Emil 8kk (siis missä välissä?)

 

Miten minusta tuntuu, että kahdeksan kuukautta raskaana tuntui vähintäänkin ikuisuudelta kun vertaan sitä tähän viimeiseen kahdeksaan kuukauteen, joka jossain välissä vain kiisi ohitseni..

Jätin tarkoituksella 7kk kuulumiset välistä, sillä jotenkin tuntui, että tuossa 6-7 kk välissä ei oikein tapahtunut mitään. Fiiliksiäni äitiydestä voi kuitenkin lukea TÄÄLTÄ. Sitten joku painoi päälle kehityskelauksen ja viimeisen kuukauden aikana meille on muuttanut vauvan tilalle tuollainen vauhdikas pikkumies.

Emil päätti pari päivää yli seitsemänkuisena, että on aivan tylsää katsoa maailmaa lattiatasosta joten hän reippaasti päätti nousta tukea vasten seisomaan. Tältä tieltä ei ole sitten ollut paluuta ja rakas onkin noussut koko ajan ja kaikkea vasten. Noin miljoona mustelmaa, itkua ja siivottua pöytätasoa myöhemmin Emilillä on hallussa hieno kyykkäystekniikka, joten hän kaatuu enää noin kerran- kaksi päivässä, silloin kun unohtaa, että hän ei osaa vielä seisoa ilman tukea.

Emi myös jalosti ryömimistyylinsä uudelleen ja tätä nykyä meillä kalpenee moni armeijankäynyt, sillä tämä pikkukaveri stetsaa menemään komeasti kyynerpäät lattiassa kontaten. Vauhti on vähintäänkin tuplaantunut sitten toissaviikon.

Emil syö edelleen todella huonosti. Lempiruokaa on mandariinit ja kaikki muutenkin mitä saa itse maistella. Soseista uppoaa lihasoseet – kylmänä jos silloinkaan, puuro on absoluuttista myrkkyä, mutta iltavelli sen sijaan uppoaa hyvin. Maitoa menee vielä reilusti ja hyvä niin! Nyt kun myös ensimmäinen hammas on ulkona, on odotettavissa ehkä parempaa ruokahalua lähitulevaisuudessa, kunhan nyt saadaan tämä flunssa ja korvatulehdus (kyllä, molemmissa korvissa) hoidettua.

Emil on edelleen oikea hurmurimies ja nauttii siitä, että saa hymyillä vastavuoroisesti ihmisten kanssa. Hän tapailee kovasti jo sanoja ja vaikka hän luuleekin, että eräs pöytälamppumme on nimeltään ”ei”, tulee tuo hyvinkin napakasti jo ulos. Myös jotain äitiä ja jetiä (Jedi- kissa) muistuttavaa on kuultu, tai sitten olen vain omassa päässäni niin innoissani, että kuulen mitä haluan.

Päiväunia nukutaan hyvin silloin kun pitäisi olla johonkin tiettyyn aikaan liikenteessä. Tänään muunmuassa käytiin pyjamassa lääkärissä, kun herralla ei meinannut tulla aamupäiväunista loppua (noh, kipeänä pyjamareissuja ei lasketa). Muuten hän nukkuu noin parit- kolmet päiväunet edelleen.. Useammin nykyään kahdet kuin kolmet. Yöt menee terveenä ollessa hyvin, maksimissaan yhdellä heräämisellä, yleensä nukutaan aamuun asti.. Nyt kun flunssa on vaivannut, niin heräämisiä on ollut noin sata…

Emil vihaa pukemista, nenä- friidaa ja lämpenee hitaasti ilmapallolle. Lempi leluja on silti kaikki muut pallot. Jumppapallo on ykkönen. Emil tykkää tanssia yhden autolelun musiikin tahdissa, mutta vain tämän lelun, ei minkään muun musiikin. Hän on niin mainio!

Huomenna meillä on neuvola, teen sitten videota meidän neuvolakuulumisistamme jahka kotiin päästään! ’

img_8318 img_8309

Emilin 3kk kuulumiset, Emilin 4kk kuulumiset, Emilin 5kk kuulumiset, Emilin 6kk kuulumiset

emmakaisa

4 vastausta artikkeliin “Emil 8kk (siis missä välissä?)”

 1. Hah, näin 2-vuotiaan taaperon äitinä olen ihan oikeasti ihmeissäni lapsista, jotka nukkuvat yön heräämättä. Meillä ollaan jo tässä iässä eikä vieläkään ole yhtään kokonaan nukuttua yötä ollut :)! Voin vaan sanoa, että voi tätä väsymyksen määrää.

  Voi, toivottavasti teillä parannutaan pian! Meillä ollaan sairastettu kaikenlaista parista kuukaudesta eteenpäin, välillä korvatulehduksia (aika useinkin) ja välillä vakavampaakin. Ei ole ikinä kiva katsoa, kun lapsi sairastaa :(.

  • No saan kyllä olla kiitollinen, että Emil nukkuu niin hyvin <3 Ei teilläkään ikuisesti valvota! Antibiootti puri onneksi, niin nyt on huomattavasti jo parempi olla..Ihan kamalaa kun lapsi sairastaa 🙁

 2. Hei!
  En ole juurikaan kommentoinut postauksia, mutta nyt on tullut ainakin Emilin syntymästä asti seurattua sun blogia. Ihana on ollut seurata Emilin kasvamista pikkumieheksi.
  Itselläni on 5.5.2016 syntynyt tytär. Meillä tänään neiti alkoi kontata ensimmäistä kertaa. Vielä silloin menee ryömimällä kun on hirmuinen kiire. Ei nouse vielä tukea vasten.
  Tänään koristeltiin juuri joulukuusi ja kyllähän siinä on melkoinen vahtiminen, kun toki kaikki kimaltava pikkuista kiinnostaa 😊

  • Eikä kovaa mennään siis sielläkin! Meillä alkoi kuusi kiinnostaa onneksi vasta tänään, saa nähdä miten mummin ja mummon kuusten käy 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta