Vuoden vanhempi, ehkä vähän viisaampikin.

IMG_6898IMG_6885

Vuosi sitten syntymäpäiväänsä vietti todella huonovointinen ja hämmentynyt Emma. Olin raskauden alkutaipaleella ja todella paniikissa kaikesta tulevasta. Vietin syntymäpäiviäni ystävien ja perheen kanssa, niinkuin tänäänkin.

Olen tänään vuoden vanhempi, mutta henkisesti olen kasvanut varmaan viisi vuotta. Nautin edelleen ihan samoista asioista kuin ennenkin, tykkään edelleen käydä ulkona ystävien kanssa ja nukkua pitkään, tykkään liikkua yksinäni ja syödä terveellisesti. Nautin kuitenkin myös täysin uudenlaisista asioista.. Nautin jokaisesta hetkestä Emilin nauraessa ja tutkiessa ympäröivää maailmaa. Iloitsen jopa vauvan toimivasta vatsasta ja yli seitsemään nukutuista aamuista. Pienet asiat tuovat suuria iloja elämääni ja jokaiseen päivään sisältyy niin paljon ilon ja myös surun ja turhautumisen hetkiä, että tunnen eläväni nykyään paljon enemmän kuin ennen.

Osaan ehkä ajatella pidemmälle kuin oman nenänvarteni päähän (vaikka sekin matka on pitkähkö ;)), mutta haluan välillä olla edelleen itsekäs ja ottaa sitä omaa aikaa. Mikään maailman asia ei kuitenkaan mene oman vauvan edelle ja tänäänkin illan suunnitelmien hieman muuttuessa olin vain onnellinen, kun laitoin tuhisevan pikkumiehen jo kahdeksalta unille – entinen minäni olisi salaa ollut todella pettynyt.

Tavallaan on hurjaa, miten vuodet vierii eteenpäin nyt melkein kuin pikakelauksella. Vaikka tunnen itseni  välillä edelleen parikymppiseksi ja todella naiviksi, olen onnellinen vanhenemisestani. Jokainen vuosi on ollut elämässäni erilainen ja tärkeä, mutta en todellakaan haluaisi olla enää kahdeksantoistavuotias villi sinkku..  Minua ei ahdista yhtään tulevat vuodet ja vanheneminen, sillä ainakin oma elämäni on kuin viini, se vain paranee vanhetessaan.

Hyvää synkkäripäivän iltaa minulle!

ps.Huomenna pistän tulille sellaisen arvonnan, että en kestä itsekkään joten pysykäähän linjoilla 😉

IMG_6870

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta