Fiiliksiä viime lauantain äiti- päivästä -> oliko sitä erkanemaa vai ei?

*yhteistyössä hyvinvointi studio LUPAUS

Osallistuin viime lauantaina hyvinvointi studio lupauksen Äiti- päivään, jossa käsiteltiin vatsalihasten erkanemaa. Niinkuin aiemmin kerroinkin osallistun raskauden jälkeistä vatsalihasten erkanemaa käsittelevälle verkkokurssille, joten tämä aamupäivä täydensi nyt sitä tietoa, mitä olen kurssilla jo hieman päässyt harjoittelemaan.

Seminaarin puhujana toimi Sara Nevalainen lupaukselta. Pakko nyt ihan rehellisesti sanoa, että Sara oli todella pelottava täti. Siis hyvällä tavalla pelottava.. Sillä jopa minä, joka edelleen hieman ylimalkaisesti olen tähän vatsalihas- asiaan suhtautunut, olen nyt joka päivä jossakin kohtaa uhrannut ajatuksen lantiopohjan ja vatsalihasten oikeaoppiseen harjoitteluun. Niinkuin Sara itsekin sanoi, on tämä hänelle hyvin henkilökohtainen asia ja ajatus siitä, että kropalla mitä ei voi käyttää ei tee mitään.

aitipaiva2

Faktaa on se, että mitä huolellisemmin oman palautumisensa hoitaa, sitä aikaisemmin pääsee treenaamaan taas ”kovaa” turvallisesti. Sara sanoi, että pahimpia tilanteita hän on nimenomaan nähnyt nuorilla naisilla, jotka ovat lähteneet liian aikaisin urheilemaan ja kroppa ei ole ehtinyt palautua ennalleen. Itse ainakin pelkään niin paljon kohdun laskeumaa, että tämä todella pisti minut ajattelemaan.

Riina lupaukselta testasi minun vatsani tilanteen. Luulin itse, että minulla erkanemaa ei enää olisi ja halusin asialle varmistuksen. Riina kuitenkin sanoi, että erkanemaa on edelleen navan kohdalla parisen senttiä, muualla tilanne olikin juuri niin hyvä kuin ajattelin. Kuitenkin koska vatsalihakseni eivät ole täysin palautuneet on minun keskityttävä treeneihini ihan eri tavalla kuin ennen, jotta saan tämän nykyisen tilanteen hallintaan aiheuttamatta lisäharmia.

Haastankin nyt jokaisen tätä lukevan käyttämään pienen hetken päivässä oman lantionpohjan treenaamiseen ja esimerkiksi jo se, että vaikka kassajonossa jännittää sisäreisiä yhteen aktivoi tehokkaasti lantionpohjaa. Tämän voi myöskin tehdä selinmakuulla, jolloin aktivaation saa jännittämällä sisäreidet yhteen polvet koukistettuina ylläolevan kuvan mukaisesti.

Mikäli asia on lähellä sydäntä ja kiinnostaa , niin TÄÄLTÄ saat lisätietoa!

aitipaiva1

Kivaa viikonloppua, huomenna kertoilen vähän meidän viikonlopusta enemmän 🙂

 

 

 

 

emmakaisa

2 vastausta artikkeliin “Fiiliksiä viime lauantain äiti- päivästä -> oliko sitä erkanemaa vai ei?”

  1. Erkaumaa ei erkanemaa. Anteeksi, pakko oli huomauttaa kun niin paljon häiritsi. 😉

    • Onneksi jokainen varmasti ymmärtää mistä asiasta kyse:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta