Mitä pakataan vauvalle reissuun? Kaikki vinkit tervetulleita!

sis. kaupallisia linkkejä

IMG_6476 IMG_6465

*Aurinkorasva: TÄÄLTÄ, shortispuku: TÄÄLTÄ, swimpy uima-avut: TÄÄLTÄ

Voi miten aika on mennyt nopeasti! Minusta tuntuu, että siitä on viikko kun varasin lennot meidän perheelle Espanjaan ja nyt sitten perjantaina pitäisi jo olla lentokentällä lähdössä meidän ensimmäiselle matkalle perheenä.

Minä odotan todella paljon reissuun pääsyä. Pääsemme viettämään aikaa ystäväperheen kanssa ja nauttimaan lämmöstä. Vaikka matka ei ole kuin pitkä viikonloppu, tulee se silti olemaan juuri paikallaan. Samalla kun odotan intoa täynnä, jännittää minua useampikin asia…

Meillä on yö lennot ja aivan erilainen rytmi kuin mitä Espanjanssa eletään, pelkään pojan unien puolesta. Lähinnä unien puolesta kun palaamme kotiin… Eiköhän ne kuitenkin palaudu ihan ennalleen?  Jännitän syömisiä ja etenkin pojan juomisia, toivotaan maidon uppoavan ja pakko kai on antaa myös vettä, sillä tämän hetkisen ennusteen mukaan siellä on lämmin.

Ostin ellokselta* meille myös tuollaiset vauvan kellukkeet, minulla ei ole hajuakaan, että oliko tämä ostos maailman turhin, mutta ainakin ohjeen mukaan niiden pitäisi sopia 0-15kg painaville, niin miksi ne eivät sitten Emilille sopisi? En nyt oleta, että hän alkaisi itsekseen polskimaan, mutta pääsisi välillä vähän veteen vilvoittelemaan ainakin… Paljoa ei aiota tavaraa mukaan pakata, passilla kai pärjää jo aika pitkälle 😉

Kertokaas nyt kaikki vinkit lentokoneeseen ja reissuun, mitä kannattaa ottaa huomioon tuollaisen nelikuisen kanssa? 

emmakaisa

14 vastausta artikkeliin “Mitä pakataan vauvalle reissuun? Kaikki vinkit tervetulleita!”

 1. Moi Emma!

  Oltiin keväällä Turkissa niin siellä ei ollut tai en ainakaan löytänyt korvikemaito. Sinuna ottaisin maidot mukaan. Kaikenlaisia muita soseita löytyi kyllä.

  Terv:Miia.K

  • Joo toi korvike on kyllä tarpeellinen nähtävästi 🙂

 2. Moikka! Kiva blogi sinulla ja yksi niistä harvoista, joita seuraan aktiivisesti. Minulla on pari kuukautta Emiliä vanhempi tyttö, joten paljon itsellekin ajankohtaisista jutuista kirjoittelet.
  Minä lensin ekaa kertaa kahdestaan meidän tytön kanssa, kun hän oli juuri tuon neljä kuukautta vanha. Minun vinkki on, että ota mahdollisimman vähän tavaraa lentokoneeseen. Itse luulin ottaneeni vain pakolliset, mutta loppujen lopuksi en tarvinnut koko matkan aikana muuta kuin yhden vaipan ja puhdistuspyyhkeitä. 🙂 Tietysti nyt jotain vaihtovaatetta yms kannattaa ottaa, mutta aika vähällä pärjää.
  Me asutaan ulkomailla ja täällä on ollut myös tosi kuuma kesä ja jännitin itsekin tuota vauvan nesteytystä. Itse imetän vielä eikä tyttö juurikaan huoli vettä, tai mitään muutakaan pullosta. Hyvin kuitenkin pienikin pärjää lämpimässä, kun pysyttelee mahdollisuuksien mukaan varjossa ja tarjoaa juomista usein. 🙂
  Ihanaa lomaa teille ja lento menee varmasti hyvin! 🙂 Ja meillä meni nousut ja laskut helposti ilman korvaongelmia, kun annoin imeä tissiä/tuttia. 😉

  • Joo mä oon kanssa sellainen ylipakkaaja, että pitää karsia kyllä kaikki mahdollinen 😀 Oltiin just neljä päivää reissussa (niinkuin taas tullaan olemaan) ja tosi vähällä pärjättiin 🙂 Ja kiitos<3

 3. Tutut, käytössä olleet korvikkeet Suomesta mukaan! Oltiin keväällä Espanjassa ja selvitin varmuudeksi asian Nestleltä: heidän esim nan 1 korviketta vastaava tuotteensa on erilainen kuin meidän. Saattaa tulla vaan turhia vattanpuruja reissussa, jos lähtee uusia juttuja testaileen. Jotain mussutettavaa nousujen ja laskujen ajaksi. Tutti, tissi, purulelu. Helpottavat paineen tunnetta korvissa. Olemassa on myös lentokorvatulppia (apteekista).

  Kyllä se rytmi korjaantuu ja on korjattavissa, jos reissun vuoksi hieman muokkautuu. Oikein mukavaa matkaa! 🙂

  • Kiitos tästä, mä kävinkin heti hakemassa jauheen meille, ettei tarvisi pulloja raahata.. Mutta jos näyttää, että hän ei jauheeseen totu tässä ajassa, niin ei nuo neljän päivän pullojen kantaminenkaan nyt niin iso homma ole! Kiitos, meillä on varmasti mukavaa <3

 4. Mahtavaa, että pääsette reissuun! Me olimme 11 kk ikäisen kanssa ja tietysti silloin oli hieman eri jutut, mutta vauva kuitenkin. Vaihtovaatteet on tosiaan ihan must koneeseen, meillä ainakin kävi pikku vahinko. Särkylääkettä kannattaa myös ottaa, varoiksi jotain tuttua mitä olette mahdollisesti käyttäneet. Ja tosiaan ne korvikkeet on tärkeitä, välttyy vatsanväänteiltä.

  Laitan nyt blogista linkit, jos haluat käydä katsomassa meidän pakkaamisista jne 🙂

  Tässä reissun jälkeiset vinkit: http://sonjaaleksandras.fitfashion.fi/matkalla-vauvan-kanssa-omat-vinkkini/
  Pakkauslistaa: http://sonjaaleksandras.fitfashion.fi/matkalle-vauvan-kanssa/

  Ihanaa reissua teille! 🙂

  • Hei toi panadol! Hyviä vinkkejä noissa kiitos 🙂

 5. Moi! Tässä meidän reissumiehen listaa Thaimaan ja Kreikan matkoilta.

  Käsimatkatavarat:
  Puhdistuspyyhkeitä 1 paketti
  Vaippoja
  Tutteja ja ketjut
  Baby Björn
  Ruokalappu
  Ruoka
  Maissinaksuja
  Lusikka
  Leluja
  Vaihtovaatteet

  Matkalaukku:

  Hyttysverkko vaunuihin
  Päivävarjo
  Vaippapaketti
  Hihattomia bodyja x5
  Shorteseja
  Hattuja
  Aurinkolasit
  Nokkamukit
  Tuttipullo
  Nannia?
  Soseita Liha x8 Kasvis x8 Hedelmää x10 Puuropaketti
  Lusikoita
  Lautasia
  Panadol
  Precosa
  Imodium
  Kynsisakset
  Osmosal
  Kuumemittari
  Frida
  Ruokalappuja kertakäyttö
  Itkuhälytin
  Aurinkorasvat
  Bepanthen
  Sähköinen hyttyskarkotin
  Uikkarit
  Aurinkolasit
  Uimavaipat

  • Huh mikä määrä tavaraa 😀 Mutta tosi hyviä pointteja!

 6. Kannattaa tosiaan ottaa korviketta reilusti mukaan, koska tosi huonosti ainakaan Kreikassa oli niitä tai edes mitään soseita kaupoissa.

  Uv-puku oli meillä aika hitti reissussa ja myös joku kunnon aurinkorasva (ruohonjuuresta saa hyviä ainakin), marketista en suosittele ostamaan.

  Kellukkeilla tuskin teet kyllä mitään kun etköhän sylissä kuitenkin uita jos altaaseen menette. 🙂
  Meillä istuttava uimarengas oli hitti mutta tyttö olikin jo 9,5kk vanha.

  Lentokoneeseen kantoliina/reppu, hyvällä lykyllä pikkumies nukkuu koko lennon! Meidän neiti ainakin nukkui koneessa hullun hyvin, vaikka muuten nukkuukin päikkäreitä todella vaihtelevasti.

  Turha stressi pois ja lapsen ehdoilla niin on kiva reissu kaikille! 🙂

  • Onneksi ollaan vain neljä päivää reissussa, niin pitäisi aika helpolla saada korvikkeet mukaan 🙂 Toi Uv- puku on kyllä varmaa sellainen, mikä pitäisi vielä hankkia, niin ei tarvisi kokoajan miettiä, että onko pikkuinen auringossa vai ei.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta