Ensimmäisen vuosipuolikkaan turhakkeet.

sis. mainoslinkin*

Paljon tuli hankittua turhaa tavaraa ennen E:n syntymää. Jotenkin sitä kuvitteli tarvitsevansa ties mitä, mutta arki on näyttänyt pidemmän päälle ne asiat, mitä oikeasti vauvataloudessa tarvitsee. Ajattelinkin koota pienen listan hankinnoista/asioista, jotka olen kokenut meidän perheessä täysin turhiksi ja minkä hankkimatta jättäminen on ollut loistava päätös.

img_72631.Olen niin tyytyväinen, että emme koskaan hankkineet Emilille hoitopöytää. Meidän kylpyhuoneessamme oli juuri sopiva taso hoitoalustalle ja tämän vuoksi lipasto, jonka ajattelin toimivan hoitotasona, on saanut jäädä vain Emilin vaatelipastoksi. Vaippa vaihtuu nykyään useimmiten lattialla, sohvalla tai sängyllä, joten hoitoalustakin alkaa jäädä pian käyttöä vaille.

2. Vaikka alkuun juhlin vaipparoskiksen kätevyyttä, on se jäänyt täysin vaille käyttöä sen jälkeen kun siitä loppui ne ylihinnoitellut erikoispussit ja kyllästyin askartelemaan tavallista roskapussia paikalleen. Ehkä sekin vaikuttaa asiaan, että kun vauvan vatsantoiminta hieman rauhoittuu, ei haisevia vaipparoskia tule enää niin paljon kuin silloin alussa.

img_7246

3. Luulin sen olevan korvaamaton, mutta pakko se on myöntää että meidän hoitolaukkumme on jäänyt aivan liian vähälle käytölle. Nykyään minulla kulkee Emilin tarvittavat vaipat, ruoat ym. vain hieman isommassa omassa laukussa ja jos lähden nopeasti jossain käymään, en välttämättä ota E:lle mitään mukaan. Toki suurehko hoitolaukku toimi esim. Espanjassa, sillä siinä on kylmätasku johon sain maidon helposti kylmään. Nyt hoitolaukku on lähinnä Emilin oma weekendbag johon ahdan kaikki hänen tavaransa kun lähdemme viikonlopuksi pois kotoa.

4. Olen todella tyytyväinen, että en ole ikinä hankkinut maitopullon steriloijaa, sillä minä en ole koskaan kokenut pullojen keittelyä työläänä. Okei, olen ollut ehkä hieman laiska niitä keittämään muutenkaan, sillä ainakin MAM:in pullot saa niin kätevästi steriloitua mikrossa.. Muutenkin kuka oikeasti ostaa niitä pullon kuivaustelineitä?

img_7257

Sen sijaan meillä on ollut kovassa käytössä mobile*, jota poika jää iltaisin aina kuuntelemaan rauhassa ennen nukahtamistaan… Tai siis kuuntelee hetken rauhassa ja sitten alkaa se huutelu. Oma huone, jota ei pitänyt tarvita koskaan on ihan oikeasti ollut todella tarpeellinen nyt jo kahden kuukauden ajan. Leikki matto alkaa nyt olla nähty, mutta se oli todellakin korvaamaton ja kyllä poika siinä viihtyy edelleen. Niin joo ja jos nyt ostaisin sitterin, niin ostaisin baby bouncerin*, se vaan on oikeasti maailman paras! Onneksi saatiin se lainaksi ystäviltämme, sillä niin paljon sitä on tarvittu.

Saa nähdä kuinka paljon poika arvostaa tänään postissa tullutta tiipii- telttaa…. 😀

Onko teillä siellä tullut tehtyä hankintoja, jotka on osoittautuneet ihan turhiksi?

img_7252

ps. Koodilla  340502 saa Ellokselta – 40% kalleimmasta tuotteesta! Ja mitä äsken katselin, niin Elodie detailssilta on tullut ihan sairaan söpöjä uusia kuoseja.. En kestä TÄTÄ  lämpöpussia, harmi kun me emme tarvitse kahta lämpöpussia….

Koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Alennus on voimassa 20.10.2016 asti ja sen voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin ja tilaajaetuihin, ale- ja kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin.

emmakaisa

6 vastausta artikkeliin “Ensimmäisen vuosipuolikkaan turhakkeet.”

 1. Heippa Emma!

  Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! Täällä odotellaan esikoista ja vauvatavaroiden hankkiminen alkaa olla vähitellen tarpeellista. Haluaisitko tehdä myös postauksen, jossa kerrot sellaisista hankinnoista, jotka ovat yllättäneet tarpeellisuudellaan? Pinnasängyt ja vaunut tuskin kuuluu tähän juttuun, mutta jotain sellaisia, mistä on yllättynyt, kuinka käytännöllisiä ne ovatkaan olleet juuri teidän arjessa. 🙂

 2. Moikka!
  Komppaan edellistä kommentoijaa, itsekkin esikoista odottavana luin suurella mielenkiinnolla postauksesi 🙂
  Hauskaa että joku muukin ajattelee hoitolaukusta samanlailla!! Olen katsellut kaupassa myytäviä hoitolaukkuja, hinnat tuntuvat olevan n 100e luokkaa, enhän normaalistakaan arki käsilaukustani maksa ihan niin paljoa! (Must have- merkkikäsilaukut asia erikseen 😉 )
  Hyödyllisistä tarvikkeista lukisin minäkin mielelläni, kovasti kun sitä miettii onko kaikki oleelliset jo hankittu 🙂

  • Lue tuo edellinen vastaus jos siitä olisi nyt alkuun vähän apua 🙂 Joo siis kannattaa miettiä tuo laukkuasia kahteen kertaan. Mäkin ostin tosi kalliin hoitolaukun ja nyt se on tosi vähällä käytöllä ja uusi MB toimii hyvänä hoitolaukkuna ;D

 3. Meillä vaipparoskis on ollut kovassa käytössä koko vauva-ajan (nyt 3,5kk). Tosin meidän roskikseen saa ostettua kalvoa ja täytettyä sillä orkkiskasetin, joten se tulee todella paljon halvemmaksi kuin originaali.

  Meilläkin Baby Björn sitteri on ollut kovassa käytössä. Ja meillä oli hoitopöytä, jota ei käytetty kertaakaan ja myytiin se pois täysin käyttämättömänä. Niin turhake meillä kun olla ja saattaa.

  Rintapumpun lisäisin must-ostettaviin. Sen ostin tosin käytettynä, mutta se on pelastanut monta kertaa. 😀

  • No meidän roskikseen olis saanut vaan tilattuna kalvoa ja siinä kohtaa luovutin 😀 No rintapumppu joo! Itsekkin löysin sen käytettynä, itsellä ehkä hieman vähälle käytölle kuitenkin se jäi..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta