Voiko synnytyksen alkamista ennustaa ennakkoon?

Tässä on jänniltelty viimeaikoina yhden jos toisenkin ystävän synnytyksiä ja mitä merkit paikkansa pitää jännityksessä elellään vielä hyvä tovi, sillä vauvojen tuloa ei voi estää!

Kun itse olin raskaana muistan googletelleeni sataan kertaan eri sanoin sitä, miten voin ennustella synnytyksen alkavan. Tietyt merkithän toki ennakoivat tulevaa ja jos kohdunsuu tunnustellaan olevan auki ja pään kiinnittynyt, niin ei sen jälkeen kovin montaa viikkoa (heh) tarvi enää odotella. Itsellä meni niinkin kauan kuin päivä tuosta kiinnittymisestä. Viimeistään siinä kohtaa kun vedet menee tai ne erittäin miellyttävät supistukset alkavat ei voi mennä kauheasti pieleen, mutta olisiko jotain muita merkkejä mistä voisi ehkä aavistella, että jotain tapahtuu pian?

Itsellä nimittäin näin jälkikäteen ajatellen oli kaikki merkit ilmassa, mutta enhän minä sitä tajunnut ennen kuin sitten jälkikäteen mietin, että olisihan se pitänyt arvata.

Minulla meni osittain vedet maanantaina.. Lasken siitä alkaneeksi tämän lähes kolmen vuorokauden rupeaman. Sunnuntaina kuitenkin oli todella outo olo koko päivän ja vaikka minulla oli kuinka ihanat juhlat ystävieni kanssa, olin iltapäivällä todella itkuinen ja allapäin. Olo oli muutenkin tukala ja pahoittelen nyt tästä infosta, mutta pukamani alkoivat olla aivan infernaalisen kipeät. Turposin vuorokaudessa kuin pullataikina ja kiloja taisi tulla nesteen muodossa varmaan kaksi siinä su- ma välisenä aikana. Nestettä vain tuli ja tuli… Samaan aikaan nukuin niin huonosti, että paremmin nukuin varmaan vauvan synnyttyä.

Viimeistään sitten maanantaina minun olisi pitänyt ymmärtää, että pian on lähtö lähellä kun en saanut enää kuin lenkkarit jalkaan ja huomasin että supistukset olivat niin kovia, että lenkillä valui vesi silmistä…

Ei kai tuota voi oikeasti ennalta tietää, että milloin lähtö on lähellä, mutta jos nyt yhtäkkiä viimeisinä päivinä alkaa itku olla herkässä niin ehkä se voi olla jokin merkki! Mene ja tiedä..

Ihan nyt vaan esimerkkinä siitä äkillisestä turvotuksesta, että tämä kuva on sunnuntailta:

raskikset

Ja tämä on otettu maanantaina… Tarviiko sanoa enempää? 😀

_MG_3890

emmakaisa

2 vastausta artikkeliin “Voiko synnytyksen alkamista ennustaa ennakkoon?”

  1. Hui olipas tosiaan turvotusta! 😀
    Raskausviikko 36 itsellä menossa ja juurikin olen jo googletellut ”merkkejä tulevasta synnytyksestä”. Nimittäin iho kukkii yhtäkkiä ( järkyttävästi) sekä olen jotenkin ollut erittäin hermostunut ja äreä! Mikä ei yhtään minun tapaista raskaana tai ei.. no mutta tiedä sitte ovatko nämä niitä ”merkkejä” vai ei..Tulee kun tulee 🙂

  2. Joo mulla ei pahimpina päivinä mennyt edes koko käsi nyrkkiin, mutta toi viimeisen päivän turvotus oli kyllä jotain ihan omaa luokkaansa 😀 Lopussa myös hormonit aiheuttaa jäätäviä vitutuksia ja itse ainakin olin niin kypsä koko raskauteen, että olin jo siksikin ihan vihainen! Jos vaan pystyt, niin ota rennosti ja käy vähän shoppailemassa ja kahvilla yksinään.. Ikävöit niitä asioita vielä joskus nimittäin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta