Ne kuuluisat hulinat…

*sis kaupallisen linkin

img_7420

Olen googlen ja keskustelupalstojen uhri, myönnän sen! Nimittäin niin moneen otteeseen luin neljän kuukauden kohdalla alkavista ”hulinoista”, että aloin niitä jopa ihan kauhulla odottaa. Haluan nyt kuitenkin kertoa meidän puolestamme, että hulinoita edelleen odotetaan..

Paitsi jos hulinoiksi lasketaan viikko jolloin Emil heräsi kahdesti yössä ja toisella kerralla hänet oli vaikeaa saada taas nukahtamaan… Tai jos hulinoilla tarkoitetaan näitä päivä, jolloin päiväunet on maksimissaan tunnin mittaisia ja niitä on juuri ja juuri ne kolmet. Jos nämä kaksi piirrettä täyttävät ”hulinan” piirteet, niin kai meilläkin on menossa sitten sellaiset.

Emil tosiaan yhden viikon kääntyi öisin, jolloin hän heräsi useammin kuin kerran. Tämän viikon ollaan taas nukuttu ihan normaalisti, jopa niitä ihan kokonaisia öitä. Päivät on ollut hieman erilaisia kuin ennen, mutta uskon niiden myös johtuvan siitä, että Emil kasvaa ja hänen päiväuni rytminsä selkeästi hakee taas paikkaansa, kun pitkään meillä oli jo ihan selkeä kaava päivissä. Emil on alkanut myös tämän viikon aikana ryömimään, joten odotan pian taas hieman huonompia ”hulina” öitä – ainakin hetkellisesti. En oikeastaan usko (nyt tosiaan koputan puuta), että mitään todella radikaalia on tulossa kuitenkaan.

Lopulta kuitenkin vauvat on vauvoja ja valvotaanhan mekin joskus, joten sallitaan se vauvoillekin välillä. Ja ne päiväunet… Noh, pääasia että joskus nukkuu! Vaikka itse joka ilta hieman pelkään tulevaa, koitan miettiä jatkuvasti, että vauva vuotemme on jo puolessavälissä – hienostihan meillä menee! Tosiaan kirjoitan tämän nyt kaikille niille, jotka miettivä, että milloin nämä ”hyvät yöt” loppuvat ja hulinat alkaa – niinkuin itsekin olen miettinyt monesti.  Seurailen myös hyvin läheltä paria hieman useammin heräilevää bebeä ja ihan ystäväni neuvon voisin jakaa, että silloin kun nämä ”hulinat” alkaa pelottaa ja yöt menee hieman huonommin, on suuri virhe avata vauva.fi. Kannattaa elää yö ja herääminen kerrallaan. Nostan kyllä hänelle hattua, sillä itse olisin aivan palasina..

Hassua muuten, että kun Emil alkoi liikkua, tuntui kuin vauva olisi kasvanut pikkuihmiseksi yhdessä yössä… En kestä kun hän mönkii eteenpäin<3

img_7427img_7424

Emilin Hattu ja Lapaset/ H&M, Housut/ Lindex, Takki/ Benetton, Kengät/ Adidas (täältä**)

emmakaisa

2 vastausta artikkeliin “Ne kuuluisat hulinat…”

  1. Moi Emma! Meidän reilut seitsemänkuinen tytär on nukkunut aina hyvin erityisesti yöllä, päiväunet ovat olleet suht lyhkäisiä. Meidän yöhulinat ovat olleet kaiketi sitä, että täydet yöt vaihtui 1-3 heräämiseen jossain viiden kuukauden huitteilla. Viikko sitten aloitettiin hyvin pienimuotoinen unikoulu (en lähde kurkkaamaan tyttöä hänen huoneeseensa heti, kun kuulen jotain) ja heräämisiä on nyt ollut enintään yksi ja olen saanut tytön rauhoittumaan aika nopeasti periaatteena se, että hän kuitenkin nukahtaisi itse. Tassuttelu-unikoulutyyppisesti pääsimme siis noista varsin vaimeista hulinoista näillänäkymin ainakin toistaiseksi takaisin raiteille. Taisin itse toiminnallani oikeastaan näin jälkiviisaana aiheuttaa heräämisiä, kun en antanut vauvan nukahtaa itse uudelleen. Ehkä tekin pääsette helpolla, kyllä sitä tapahtuu varmasti monella! Itse olen yrittänyt pysyä poissa keskustelupalstoilta, joissa eniten äänessä taitavat usein olla he, joilla asiat ovat olleet monimutkaisimpia, ja ottaa vaiheet sellaisina kuin ne tulevat ja pitää omaa toiminnan johdonmukaisena.

    Mukavia syyspäiviä teille!

    • Joo eikä noita vaiheita mitä tulee voi oikein ennalta edes stressata… Meilläkin varmasti tulee vielä unettomia öitä ja päiviä, mutta eikös nää kaikki kuulu asiaan! Turhaan vaan tulee paniikki kun tuonne palstoille pääsee yleensä vain ääripäät ääneen..
      Ihania syyspäiviä sinnekin<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta