Ensimmäisen vuosipuolikkaan tarpeellisimmat jutut!

Toivepostaus**

Minulta pyydettiin postausta niistä asioista mitä olen kokenut hyödyllisimmiksi tähän mennessä. Kaikki näistä on varmaan blogissa mainittukin jossain vaiheessa, mutta kootaan nyt nämä tähän yhden postauksen alle! Jätän tästä pinnasängyn ja rattaat pois. Vaikkakin ensimmäiset neljä kuukautta olin sitä mieltä, että rattaat on meillä vain koristeena. Pinnasänkykin tuli käyttöönsä vasta kolmen kuukauden kohdalla koko-aikaisesti. Rattaissa E on nukkunut nyt päiväuniaan pari kuukautta ja liikkeessä alkaa viihtyä itseasiassa paremmin kuin hyvin, joten ei niiden rattaiden kanssa kannata luovuttaa, vaikka välillä oliskin epätoivoinen fiilis!

Hoito-alusta

Hoitopöytä olisi ollut meillä täysin turha kapistus, mutta tuo alusta on edelleen käytössä. Jos vaan on joku pesukoneenpäälinen mihin sen saa niin sijoittaisin sen edelleen kylpyhuoneeseen. On vaan käytännön fakta, että kaikessa rumuudessaan se  toimii ja on niin paljon kivempi siirtää se kakkapeppu 10cm alustalta kraanan alle, kuin kantaa huoneesta toiseen toivoen, että mitään ei tipu lattialle. Etenkin nyt kun kaveri pyörii kuin mikäkin väkkärä. Kyllä tuota ilmankin selviää, mutta helpottaahan se elämää!

_MG_3368

Kantoliina

Minä olin sitä mieltä, että en kanna, en ikimaailmassa. Kuitenkin yllättäen liinasta oli apua monessakin tilanteessa. Sitten kun vauva ei viihdy kuin sylissä ja olisi joskus kiva kaupassa vaikka tehdä niitä ostoksiakin niin kyllä se kantoliina voittaa käsin kantamisen. Emil ei kyllä sitten hereillä viihtynyt liinassa laisinkaan ja muistan vähän liiankin hyvin edelleen sen kerran kun Emil sai ihan hirveän nälkäslaagin kassallaollessani ja meinasi tulla liinasta ulos. Oli himppusen verran hankalaa laittaa ruokia kassiin ja pitää huutavaa ja huitovaa vauvaa liinassa… Siitäkin elossa selvittiin :)!

Hygieniatarvikkeista kosteuspyyhkeet, bepanthen, kortisoni (mieto), talkki

Faktaa on se, että vaikka kosteuspyyhkeitä kovin kyseenalaistetaan on ne ainakin omassa arjessa on aika monesta tilanteesta selvitty parilla pyyhkeellä. Mähän siis pyyhin nuo ravintoloiden tuolitkin niillä, sillä yleensä ne tuolit on ihan kähmäisiä, vai onkohan se vain minä?

Leikkimatto

En ymmärtänyt miten suureen rooliin leikkimatto vielä tulisi, mutta se on pelastanut meidät monelta tilanteelta, jossa olen tarvinut hetkeksi kädet vapaaksi. Koskaanhan se hetki kestänyt kymmentä minuuttia kauempaa, mutta pääsimpähän edes vessaan. Nyt pistetään matto kiertoon, sillä parasta on, että se palvelee monia!

Värisevä sitteri

Meidän sitteri oli ihan vahingossa sellainen tärisevä koliikkimalli. Koliikkia meillä ei ollut, mutta tuo sitteri antoi suuren avun välillä kun poika ei rauhoittunut mihinkään muuhun kuin liikkeeseen. Tärinä helpotti Emilin masuvaivoja ja välillä uni ei tullut muualla kuin sitterissä. Myöhemmin Emilin kasvaessa saatiin lainaan babybouncer ja se taas toimi muutaman kuukauden syöttötuolista alkaen ihan kaikessa apuna. Sitten Emil vaan yhtenä päivänä oli liian iso ja sitteri sai lähteä. Vähän meillä kuitenkin sitterissä istuttiin kun ei tuo mini oikein viihtynyt siinäkään. Ja lattia on sylin lisäksi lapsen kehitykselle paras paikka, että jos vaan lapsi viihtyy niin sinne vaan taitoja opettelemaan!

_MG_3373

probiootit

Kirjoittelinkin näistä jo TÄSSÄ postauksessa, jossa kerroin vinkkejä vauvan vatsavaivojen helpottamiseksi. Probiootit ovat kulkeneet matkassa kuitenkin niin pitkään, että halusin ne tähänkin laittaa. Meillä tuntui niistä olevan kaikista suurin hyöty silloin kun Emilin vatsa vaivaili eniten. Nykyään annan niitä satunnaisesti kuureina, mutta muuten ollaan ne jätetty pois.

jumppapallo

Tämä myös edellisen postauksen juttuja, mutta viimeksi eilen illalla kun Emil yht’ äkkiä vain heräsi kesken unien sain hänet hetkessä takaisin uneen kun rauhallisesti pomputtelin häntä pallon päällä. Enää ei vatsavaivoja tarvitse tällä keinolla hoitaa, mutta tosiaan silloin kun Emil on kipeä, liike auttaa ja pomputtelu on kivaa vastapainoa kävelylle. Emil muuten tykkää työnnellä palloa pitkin asuntoa, että siinäkin mielessä hyvä hankinta!

unipussi

Unipussin käyttökokemuksista olen kirjoitellut TÄSSÄ postauksessa enemmän. Meillä siirryttiin nyt tuohon ”vieroitus” malliin, mutta toistaiseksi Emil on vielä nukkunut hihoineen päivineen unipussin kanssa. Ihan sujuvasti hän ryömii käsien hassusta asennosta huolimatta jos hän vain päättää :D!

Tässä nyt jotain juttuja mitkä on meillä koettu hyväksi.. Olisi kiva kuulla kaikki teidän lukijoidenkin vinkkejä ja saada niitä tänne jakoon muillekin – joka ihmisellä kun on niitä omia juttuja mitkä kokee hyödylliseksi! Kivaa alkavaa viikkoa <3

_MG_3381

emmakaisa

8 vastausta artikkeliin “Ensimmäisen vuosipuolikkaan tarpeellisimmat jutut!”

 1. Pari hieman harvemmin mainittua mahdollisesti vinkiksi muille
  * sappisaippua – ihan ehdoton kakkatahroihin, vaikuttaisi tepsivän hyvin myös muihin tahroihin
  * imeskeltävä hedelmäpussi – vähän pienempikin vauva pääsee itse kokeilemaan uusia makuja ilman pelkoa tukehtumisesta

 2. Oon arponu ite just hoitopöydän ja -alustan välillä. Toisaalta, mutta sitten taas toisaalta! Kamalan hankalaa. Etenkin kun ei oo minkäänlaista ennakkotietoa, ja meillä on parhaalla tahdollakin tosi typerästi suunniteltu talo noin lapsen kanssa asumista ajatellen… Ajoi asiansa mainiosti niin kauan kun kahestaan siinä lorvailtiin, mutta nyt alkaa nuo käytännön probleemat iskeä rätillä päin naamaa.
  Onko kokemusta, onko loppusissaan mitään kriittistä eroa sillä, hankkiiko kantoliinan vai kantorepun? Epäilen syvästi riittääkö mun koordinaatiokyky liinan kanssa leikkimiseen, mutta ne reput on… noh, rumia.

  • Siis se hoitoalusta on hyvä ja hyödyllinen kyllä. Hoitopöytä ei 😀 Tai siis no kuka tykkää mistäkin 🙂 Kantoliinat on lapselle ergonomisempia kuin reput. Tai ilmeisesti niissä repuissa on joku pari merkkiä, mitkä on tosi hyviä vauvalle ja sit enemmän niitä mitkä ei ole. Meillä ei ainakaan Emil viihtynyt repussa, mutta liinassa viihtyi kyllä (siis silloin kun nukkui:D). Liinan laitto on loppupeleissä aika helppoa, mä sitä muutaman kerran laittelin youtuben avustuksella ja sit se alkoi kyllä sujua…Ja trust me, olin aluksi tosi solmussa sen kanssa 😀

 3. Hyvä lista, näiden lukeminen on aina kiinnostavaa! 🙂 Saanko kysyä, miksi olit aluksi niin jyrkästi sitä mieltä, että et halua kantaa pientä?

  • Mä olen aina ajatellut, että kantaminen ei yhtään ole mun juttu, ei siinä kai ollut sen syvällisempää syytä… No kantoreppu ei ollutkaan, mutta liina oli kyllä sen hetken kun sitä käytettiin tosi hyödyllinen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta