Niin katosi raskausmaha, rinnat ja hehku..

Pitää olla iloinen siitä, että kroppani palautui näinkin nopeasti ”ennalleen”. Ennallaan on toki aika suhteellinen käsite kun miettii millaisen myllyn läpi vartaloni on mennyt vuoden aikana. Oikeastaan nyt kuukautisteni loputtua tuntuu, että viimeinenkin turvotus on tiessään ja omituiset kivut ovat loppuneet. Sitä se lääkärikin silloin sanoi, että limakalvot tarvitsee ne kuukautiset toimiakseen normaalisti. Vaikka kroppa toimii suhteellisen normaalisti ja alkaa näyttää tutulta, on olo todellakin jotain aivan muuta kuin normaali.

raskaudenjalkeeniho

 

Raskausaika ei ollut todellakaan mitään minun elämäni parasta aikaa. Tunsin kuitenkin jollain omituisella tavalla itseni todella naiselliseksi. Minun ihoni ei ikinä ole ollut niin hyvässä kunnossa kuin silloin, hiukseni kasvoivat ja minulla oli ensimmäistä kertaa elämäni aikana rinnat. Vielä imettäessä tämä sama hehku kesti ja minulla oli hyvä, todella hyvä fiilis itsestäni… Sitten neljän kuukauden kohdalla se alkoi. Ensin alkoi tippua hiuksia joita tippuu edelleen niin paljon, että joudun imuroimaan päivittäin ettei poika tukehdu lattialla pyörivään karvamattoon. Sitten alkoi kukkia iho ja nyt myös rintani ovat pienentyneet niin pieniksi, että A- kuppi on minulle liian suuri.

img_7218

Ihan rehellisesti sanottuna minä yhtenä iltana itkin. Aivan kun minulta vietäisiin oma naiseuteni pala palalta taas pois. Ymmärrän, että tämä kaikki liittyy hormoneihin ja estrogeeni on tiukassa tässä vaiheessa raskauden jälkeen, mutta on hurjaa millainen syöksylasku alkaa synnytyksen jälkeen. Hyväksyn nämä kaikki asiat väliaikaisena pahana ja nykytuotteilla saa huijattua kyllä kaiken piiloon.

Se henkinen naiseus olisi vain kiva saada takaisin, sillä niin paljon kuin se vaikuttaa minuun se vaikuttaa myös meidän parisuhteeseemme. Ei kukaan jaksa katsoa loputtomiin sohvannurkassa itsesäälissä rypevää kaljuuntuvaa finninaamaista mörköä, joka kaiken päälle juokseen karkuun pienimmästäkin hellyydenosoituksesta peläten, että kohta joutuu antamaan vastarakkautta… Olen puhunut tästä aiheesta muidenkin synnyttäneiden kanssa ja ongelma tuntuu olevan hyvin yleinen, siitä vain ei puhuta ehkä niin paljon kuin pitäisi.

MUTTA ei anneta tämän latistaa hyvää fiilistä, se on nyt vaan pakko hyväksyä tilanne ja näillä mennään. Haluan kuitenkin sanoa, että jos siellä nyt joku tuntee itsensä puberteetti- ikäiseksi teinimonsteriksi tunnetiloineen ja ulkomuotoineen, niin kuule samassa veneessä ollaan! Tissit tästä tuskin kasvaa ilman rahallista apua, mutta muuten kaikki korjaantuu aikanaan. Luulisin, että kun Emil täyttää vuoden alkaa tämä hormonimyrsky hiljalleen olla laantunut.

raskauden-jalkeen

Jos huomenna sitten ne Emilin neuvola kuulumiset…

emmakaisa

16 vastausta artikkeliin “Niin katosi raskausmaha, rinnat ja hehku..”

 1. Moi!

  Meillä on samana päivänä syntyneet pojat ja pystyn kyllä hyvin samaistumaan. Meillä on myös kaksivuotias poika, ja laskeskelin tuossa, että viimeiseen ihan pian kolmeen vuoteen mahtuu kaksi viikkoa, jolloin en ole ollut raskaana tai imettänyt 😀 Edelleen imetän pienempää, mutta odotan kyllä innolla, että saan kehoni ”takaisin” kahden raskauden ja imetyksen jäljiltä. Tukka tippuu toista kertaa ja mieli tuntuu välillä olevan kuin vuoristorata. Mutta saanpahan olla kahden ihanan pienen pojan äiti kuitenkin 🙂

  • Apua 😀 Epäilemättä tuossa kohtaa on varmaan kroppa ja aikamoisella koetuksella! Mutta onneksi mikään ei ole pysyvää 🙂

 2. kylläpä näyttää tutulta! Minulla myös hiukset kasvoivat valtavasti pituutta ja olivat tuuheat ja myös iho todella tasainen raskausaikana. Noh, lyhyen imetyksen loputtua rupesi naama kukkimaan ja tukka tippui aivan samasta kohtaa! Täytyy lohduttaa että nyt kun siitä on 1.5v tukka on kasvanut takaisin, mutta naama kukkii edelleen kun teinitytöllä. Tämä luultavasti siksi, koska en ole käyttänyt vieläkään mitään hormonaalista ehkäisyä. Toisaalta muuten on aivan mahtava olo, joten en kaipaa ihon vuoksi ylimääräisiä hormoneja kehoon 🙂 iho on välillä parempi ja välillä huonompi, täysin kierrosta riippuvaista!
  Tsemppiä sinulle, tiedän mitä käyt läpi! Onneksi nykyään on hyviä meikkejä, jolla saa ihon tasoittumaan 🙂

  • Joo luulen, että tämä on kyllä monen naisen ongelma ja voi niitä onnekkaita jotka kaikelta välttyvät 😀 Mä en myöskään juurikin olon takia haluaisi mitään hormonaalista ehkäisyä, joten täytyy kai tottua siihen, että iho on kuin kolmetoistavuotiaalla.. Toisaalta, tässähän on vallan iki nuori 😀 Joo onneksi mulla on nuo kaikenpeittävät aineet, joten ei ainakaan näy näpyt, vaikka tokikaan ne ei kauhean hyvää tee iholle muuten..

 3. Kaikki tasaantuu aikanaan, hormonit, parisuhteen fyysinen puoli, jne jne. Tämä on vaihe ja niin kliseistä kuinka se onkin, on ohi ennen kun huomaatkaan. Jaksamista arkeen. 🙂

  • Onneksi tässäkohtaa elämää voi sanoa, että aina on joku ohimenevä vaihe, kaikki kyllä helpottuu 🙂 Kiitos <3

 4. Sympatiat sinne! Minulla on juuri alkanut hiustentippuminen, poika on nyt 2kk ikäinen. Onneksi pipokausi alkaa.. Muita hormonien aiheuttamia muutoksia on mielialani, olen aika ämmä tällä hetkellä.
  Itselläni ei esikoisen jälkeen ehtinyt rinnat paljoa pienentyä, sillä imetyksen ja uuden raskauden väliin jäi vain pari viikkoa. Että siitä ei ole vielä kokemusta, innolla odotan… mutta hei, eikö hormonaalinen ehkäsy vois vähän auttaakkin?
  On ehkä laiha lohtu, mutta koska raskaudestasi ja imetyksestäsi on kulunut vasta vähän aikaa, rintojen ulkomuotohan saattaa vielä parantua?:) ei vielä tiedä, jos kuulutkin siihen onnekkaaseen ryhmään joille niin käy:) äitini sanoi että se on mahollista:,D
  suosittelen jonkun kalliin rinnoille ja dekolteelle suunnitellun voiteen käyttöä.

  • Minulla on niin huonoja kokemuksia muuten hormonaalisesta ehkäisystä, että sitä koitan viimeiseen asti kyllä välttää.. Toisaalta iho ongelmat ratkeasivat sillä. Nää on niitä, että kumpi painaa sitten vaakakupissa enemmän ja mulla ehkä kuitenkin se kokonaisvaltainen hyvinvointi on tärkeämpi kuin muutama finni.. Ei nämä minun tissit tästä kyllä enää kasva 😀 Mutta toivossa on hyvä elää! Eivätpä ainakaan roiku! 😉

 5. Olipas mukavan rehellinen postaus 🙂
  Poikani on nyt noin 1,5-vuotias ja voin lohduttaa ainakin hiusten osalta; tässä vaiheessa kuontalo on palautunut vähintäänkin entiselleen ellei jopa hullummaksi 😀
  Minäkään en haluaisi hormonaalista ehkäisyä, olen joskus sitä pitkään käyttänyt ja se latisti minulta kaikki fiilikset tasaiseksi pannukakuksi.

  Tsemppiä ”normaaliin” elämään palautumiseen, jonotellaan sitten kaikki kohtalotoverit yhdessä tissileikkaukseen jos huonosti käy. Ehkä voit hankkia jonkun alekoodin meille lukijoillekin 😀

  • Toivon tuota hullumpaa tilannetta 😀 Mulla myös takan 10- vuotta e-pillereitä ja enää ikinä uudestaan, olin ihan hajuton ja mauton koko sen ajan 😀 Hahhaha! Joo pitääkin neuvotella joku blogidiili, jos vaikka pidettäis lukijamiitti jonkun plastiikkakirurgian vastaanotolla heh! 😉

 6. Mulla ei vauvaa vielä ole lähi maillakaan mutta naama on näyttänyt sitten teini iän ihan samalta kunnes menin ihotauti lääkärille. Antibioottikuureja useampi kunnes löytyi se joka minun näppylöihini tehosi ja reseptillä saatavaa ulkoista geeliä. Ei kannata jäädä kärsimään, kun nykyään on niin paljon apua tarjolla. Itsekään en hormonaalisesta ehkäisystä perusta 😀

  • Joo jos nämä ei tästä rauhoitu niin käännyn kyllä ammattilaisen puoleen! En aio olla naama kukalla loppuelämääni🙄

 7. Täällä himpun vanhempi vauva kuin teillä, ja imetetään edelleen joskin tosi paljon harvemmin kun kiinteät on jo kuvioissa. Hiuksia tippuu kokoajan ja minä (sekä mies!!) imuroidaan jatkuvasti sitä hiusmäärää jota on KAIKKIALLA, ihan jo lapsen käsissä, varpaiden välissä, suussa, vaatteissa ja minua harmittaa se lähtö, miestä ärsyttää se siivo 😀 ihokin kukkii edelleen eli niiiiiin tiedän tunteesi! Minä taas toivon että se tasoittuu sitten joskus kun imetys päättyy ja hormoonit lopulta tasoittuu! Onneksi mieli ei enää heitä häränpyllyä ja parisuhdekin on jo hyvänaikaa ollut hyvin niin ennallaan kuin nyt pienen lapsen kanssa voi olla 😀

  Mutta nää on hyviä lukea tosiaan että ei tässä yksin olla, kyllä moni muukin suoraan sanoen kärsii!

 8. Hei!
  Nyt osu uppos näppylä päivitys. Viimeisimmän lapsosen syntymästä on jo melkein 5 vuotta. Naama kukkii edelleen! Hetken aikaa söin e-pillereitä ja se auttoi finneihin. Pillereiden popsiminen alkoi kuitenkin ahdistamaan ja päätin lopettaa ne. Nyt elelen siis pilleritöntä, mutta näppylärikasta elämää😀! Oikein tarkka ja terveellinen ruokavalio ilman maitoa, sokeria ja viljoja sekä ylimääräisiä e-aineita sekä runsas veden juominen kyllä auttaa niin ihon kuin mieliealankin tilannetta. Tsemppiä, toivottavasti löydät omat keinot näppylöiden ja surkean mielialan selättämiseen!
  T. Punanäppylätautinen äiti

  • Jep, mulla on kyllä tällä hetkellä ruokavalio niin reisillä, että en yhtään ihmettele vaikka siitäkin nämä johtuisi. Joku hormonaalinen juttu tämä taitaa kuitenkin olla kun näppylät ovat niin tarkkarajaisesti suun ympärillä. Koitetaanhan selvitä näiden näppyjemme kanssa 🙂

 9. Moikka!
  Mä niin voin samaistua sun fiiliksiin! Meidän neiti on viikon vajaa 6kk. musta on niin mahtavaa lukea sun blogia! Ihan kun lukisin omia ajatuksia! Jatka samaan malliin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta