Erilaisia tunnekuohuja tämän viikon varrelta..

Vastahan minä pyörin ympäri asuntoamme odottaen, että pääsen suuntaamaan kohti Helsinkiä ja blog- awardseja. Viikko on mennyt todella nopeasti ja nyt kyllä huokaisen, että onneksi on perjantai!

Saan nimittäin olla kiitollinen Emilin isovanhemmista, jotka ajelevat meille viikonlopuksi kyläilemään. Olen myös todella kiitollinen siitä, että Emilin hulinayöt jäivät tällä erää (ennen seuraavia) kahteen ja taas on nukuttu kokonaisia öitä. Okei, minä en ole nukkunut, mutta poika on nukkunut. Itseasiassa nukuin viimeyönä pitkästä aikaa enemmän kuin neljä tuntia, ah tätä tunnetta!

Olen ollut jostain syystä hieman allapäin ja harmaissa fiiliksissä. Mietin tosi isoja kysymyksiä meidän perheen ensi vuotta ajatellen. Ajatukset liittyvät työhön, blogiin, kotiin, ihan kaikkeen. Eilen taas kaikki suunnitelmat saivat hieman uuden suunnan ja toivon, että saisin seuraavan viikon sisällä jotain vastauksia..

Olen onnellinen, että minulla on ystäviä kenen puoleen voin kääntyä oli asia mikä tahansa.. Olen myös todella onnellinen Timosta, joka on ollut koko viikon ihan ekstrahuippu, etenkin kun on harmittanut välillä kovastikin<3

Olen niin ylpeä Emilistä, hän oppii tosi kovalla tahdilla kaikkea ja alan oikeasti olla sitä mieltä, että ollaan pian todella pulassa(positiivisella tavalla) kun poika ottaa polvet alleen. Nyt jo vauhti on niin kova, että hirvittää. Käytiin Emilin kanssa eilen taas vanhalla työpaikallani ja voi kun hän vaan aina jaksaa kaikille hymyillä ja olla iloinen – minä pakahdun!

Olen ollut todella nolostunut.. Joku ehkä luki toissapäiväisen tekstini. Kirjoitin tekstin sen suuremmin asiaan perehtymättä tässä samaisessa tuolissa aamukahvia hörppien. Ajattelin, niinkuin niin moni muukin, että no jopas taas on kummallisia päätöksiä(lähde: IL) ja päätin sitten sohaista sellaiseen paikkaan, minkä herkkyyttä en tiennyt – nyt tiedän. Pitkin päivää luin asian ympärillä vellovaa keskustelua ja myös oikeasti perehdyin asiaan tajuten, että olen langennut siihen mitä itse vihaan eniten, eli johtopäätösten tekemiseen ottamatta asioista selvää. No nyt olen fiksumpi asian suhteen, sain tosi hyviä tarkennuksia vielä blogiini päivän mittaan, mutta…

Olen ollut myös todella, siis todella surullinen. Joo, en ehkä nyt osannut tuoda omaa kantaani esille niin, että se olisi ymmärretty oikein. Koska tekstiä ei ole enää en ala edes enempää argumentoimaan, sillä se ei olisi reilua kun teillä ei ole mitään tämän pohjaksi. Aloin kuitenkin päivällä saada kommentteja joiden perusteella oli ymmärretty ilmeisesti, että en olisi kovinkaan avarakatseinen tai suvaitsevainen ihminen. Tämä kun on sinällään hauskaa, kun Timokin aina minulle jaksaa naljailla miten koitan ymmärtää KAIKKIA, siis ihan kaikkia ihmisiä ja heidän tarkoitusperiään. Osaan myöntää virheeni, olla ironinen ja nauraa itselleni. Mutta sitten kun saan kommentteja, joissa minua sanotaan tyhmäksi, yksinkertaiseksi.. Sanotaan, että Emil tulee kärsimään minun tavastani kasvattaa häntä – nämäkin kaikki sen suvaitsevaisuuden ja tasa- arvon varjolla, sitten minua ei enää yhtään naurattanut.

En halunnut enää avata sähköpostiani, en lukea yhtään kommenttia. Sinällään harmi, koska kommenttiboksissa oli myös hyvää keskustelua. Mietin pitkään, että suljenko kommentoinnin vai jätänkö vaan kommentit julkaisematta.. Päätin poistaa koko postauksen, en halunnut enempää pahaa mieltä: en itselleni, enkä kenellekään muulle. Sain kuin sainkin jo sitten kuulla, että ”aika outoa poistaa teksti eikä edes kerrota syytä”.

Noh, syy on tässä. Minulla tuli ihan järkyttävän paha mieli tästä koko jutusta, tarkoitukseni ei ollut todellakaan tekstillä pahoittaa kenenkään mieltä tai väheksyä ketään. Tämä on minun blogini, minun päiväkirjani ja minun elämäni. Minä täällä kaiken takana koen asioita tosi vahvasti ja haluan jakaa niin iloja ja suruja teidän kanssa. Ehkä sitten olen ihan paska bloggari kun en kestä, mutta en halua pitää täällä sellaisia asioita, mitkä eivät tuota hyvää mieltä itselleni ja lukijoilleni. Eri mieltä saa ja pitää olla, keskustelua saa ja pitää olla, mutta hyvässä ja rakentavassa hengessä. Toivottavasti tämä nyt vastasi kysyjän kysymykseen!

Nyt jätän tämän asian tähän ja juon kahvini rauhassa – avaan ne uutiset vasta sitten iltapäivällä! Jos minusta ei viikonloppuna kuulu mitään, niin vietän aikaa perheeni kanssa. Minulla on tuolla luonnoksissa kyllä eräs toivepostaus, että luulenpa jukaisevani sen kuitenkin huomenna.

Ihanaa ja toivottavasti aurinkoista viikonloppua ja ihania IloveME- messuja kuka sinne meneekin! Toivottavasti päiviisi mahtuu paljon iloa :)!

12431567_1689112431326375_326815920_n

 

emmakaisa

31 vastausta artikkeliin “Erilaisia tunnekuohuja tämän viikon varrelta..”

 1. Bloggaamisessa ja etenkin omien mielipiteiden kertomisessa on aina se riski, että joku pahoittaa mielensä. Kaikkia kun ei voi miellyttää. Ja kuinka helppoa on nimettömänä kommentoida mitä tahansa shittiä. En julkaisuasi lukenut, joten en siitä tarkemmin tiedä, mutta välillä kun lukee blogien kommentteja, niin miettii kuinka ilkeitä ihmiset voivat olla. Jokainen saa sanoa sanottavansa, mutta sen voi sanoa asiallisesti. Olet ihan varmasti maailman paras äiti Emilille! <3 Kukaan joka tuntee sut vaan blogin kautta ei tunne sua oikeasti. Ihanaa viikonloppua! <3

  • Joo ja mä tykkään asiallisesta keskustelusta, en mä tätä kirjoita niin, että kaikkien pitää olla mun kanssa samaa mieltä. Mutta en mäkään mun kanssa eri mieltä oleville sano, et hei sä oot naurettava ja tyhmä! Asiat voi ilmaista niin monella tavalla 🙂 Ihanaa viikonloppua <3

 2. Jotkut ihmisen tuntuvat pyörivän blogeissa ja keskustelupalstoilla etsimässä toisen ihmisen tekstien porsaanreikää, jotta voivat siihen sitten takertua… mielestäni tällainen käytös on lapsellista, ajattelematonta ja ala-arvoista. Tulisivat sitten omalla nimellään ja kasvoillaan jyräämään muut. Älä anna sellaisten ihmisten lannistaa Emma! Toivottavasti sinulla on ihana viikonloppu perheesi kanssa 🙂

  • Ehkä hankalinta siinä on se, että asiasta ei voi reaaliajassa käydä keskustelua.. Kyllä mä mielelläni olisin monen kanssa jutellut asioista pidempääkin😄

 3. Mun mielestä sun tekstissä ei ollut kyllä mitään syytä suuttua. Ihmiset välillä vetää herneet nenään niin typeristä asioista.

  Kivaa viikonloppua!:)

 4. Moikkamoi! 👍 mielettömän hieno teksti tämä Emma. Eikä siinä edellisessäkään kyllä mitään vikaa ollut. Ja kyllä👍 ne ”kommentoinnit” , joissa toista haukutaan tyhmäksi ym. joutaa roskakoriin! Herättää lähinnä myötähäpeää, kun niitä lueskelee. Päivän sana on siis roskakori 😄! Sinne vaan, laitat kaiken mikä menee sun mielestä riman alle ja mistä tulee itselle surullinen olo. Sydämen sivistystä meille kaikille 🙂 sitä rakentavaa tapaa ilmaista ” näin mä asian nään” . Nyt eikun tuulta päin ja hymyä ☺😊

 5. En ole aikaisemmin kommentoinut, lueskellut kyllä pitkään. Pidän tästä blogista ja kirjoitustyylistäsi hirveästi. Ihmetystä onkin herättänyt, miten paljon saat negatiivisia kommentteja suhteessa kommenttien määrään. Joko olet saanut ikioman antifanin, tai monista bloggaajista poiketen julkaiset kaikki kommentit.

  Tässä blogissa on parasta ehdottomasti se, että tätä kirjoittaa elävä ihminen. Postaukset on oikeasta elämästä, niissä puhutaan arjesta ja esitetään omia mielipiteitä. Ei pelkkää kaupallinen yhteistyö-diipadaapaa kaikki höystettynä viidellätoista kuvalla yhdestä purnukasta ja parilla ympäripyöreällä täytelauseella. Jokaisella meistä on mielipiteemme ja käsittääkseni suvaitsevaisuus tarkoittaa myös niiden eriävien mielipiteiden hyväksymistä -ei niiden kimppuun hyökkäämistä. Emme me lukijat voi bloggaajan mielipiteitä määrätä, eikä meillä ole niistä oikeutta pillastua. Saati, että siinä mitään järkeä olisi. Helpompi sulkea blogi ja katsoa pari kissavideota kuin kirjoittaa tulikivenkatkuinen kommentti bloggaajan väärästä mielipiteestä ja siitä, ettei tämä käyttänyt puolta päivää perehtyäkseen kaikkiin faktoihin, ennenkuin esitti oman mielipiteensä mediassa kerrotun perusteella.

  Kommenttina vielä tuohon pohdintaan blogin tulevaisuudesta. Tasan omien voimiesi mukaan kirjoitat tai olet kirjoittamatta. Tosi kiva lukea kirjoituksiasi ja niistä saa paljon irti, mutta lukijoiden vuoksi ei saa pistää itseään liian lujille. Saati jos alkaa tulla liikaa shaibaa niskaan.

  Sain pari tuntia sitten kuulla mahassani pyörivän pienen pojan. Ja ihan sinistä ja ralliautoja ja lentsikkoja ollaan tarjoamassa elämän alkutaipaleelle. Päättäkööt itse isompana, jos ei traktorilla ajo tai jalkapallo kiinnosta ja ihan kiltisti lupaan häntä silloinkin kuskata balettiin tai ratsastustunneille. Mutta kyllä me alkuun yritetämme hänestä miehen kasvattaa.

  • Voi kiitos Enna ihanasta kommentista ja niin paljon onnea poikalupauksesta <3 Elän nyt blogin kanssa hetkessä ja uskon, että tämä on vähän kuin parisuhde, välillä on niitä nihkeitä kausia kun tekis mieli laittaa pillit pussiin ja sit taas kun saan asiat mietittyä, niin homma alkaa toimimaan. Mutta en tee nyt mitään väkisin vaan annan itselleni aikaa, sen olen päättänyt. Ihanaa viikonloppua <3

  • Kylläpä pisti silmään kommentoijan viimeinen lause. Poikanne ei siis ole mies, jos baletti ja ratsastus onkin kiinnostuksen kohteina? Tämä asenne on just se, mikä mun mielestä on haitallinen. Ei se, että joku ostaa pojalleen autoleluja, vaan se, että autot yms. nähdään hyväksyttävämpänä, ensisijaisena miehisyytenä. Vaikka kommentoija kuinka lasta kuskaisi balettiin, niin lapsi kyllä aistii, että jalkapallo ois ollut hänelle vanhempien mielestä parempi.

   Edellistä blogitekstiä en lukenut, joten en voi kommentoida siitä mitään, mutta täytyy nostaa hattua bloggaajalle siitä, että pystyy muuttamaan mielipidettään ja tarkastelemaan ajatuksiaan uudelleen aiheeseen perehdyttyään. Tähän jos kaikki pystyis, maailma ois parempi paikka 😊

  • Mä olen sitä mieltä, että kyllä ihmiseltä pitää sen verran löytyä nöyryyttä, että osaa sanoa olleensa väärässä tai tietämätön. Ei se ole aina helppoa, mutta kyllä se viisaammaksi tekee 🙂

 6. Joskus (ja varsinkin netissä) ihmiset päättää provosoitua ja ymmärtää väärin. Täällä on helppo hyökätä julkisen henkilön mielipiteitä vastaan. Älä turhia murehdi. Antaa niiden olla. Hyvää perjantaita! 🙂

 7. Iha kun olis lukenut omia ajatuksia. Oon vasta löytänyt sun blogin ku näin sun kuvan jossain blogawards kuvassa. Olet todella kaunis ja upea nainen.

 8. Mä oon ihan hämmentynyt siitä, että jotkut on niin pahasti ottanut sen postauksen. Luin sen, eikä siitä itselläni herännyt negatiivisia ajatuksia todellakaan. Blogista saa susta just hyvän kuvan äitinä ja teistä perheenä myös ihanan käsityksen <3
  Tuosta samaisesta aiheesta tuli pientä keskustelua ja kevyttä "vitsailuakin" töissä. Itsellä se herätti ajatuksia, mutta niitä ei taida uskaltaa somessa avata 😀

  • Noh nää on näitä 😀 Sit avaan Umpun blogin ja mietin, et no eipä tossa mun kommenttiosiossa ees tainnut olla mitään pahaa.. Se nainen sietää kyllä mitä vaan 😛 Voin vaan kuvitella, että teillä töissä on asiasta puhuttu, kuitenkin aika läheltä liippaa.. :D:D

  • Umpulla on pakko olla hyvä suodatin, vaikkakin kyllä varmasti kaikilla pahat kommentit saattavat päästä liikaakin ihon alle.
   Ja kyllä se on paha kun mennään henkilökohtaisuuksiin, Luin melkein heti tuon sun postauksen joten suurin osa kommenteista jäänyt näkemättä. Kuulostaa kuitenkin että siellä on ”raja” ylittynyt osassa kommentteja. .

   Parempia fiiliksiä viikonloppuun 🙂

  • Mun raja meni siinä kohtaa yli kun tajusin, että mua on ymmärretty ihan väärin 😀 Loput rajan ylitykset jätän mainitsematta…

 9. Hei,

  Lähetin sulle kärkevän kommentin eilen ja oon todella pahoillani siitä. Sulla oli kaikki oikeus pahastua siitä ja mikään mitä sä olit postannut EI oikeuttanut mua kommentoimaan siihen sillä tavalla millä mä kommentoin! Oon pahoillani, että oon aiheuttanut stressiä sulle ja sulla ei ole mitään syytä olla nolostunut aikaisemmasta postauksesta. Tai jos miettii, niin kyllä se mun kommenttinikin oli ääliömäinen ja nolostuttava ehdottomuudessaan, kärkevyydessään ja ärtyneisyydessään. Sukupuoli aiheuttaa meissä kaikissa näköjään tosi paljon tunteita!! 🙂

  Oot hyvä just tollaisena kuin oot!

  • Noh välillä meiltä pääsee suusta sellaisia asioista mitä ei ehkä kannattaisi ääneen sanoa, ihmisiä täällä ollaan kaikki 🙂 Kiitti kun kommentoit ja kivaa viikonloppua <3 Niin ja Nanne jatkossakin saa sanoa ihan kyllä mielipiteensä täällä ja tulla kyseenalaistamaan mun juttuja, en sitä sano. Rakentava palaute on vaan helpompi ottaa vastaan 😛

 10. Mielestäni tämä on sinun blogisi. Sinä saat jakaa sellaista tekstiä, mielipiteitä, kuvia ym. Kuin itse haluat. Jos on ihminen joka loukkaantuu helposti, tai ajattelee liikaa toisten mielipiteitä en ehkä suosittelisi bloggaamista. Sillä varmasti negatiivista palautetta tulee aina, joskus enemmän ja joskus vähemmän. Rakentavaa sekä ei niin rakentavaa ( haukkuminen esim) Täytyy muistaa että aina kaikkia ei vaan voi miellyttää. Sekä se että jotkut asiat vain ovat joillekkin todella arkaluontoisia, ja ihmisillä on vahvoja mielipiteitä. Se on kyllä totta, että jos aikoo tuoda mielipidettään jostain kohutusta aiheesta esille, on suotavaa että ensin itse kunnolla perehtyy asiaan. Mm. Siihen onko lähde tässä tapauksessa ilmeisesti ( iL) kovin luotettava. Minusta sinun ei kannattaisi olla surullinen ja ottaa ihmisen ilkeitä kommentteja liian tosissaan,.. this is life 🙂

  • Mulla on aika paksu nahka sen suhteen mitä kestän ja mitä en… On vain jotain asioita mitä tiedän, että jatkossa en halua jakaa täällä, sillä en halua, että niistä syntyy negatiivista keskustelua. Voin puhua vaikka maailman ääriin omista kokemuksistani tai tunteistani ja jokainen saa olla niistä ihan mitä mieltä vaan. Sit on ne asiat mitä en nähtävästi kestä. Mutta elämä opettaa ja onneksi postasin niin tiedän mitä enskerralla teen toisin 🙂

 11. Hei,

  Ei siinä postauksessa mitään vikaa ollut. Itse en ollut sitä lööppiä nähnytkään, mihin kirjoituksesi viittasi. Tai aiheesta muutenkaan. Kaikilla käy kämmejä, että tulee otettua asiaan kantaa vähän liian nopeasti. Ei aina voi olla sataprosenttisen kärryillä kaikesta. Eikä tarvikkaan. ” -Mitä mieltä olet valion jäätelöistä? -hmm odota, luen valiosta ensin 10 tuntia niin vastaan sitten jotta mielipiteeni kestää kaiken argumentoinnin” -tyyliin… 🙂

  • Jep tämä ihan totta, mutta mä luin sit päivän mittaan asiasta niin paljon, että aloin olla jossain asioissa eri mieltä jo itsenikin kanssa 😀 Olis ollut ihan seminoloa tehdä sinne postauksen loppuu että ”edit: itseasassa en mä kyllä ihan ookkaan tätä mieltä asiasta, mutta annetaan nyt mennä :D”

 12. En ole sulle aikaisemmin tainnut kommentteja jättää vaikka olen jo pitkään seuraillut. Oma poika syntyi kaksi päivää ennen teidän Emiliä ja voin niin samaistua kaikkiin sun kirjoituksiin! Mun mielestä on mahtavaa että uskallat ja haluat kirjoittaa teidän arjesta julkisesti. Sen perusteella mulla onkin niin hyvä fiilis teistä ja etenkin susta äitinä!😊

  • Voi kiitos tästä <3 ja kaikkea ihanaa teidän talveen!

 13. Kiitos tästä kirjoituksesta! Pahoittelen, jos kommentoin mielestäsi asiattomasti edelliseen kirjoitukseesi. Asia herättää paljon tunteita ja on omassa elämässä vahvasti läsnä, myös siksi sinun kirjoituksesi aiheutti minussa negatiivisia tuntemuksia. Tämä kuitenkin selvensi paljon asioita ja kertoo sinusta paljon ihmisenä, että osaat tarkastella myös omaa toimintaasi kriittisesti. Kaikesta huolimatta hyvää syksyä sinulle ja perheellesi.

  • Noh, meilä kaikilla on ne omat arat paikkamme ja tarinamme ruudun sillä ja tällä puolella – välillä myös huonot päivämme 🙂 Kiitti kun vielä kommentoit, mä olen tosi iloinen, että vuoropuhelua voi jatkaa vielä näin jälkikäteen- ja hyvässä hengessä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta