siellä sojottaa. Mutta olkoon hassu pörrö, olen oikein onnellinen jokaisesta uudesta hiuksesta, mitä tähän päähän vielä kasvaa. Ja se hiustenlähtö. No naisilla se varmaan menee kausittain ja elämäntilanteesta riippuen, joskus edelleenkin lähtee hiuksia enemmän mutta onneksi useammin vähemmän. Ja se on taas niin hassu juttu, sitä huomaa kun hiusta lähtee paljon, mutta hiljalleen tilanne rauhoittuu ja joku päivää huomaa, että eihän multa ole pitkään aikaan lähtenyt paljon hiuksia :).

  Sulla on ihana blogi, tykkään kovasti rehellisestä asenteestasi <3.

  • Mun äidillä ei ikinä hiukset olleet enää entisensä, mutta toivotaan, että ei nyt ihan ohueksi muuttuisi… Kyllä sen kasvavan karvan sitten kestää 🙂

 2. Moi! Minulla alkoi karvanlähtö juurikin lapsen ollessa neljä kuukautta. Nyt hän on kuusi kuukautta ja homma jatkuu vain. 😀 Jotenkin silti tuntuu, että tukka ei ole juurikaan ohentunut, että kai sitä kasvaa koko ajan lisää entiseen malliin. Ohimoille olen saanut karseat kaljukolmiot, jotka nyt kasvavat pienenpientä vauvahaituvaa. Ihastuttavaa…. not. 😀 Mutta ei tämä silti niin hankalaksi äitynyt kuin ajattelin alkuvaiheessa. Tiedä sitten minkä verran imetyshormonit vaikuttavat, koska ne virtaavat minussa edelleen.

  Tsemppiä! Jospa pahin menis ohi pian.

  • Mulla on muutenkin niin ohuet hiukset ohimoilta, että pelkään niiden ohentuvan entisestään.. Voi jospa menis, tsemppiä meille 🙂

 3. Mulla lähtee tukkaa tasaisesti koko ajan olin raskaana tai en. Onneksi tätä karvaa riittää 😆

  • Niinno.. Mulla ei niin siksi tää on hieman kuumottavaa 😀

 4. Ei hätää Emma! Et muutu kaljuksi! Itsellä on aina imetyksen loputtua alkanut ”karvanlähtö” ja tosiaan niin paljon et suihkus käydes viemäristä sai onkia valtavan karvapallon ylös ja suihkun jälkeen vielä harjasta toinen mokoma. Olin varma että kaljuunnun, mutta eih. Luonto vain uudisti tukkaa. Itsellä tuo aika kesti 3-6kk, mutta tuntui 10vuodelta 😂 Hiukseni on nyt ihan kuin ennenkin, tosin nuorin onkin jo 7vee et syytä ollakki 😂😉

  • apua 😀 Noh, toivotaan ettei ihan 6kk kestä mulla… Ei ole muuten mitään jäljellä 😀

 5. Just tasan 4 kk synnytyksestä se alko lähtee mullakin 😄 Kuukauden kesti ja ohenihan se tukka mut ei nyt niin paljon kun olis voinut olettaa, huoli pois! 😊 Enemmän ne pidennysten jälkeen ohenee, älä sorru 😘

  • No toivotaan, että tää kestää kuukauden eikä kauempaa, koska tätä menoa oon jouluun mennessä kalju 😀

 6. Itsellä alkoi hiustenlähtö pari viikkoa sitten kun synnytyksestä oli kulunut reilu 3 kk. Niihin aikoihin luin linkin tekstin ja se vähän helpotti oloa. Olennaisin on heti alussa, eli nyt lähtevät myös ne hiukset joiden olisi ”pitänyt” lähteä jo aikaisemmin.

  http://pisaroita.fi/faq/hiukset.php

  Mullahan alkoi omat hiukset kasvaa selkeästi vaaleampana jonkun verran synnytyksen jälkeen, saa nähdä onko värin muutos pysyvää. Hämmentävää joka tapauksessa, nyt päässä on ennen synnytystä raidoitetut latvat, parin sentin tumma tyvikasvu ja nyt puskee uutta vaaleampaa tyvikasvua siihen jatkoksi…

  Kiva blogi sinulla, oma esikoinen on ihan vähän Emiliä nuorempi joten kiva lukea teidän kokemuksia!

  • Pitääkin lukea toi ihan ajatuksella läpi… Ah varmaan ihanaa kun tukka on sadassa eri värissä 😀 Toivotaan, että ei ihan kaljuunnuta 😉

  • Ai kauhea.. Luin ton sun linkkaaman jutun. EI ihan onneksi noin paljon lähde hiuksia ja jos lähtisi, niin mä olisin varmaan kerrasta kalju. Odotetaan, että loppuu<3

 7. Minulla alkoi hiukset tippua ensimmäisen lapsen jälkeen ja hiukset ei ole koskaan palanneet ennalleen. Neljä raskautta ja imetystä takana ja minulla on oikeasti todella ohuet hiukset ja olen käyttänyt tuuhennuksia ainakin viimeiset 5 vuotta. Myös entiselle tikkusuoralle tukalle sai sanoa heipat jo ekan raskauden jälkeen ja tilalle tuli sellainen raivostuttava luonnon pörhö.
  Surullista ja harmillista mutta ei voi mitään. biotiiniakin olen syönyt vuosia olisin varmaan muuten jo totaalikalju.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta