Voin kertoa, että kyllä ottaa päähän…

Mä olen ihminen jolta ei ole hajonnut yhdestäkään puhelimesta näyttö IKINÄ ja minulla on kuitenkin ollut kohta kaksikymmentä vuotta oma kännykkä.. Onneni kääntyi asian suhteen viimekuussa.

Iphoneeni tuli sen tippuessa maahan yläkulmaan pieni halkeama, siis hyvin pieni kulman halkaiseva viiva, josta ei ollut käytössä mitään haittaa. Eräänä päivänä kun kaivoin puhelimen laukusta, oli puhelimestani kadonnut näytöstä palanen juuri tämän särön kohdalta ja korvani oli koko ajan kiinni tässä särössä joten oli aika hankkia uusi puhelin. Minua otti tässä vaiheessa jo päähän todella paljon, sillä olin juuri vaihtanut akun puhelimeeni ajatellen, että käytän tätä puhelinta vielä ainakin vuoden verran.

Ajattelin kerrankin säästää ja hankin HUAWEIn Honor 7 – puhelimen, koska Timon käytössä olen sen nähnyt olevan ihan kelpo puhelin. Ostin tähän näytölle panssarisuojuksen, mutta en sitten ostanut heti siihen suojakuorta kun ajattelin, että etsin kivan näköisen jostain. Tämä minun etsimiseni on jatkunut nyt sen kuukauden mitä minulla on tämä puhelinkin pian ollut, sillä kuoria ei vain ole oikein ollut missään.

Eilen sitten kun bussi ajoi suoraan naamani edestä ohi näpyttelin vihaisena Elisalle viestiä ja puhelin vain loikkasi kädestäni asfaltille. Näyttö meni varmaan jokaisesta kohdasta rikki mistä se vain voi mennä. Painelin suoraan DNA liikkeeseen Koskikeskukseen ja ostin ensimmäisen kuoren (ja ainoan) mikä heillä oli hyllyssä. Sain kai säälistä hyvät alennukset, sillä tuttu myyjä joka vasta minulle puhelimen möi, ei ollut uskoa, että mihin kuntoon olin näytön saanut.

Tänään sitten soitin vakuutusyhtiöön niin selvisi, että meidän kotivakuutuksen omavastuu on niin suuri, että op ei korvaisi edes uutta puhelinta jos tuo Huawei räjähtäisi.. Me ei saataisi varmaan senttiäkään vaikka meillä hajoaisi kaikki kodinkoneet samaan aikaan 😀

Ei minulla muuta kun että mitä tästä taas opimme

ps. jos et nyt jo tarkista omia vakuutuksiasi ja niiden omavastuusummia niin taidat omistaa liikaa rahaa!

img_7090

pps. illalla paljastan arvonnan voittajan 🙂

emmakaisa

8 vastausta artikkeliin “Voin kertoa, että kyllä ottaa päähän…”

 1. Itsellänikin tippui viime kuussa iPhoneni maahan ja näyttö särkyi mukavasti. Ei yhtään huvittanut ostaa uutta puhelinta, saati että olisi pitänyt alkaa pähkäilemään minkä valitsee uudeksi kännykäksi. Onneksi mies muistutti, että lasin saa helposti vaihdettua. Vein kännykän liikkeeseen, kävin kaupassa ja lasi oli vaihdettu puolessa tunnissa. Eikä maksanut kuin ~120€. Harvemmin pienelektroniikasta saa vakuutuksesta mitään takaisin, vaikka olisi pienin omavastuukin. Ikävähennykset on aika ankaria ja esim. kännykän arvoa ei lasketa sen alkuperäisestä hinnasta vaan nykyhinnasta. Mieheni Lumian näyttö hajosi. Puhelin oli 3,5 v. vanha. Alkuperäinen hinta yli 500€, mutta nykyarvo 250. Tästä tehdään vielä ikävähennykset ja ollaankin omavastuuosuudessa 120€. Naurettavaa, mutta totta 😀

  • Missä liikkeessä sä kävit sen huollattamassa? Pakko nimittäin itsekin viedä 😀

  • No mä vaihdoin siellä akun edelliseen, pitääkin selvittää vaihtaako ne huawein näyttöjä myöskin 🙂

 2. Jos on jatkuva matkavakuutus, siinä on omavastuu 0e. Mulla on pari puhelinta saatu siihen piikkiin sillä matkaksi riittää että on 50km päässä kotoa. Se on helppo todistaa, riittää että on vaikka bensakuitti tms. ”siltä onnettomuuspäivältä”. Sain siis tilalle uuden samanlaisen puhelimen, rahana ei olisi kannattanut ottaa.

  • Minulta ei ole ikinä kysytty mitään bensakuitteja tai matkalippuja kun matkavakuutus on jotain korvannut. Riittänyt kun on soittanut ja kertonut mitä kävi.

  • Joo ei kai ne kamalasti kysele mikäli noi ei ala hajoilemaan ihan viikottain 😀

  • Siis itseasiassa mulla hajosi tuo iPhone 300km kotoa, niin laitettiin siitä nyt korvauspyyntö matkavakuutukseen… Katsotaan, että mitä sieltä tulee 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta