Vauvojen välisestä ystävyydestä

En ehkä ikinä olisi voinut uskoa, miten paljon iloa ystävieni lapsista olisi ennen kuin sain oman lapsen. Niinkuin olen kertonutkin, en ole koskaan ollut mikään lapsi- ihminen, enkä millään tasolla luonteva lasten kanssa. Lapsen myötä sitä on oppinut katsomaan maailmaa läpi dinosauruslasien ja myös ystävien lapset ajatuksineen ovat alkaneet tuottamaan suurta iloa.

Vaikka en ehkä ole enää säännöllisesti tekemisissä lapsuudenystävien – nimenomaan niiden ystäväperheiden lasten kanssa, tuntuu silti heitä nähdessään kuin tapaisi sukulaisia. Sitä on jotenkin luonut sellaisen erityisen siteen niihin ystäviin, joiden kanssa lapsena leikki niin monen monia kertoja.

img_7932

Kun tänään katsoin Emiliä kiljumassa kilpaa ystävieni kolmevuotiaan kanssa mietin, että toivottavasti tässä on yksi elämänmittainen ystävyyssuhde alussaan. Emilillä on useita vauvakavereita, eräskin tyttönen kenen kanssa Emil möllöttää lattialla tuntikausia viikossa ja toinen melkein tasoihin pääsevä nuori herra. Vaikka toistaiseksi leikit on lähinnä luolamiestasolla, on ihana katsoa kuinka vauvojen kontaktin otto kehittyy.

Ensin vauvat vain olivat, sitten ne tuijottivat ja pian he jo koskevat ja itkevät kun toinen koskee liian kovasti. Tällä hetkellä Emil on vähän raju rakastaja ja liikkumattomat (ja osa niistä liikkuvistakin) saa tuntea Emilin rakkauden nahoissaan. Usein nämä hetket päättyvät isoon itkuun. Siksi onkin ihanaa, että nämä vähän vanhemmat kaverit jaksavat Emiliä viihdyttää, sillä he pääsevät alta pois kun tuo pikku panssarivaunu alkaa lähestyä.

img_7929

Varmastikaan nämä lapset eivät tule kaikki olemaan ikuisesti keskenään tekemisissä. Toivoisin kuitenkin, että näistä pienistä ystävyyden aluista voisi tulla elämänmittaisia kumppanuuksia. Että Emil voisi kokea samalla tavalla heidän kanssaan sellaista sisarellista yhteyttä. Tai parhaimmillaan saisi heistä sellaisia elämän mittaisia ystäviä, kuin vanhemmistaan – vaikka elämä veisi mihin tahansa.

img_7926

 

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta