Emilin 5kk neuvola.. Taidettiin selvitä vähällä!

img_7220

Minä odotin ihan kauhulla tätä 5kk neuvolaa, sillä tiedossa oli taas liuta rokotteita. Edellisistä kun selvittiin tuntui niin ahdistavalta taas pian pistää poikaa. Järkeilin kuitenkin asiaa, että Emil on taas jo kaksi kuukautta vanhempi, joten ehkä selvittäisiin hieman vähemmillä itkuilla kuin viimeksi….

Pelkäsin, että Emil ei olisi kasvanut kauheasti, tai lähinnä minua huoletti paino. Kiinteiden aloituksen jälkeen on tuo syöminen ollut mitä on ja moneen otteeseen olen miettinyt, että saako Emil tarpeeksi maitoa. Laskeskelin yksi päivä määriä ja kyllähän sitä menee tosi hyvin, ehkä minusta vain tuntuu, että poika on jotenkin vähällä ravinnolla. Tällä hetkellä hän siis saa 3 x päivässä kiinteitä ja muuten mennään maidolla. Pikkuhiljaa aletaan muuttamaan iltavelliä puuroksi, että sitten kiinteitä menisi 4x.

img_7224

Painoa oli kuitenkin tullut hienosti sen vajaa 700g ja pituutta 3cm. Nyt siis poika painoi 8460g ja pituutta oli 70,4cm. Päänympärys oli 43,6 cm. Nyt sitä vasta tajuaa, että kuinka pieni Emil on ollut syntyessään, kun kävin katsomassa yhtä lähes vastasyntynyttä, joka ei paljoa ollut Emiliä pienempi. Ajatella, että hänen pääkin on kasvanut ympärysmittaa jo 10cm. On tämä ekan vuoden kehitys aika huimaa.

Emil teki kaikki temput ja näytti hän hoitajallemme senkin, kuinka hienosti hän seisoo tukea vasten. Niinkuin mekin olemme huomanneet, tuli myös hoitajan suusta, että Emil on ikäisekseen hyvin jäntevä poika. Saimme luvan nyt istuttaa syöttötuolissa Emiliä ruokailun ajan, mutta muuten hän saisi vielä katsella maailmaa selällään tai vatsallaan… Onnea oli saada eilen antaa päivällistä tuoliin, sillä sitterissä poika on jumpannut itseään istuma- asentoon ja syöminen on jäänyt vähemmälle, muutenkaan tuo sitteri ei kyllä ole mikään ruokailupaikka, joten turvallisempi näin.

Rokotuksista tuli taas itku, ei ihan niin valtava kuin viimeksi, mutta itku kuitenkin. Jälkimaininkeja meillä ei sitten ollutkaan, mikä yllätti niin minut kuin Timonkin. Ehkä Emilin vatsa on hieman ollut löysällä, mutta jos se on ainoa rokotteista johtuva ”vaiva”, niin hyvin vähällä selvittiin.

Kahdessa viikossa on muutenkin tapahtunut paljon ja Emil ottaa nyt jotain pikku spurttia kehityksessä. Summaan näitä sitten taas puolen vuoden kohdalla. Pakko kuitenkin kysyä, että miten teillä on loppunut tuo kääntymiseen herääminen? Emil parka kun ei pääse kuin vatsalleen ja kun hän kääntyy unissaan, herää hän siihen ja sitten menee hermo.. On tuo vauvana olo kyllä vaikeaa 😀

img_7219

emmakaisa

10 vastausta artikkeliin “Emilin 5kk neuvola.. Taidettiin selvitä vähällä!”

 1. Haha, just toissayona manasin kun piti nelja kertaa kayda kaantamassa vauva takasin selalleen, kun unissaan jumppaa itsensa mahalleen ja heraa siihen kun ei osaa kaantya takasin. Urpoturpo 😀 No, viime yona ratkasin ongelman rullaamalla pyyhkeen pojan ja pinniksen reunan valiin (ei osaa siis kaantya kuin yhdelta kyljelta) ettei paassy kaantymaan (kovasti yritti ja heilu siella ees taas mutta ei herannyt) niin problem solved 🙂

  Meilla tosiaan tulee nama rokotuksen nakojaan eri syklilla kun ne on 4 ja 6kk. Kiinteita annetaan vasta kerran paivassa koska oon laiska 😀 Pitas alkaa pikkuhiljaa nostaa maaraa mutta ei oo yhtaan mun juttu taa sosehomma, varsinkin ku herra huolii sit yhden millin sita ruokaa kauhean vaivannaon jalkeen. Iltasin vetaa kylla puuron hyvalla ruokahalulla, joten varmaan taytyy vaan tottua sihen etta muuhunkin aikaan syodaan kiinteita.

  • Hah mä kun laitoin Emilin ihan kiinni pinniksen reunaa niin E alkoi nukkua paremmin… Hänkään kun ei käänny kun vasemmalle. Ei niillä kiinteillä oo paniikki! Mekin tosi Emilin tahtisesti mennään 🙂

 2. Olipa mukavia kuulumisia! 🙂 Vauva-aihetta sivuten, niin miten teillä on lemmikki reagoinut uuteen tulokkaaseen? Tai jos olet jo aiheesta kirjoitellut ja olen vaan onnistunut missaamaan koko jutun, niin saa vinkata oikeaan osoitteeseen. 🙂 Itsellä jälkikasvu on vielä ajatuksen asteella, mutta törmäsin nettiä selatessa juttuun, jonka mukaan moni hankkiutuu eroon tai jopa lopettaa kissansa/koiransa raskaaksi tullessaan, kun eläimistä voi olla niin paljon harmia vauvalle… Ainakin omaan korvaani kuulosti aika julmalta! Niin olisi siis kiva kuulla, miten teillä on pikkuisen ja karvapallon kanssa mennyt?

 3. Meillä on vanhempi poika kuin Emil, mutta ihan alusta asti ollut myös kovin jäntevä ja voimakas, kaikki ihmetelleet tuota pientä voimapakkausta! Näytti tekevän kahden kuukauden iästä lähtien vatsalihasliikkeitä, voi apua! Esimerkiksi sitteristä meillä poika nousi istumaan pystyyn noin 5 kk iässä, joten ei poikaa voinut pitää siinä enää ollenkaan kun ei vyötkään pidelleet. Ja niinhän hän lähti liikenteeseen ajoissa, istui tukevasti tosi pienestä lähtien ja tukea vastenkin seisoi heti kun äiti uskalsi antaa seistä… Joku sanoi, ettei saa seisottaa liian varhain enkä minä uskaltanut uhmata näitä sääntöjä :). En muista sellaista aikaa, että meidän poika olisi paikallaa pysynyt.

  Meidän ainoa pelastus noihin yökääntymisiin oli selvästi paksumpi unipussi. Sellaista äippäpakkauksen makuupussia vastaava paksuus. Ja tarpeeksi iso pussi, ei tietenkään liian iso ettei ole turvallisuusriski. Tämä esti kääntymiset… hetkellisesti :). Kunnes voimaa tuli taas lisää, eikä tuokaan enää auttanut. Enkä taida viitsiä edes kertoa, kuinka paljon täällä nykyisin heräillään ja kuinka pitkään on heräilty :). Lisäksi tosiaan peiton rullaaminen sänkyyn viemään vähän tilaa yhdessä tuon paksun unipussin kanssa estää hetkellisesti, kun tilaa on vähemmän eikä kääntyminen onnistu. Sillä minä sain ainakin ehkä kuukaudeksi pariksi hiukan paremmat unet ja poika myös.

  • Voi kuulostaa niin tutulta.. Emil seisoo myöskin ihan sujuvasti tukea vasten jo 😅 Meilä myöskin rauhoittaa kun laittaa pojan jalat sinne makuupussiin, nyt kyllä siitä koitetaan päästä eroon☺️ Hyvä kun et kertonut😅😅

  • Unipussia minäkin liputan! Ja sitä että ei se kääntyily kauaa kestä ja äkkiä se into EHKÄ siihen häviää, niin meillä kävi 😀
   Ja teidän poitsu kasvaa ihan tajuttoman hyvin! Meillä painettiin 6kk neuvolassakin kaksi kiloa vähemmän mutta ihan tämäkin marakatti silti kasvaa, omalla käyrällään 🙂

  • No meillä myös unipussi on ihan ehdoton, ei ole muuta käytettykkään.. Tämän LISÄKSI on pakko laittaa jalat makuupussiin, nimittäin se on ainoa mikä sitten rauhoittaa kun varpaat menisi suuhun 😀 Mutta tämä houdinihan kääntyy unipusseineen ja makuupusseineen ihan sujusvasti…

 4. Moi! Pakko kommentoida, itsellä on 4kk vauva ja yöheräilyt alkoi kun käännytään vatsalleen. Noh annetaan nukkua vatsallaan niin kylläpä uni maistuu ja herätään vaan kerran syömään. Vaaraa ei ns pitäisi olla kun osaa kääntyillä jo 2kk lähtien, tämä on tosi 😀

  • Voi meidän vauvakin saisi kaikin mokomin nukkua vatsallaan, mutta raukka kun alkaa heti jumpata eteenpäin ja herää siihen! Ehkä hän tottuu pian ja alkaa nukkua vatsallaan☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta