Vatsalihakset ruotuun raskauden jälkeen! Sis. alekoodin Keskikroppa kuntoon- verkkokurssille.

yhteistyössä Hyvinvointi studio LUPAUS

IMG_6675

Näin ihan alkuun minun on pakko sanoa, että olen niiiiin laiminlyönyt lantionpohjalihakseni synnytyksen jälkeen, että kun Riina otti minuun yhteyttä hyvinvointistudio Lupauksesta, tuntui kuin hän olisi lukenut ajatuksiani. Olen hieman arponut tämän treenaamisen aloituksen kanssa. Juurikin tämä keskivartalon hallinta ja mahdollinen vatsalihasten erkanema on tuottanut minulle ongelmia, sillä en oikein ole tiennyt, että mistä lähtisin liikkeelle ja mitä uskaltaisin tehdä.

Olen pitkään haaveillut, että pääsisin teille jakamaan jotain kättäpidempää asian suhteen ja on tästä tullut jokunen postaustoivekkin. Sain nyt Riinalta teille jaettavaksi pari liikettä, joilla pystyy jo hyvin treenailemaan vatsanalueen lihaksia kotoa käsin, mutta suosittelen ehdottomasti liittymään Lupauksen verkkokurssille, mikäli asia yhtään enempää kiinnostaa, tai mietityttää.

Kyykky + lantionpohjan jännitys

Käy seisomaan lantiota leveämpään haara-asentoon, pidä polvet ja varpaat samaan suuntaan. Supista kevyesti lantionpohja ja keskivartalon lihakset. Kyykkää alas siten, että ajattelet istuvasi takana olevan tuolin päälle. Nouse ylös supistaen voimakkaasti lantionpohja, pakara- ja reisilihakset. Tee 5-10 toistoa, pidä noin minuutin tauko ja tee toinen kierros.

Liikkeen voit tehdä myös seinää vasten, jumppapallo selän takana, palloon kevyesti nojaten.

vatsalihastenerkanema

Syvien vatsalihasten aktivointi istuen

Syviä vatsalihaksia opetellaan jännittämään kontrolloidusti hengitystä apuna käyttäen.

  1. Istu tuolille ryhdikkääseen asentoon ja pidä jalkapohjat lattiassa. Ota rauhallinen hetki ja sulje silmät, sillä ennen kaikkea syvien vatsalihasten löytäminen ja harjoittaminen vaatii keskittymistä.
  2. Hengitä syvään sisään, jolloin vatsa pullistuu hieman ulospäin ja uloshengityksellä tiivistä vatsaa ja liu’uta kylkiä kohti vatsan keskiosaa, tai voit ajatella tässä kohta tuovasi suoria vatsalihaksia yhteen toisiaan kohti. Liike on pieni tiivistys, tunnet sen kevyesti vatsassa. Kaikkien lihaskuntoliikkeiden teho on alle puolet (noin 20-30%) maksimista. Toista.
  3. Tee liike 5-10 kertaa ja pidä yllä jännitys 2-5 sekuntia. Yhtä hyvin voit tehdä liikkeen myös oman hengityksesi tahtiin, jolloin uloshengityksellä rentoutat vatsan, päästät sen pullahtamaan ulos ja sisäänhengityksellä teet tiivistyksen. Tee kaksi sarjaa, pidä välissä noin minuutin tauko.

IMG_6672

Treenitakki: Dansös dancewear (saatu)

Lisää infoa löydä TÄÄLTÄ, linkin takana on muutama liike lisää ja todella kattava infopaketti liittyen suorien vatsalihasten erkaantumaan.

Keskikroppa kuntoon – verkkokurssi äidille alkaa maanantaina 12.9 ja viimeinen ilmoittautumispäivä on 11.9. Kurssi on suunnattu 0-6kk sitten synnyttäneille äideille, mutta kuulin sellaista juttua, että tämä sopisi kyllä ihan jokaiselle synnyttäneelle ja miksikäs ei muillekin! Kurssin ilmoittautumiseen pääset TÄÄLTÄ  ja koodilla EMMANALE saat -10€ alen kurssista 🙂

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta