Itsenäinen mutta ei itsestäänselvyys..

img_8298

Tänään Suomi on 99- vuotias. Minusta tämä ikä ei tunnu enää niin suurelta sen jälkeen kun olen tavannut muutaman yhtä iäkkään ja vanhemman ihmisen. Sellaisia ihmisiä, jotka ovat nähneet Suomen itsenäistymisen, ovat taistelleet sen puolesta. Heitä ei enää kovin montaa ole ja Suomi tuntuu vielä niin nuorelta.

Tänään Suomi on 99- vuotias ja en ole 27- vuotiaan elämäni aikana pelännyt yhtä paljon, että en näe 100- vuotiasta Suomea.

Tänään Suomi on 99- vuotias. Tämä maa on ollut turvallinen ja hyvä. Niin hyvä, että huolimatta tästä epäinhimillisestä säästä on täällä hyvä asua ja olla- täällä on aina ollut tosi turvallista.

Tänään Suomi on 99- vuotias ja kuinka itsestäänselvänä me olemme tätä jo pitkää pitäneet. Tänään kun Suomi viettää itsenäisyyspäiväänsä toivoisin syvästi, että jokainen pysähtyisi hetkeksi. Pysähtyisi hetkeksi arvostamaan sitä, että meillä on vielä itsenäinen maa.

Tänään kun Suomi on 99- vuotias toivon syvään, että ensivuonna 100- vuotias Suomi kukoistaa ja on vasta parhaassa iässä.

Hyvää itsenäisyyspäivää, olkoon se aurinkoinen <3

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta