Supermutsi indeed!

Ai luoja, mikä maanantai fiilis! Jotenkin on koko päivän ollut pinna vähän kireällä ja mitä kireämpi on oma fiilis sitä pidemmäksi pinnaa saa venyttää pojan kanssa. KAIKKIALLE nouseva vauva on yhtä vauhtia ja vaarallista tilannetta. Kun Emil on hereillä ei edes vessa reissuja hoideta ovi kiinni. Tänäänkin aamulla tuli kiire vessasta pois kun keittiöstä kuului kolaus ja itku alkoi. Onnea on huomata, että Emil oppii koko ajan varovaisemmaksi ja keskimäärin hän kaatuu päivässä enää noin kerran tunnissa ja niistäkin ehkä vain enää muutamat kerrat niin etten ehdi väliin. Oikeasti  minusta on ihan super siistiä, että hän oppii uusia asioita, meinaa vaan tämän äidin päätä vauhti vähän pyörryttää välillä :D.

Olen tässä vähän miettinyt, että olen kaiket päivät kotona, tai siis tarkoitan tällä sitä, että en ole töissä. Olen silti välillä ihan poikki. Voisin heittää tähän jonku nasevan ”äitiys on maailman kovin työ”- argumentin (okei en kiellä), mutta joku muu imee minusta nyt mehut ihan totaalisesti…Olen tehnyt diagnoosin, että minua vaivaa nyt joku äitisyndrooma koska Timokin aamulla kysyi, että olenko kuumeessa kun katseli toimintaani.

Tänään kun Timo oli koko aamun kotona, siis kahteentoista asti. Minä heti Timon herättyä aloin tehdä ruokaa. Tein ruokaa meille aikuisille ja todella poikkeuksellisesti myös Emilille, sillä kartoitan hänen iho- ongelmiensa syytä. Kun sain keittiön kaivettua kaaoksen keskeltä alkoi minua vaivata meidän uunin painikkeet ja päätin pestä ne hammasharjalla. Pian katseeni osui kaapinoviin ja totesin, että haluan pestä nekin. Lopulta olin tehnyt kaksi ruokaa, pessyt koko uunin ja keittiön ala- kaappien ovet. Timo lähti kahdeltatoista töihin, kylläpä oli leppoisa aamu.

Olen ihan viimeiseen asti pitänyt kiinni meidän kodin siisteydestä, edes jollakin tasolla koko ajan. Siivoan joka ilta Emilin leikit pois ja koetan katsoa, että aamulla herätessäni keittiö on siisti ja on kiva aloittaa uusi päivä. Tänään totesin ensimmäistä kertaa, että voi kunpa olisi varaa, niin ensi viikolle tilaisin siivoojaan. Hän saisi kiillottaa tämän ikuisuus projektin nimeltä koti lattiasta kattoon ja me voitaisiin painella hyvillä mielin joululomalle Haminaan.

Tällä hetkellä nimittäin siivoaminen(muu kuin imurointi) Emilin kanssa on täysin mahdotonta ja jos käytän kaikki Emilin uni- ajat siivoamiseen ei minulle oikein jää päivässä sellaista hetkeä jolloin lepäisin. Joku ehkä sanoisi, että hengitä hyvä ihminen ja anna olla, mutta kun en voi antaa olla. En kestä jos täällä on sotkuista aamulla kun herään. Mutta joku kon mari tähän tarvitaan, että joka päivä ei tarvisi aloittaa tätä siivous- urakkaa alusta….Minä kun en ole se ihminen jonka luona on automaattisesti siistiä vaan meillä tosiaan siivotaan koko ajan. Mietin vaan, että miten te ihmiset monen lapsen kanssa pidätte paketin kasassa?

img_7222

emmakaisa

7 vastausta artikkeliin “Supermutsi indeed!”

  1. ööh pääsin tohon alkuun mut pitäisi itte kokeilla jotkut jotka suuntautumassa alalleopiskeliat teki nyt tulee ulkomuistista oliko se jotain viistoista euroo tunti siivousta et ei sitä ihan kauheeta massai tarvitse en oo käyttäny palveluu mut nytkun puhuit niin musitin et tollasta tarjousta oli ehkä tarjolla 😀 kandee lehessä on paljon ilmootuksia sellasista jutuista ..

    • No ei oo kyllä paha! Silti taidan siivota itse 🙂

  2. ja siis toi lapsi homma o kyl tuttua vai kei ois ihmeempiä niin jo se et on koko ajan vastuussa siit pikkusesta syö sitä energiaa ja uupumus on lähellä koko ajan ite olin moansti tosi uuvahtanut siihen lapsen kaitsemiseen ja sit tuli syyttä välillä kyl tiuskittuu sille skidille vielläkin josksu vik se on maailman ihanin juttu niin silti ole toope ja äyskähtelen silloin tällöin kyl sitten yleensä pyytelken anteeksikin ja selitän sitten et mistä johtui et ei ku iskä on vaan vähän väsy. mut nyt kun ikää tllu niin se omatoimsuuskin on plussaa

  3. Täällä vähän nuorempi vauva ja feel you! Meillä vielä kestovaipat joten jatkuvasti on pyykkiä tulossa. On aivan tavallista että keittiö siivottu pariin otteeseen ja vauvalle ruuat laitettu ja pesty lattialta ennen omaa aamupalaa. Ja sitten pitäisikin olla jo vaunulenkillä kun alle 3km lenkillä ei nukuta…

    • Ai luoja mä vedän koko tekstin takaisin tän sun kommentin jälkeen! Aina sitä onniin loppu mukamas ennenkun muistaa, että aika helpollahan täällä päästään 😀

  4. Ei sitä pakettia oikein pidetäkkän käsissä meillä kolmen alle kolme vuotiaan kans;) lapset ensin ja siivous sitten, nauttii elämästä ja hetkestä niin on kiva fiilis koko perheellä vaikka koti ei aivan tip top oo..

    • Kääk 😀 Joo ei ehkä ainakaan tuossa kohtaa. Mä vielä saan tän kämpän kasaan toistaiseksi aina iltaisin suht pienellä vaivalla. Jos päivisin koittaisi Emilin sotkuja siivota niin niitä saisi siivota ihan koko ajan ja taas aloittaa alusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta