Jos voisin muuttaa yhden asian ulkonäössäni..

Olen tullut pitkän tien siihen pisteeseen, että alan olla sinut itseni kanssa. En enää näe katsoessani peiliin joka kerralla jotain korjattavaa ja jopa pidän ajoittain siitä miltä näytän. En oikein sovi mihinkään muottiin, mutta se ehkä tekee minusta erityisen, olen oman näköiseni ihminen.

Voin ihan rehellisesti sanoa, että olen miettinyt useaan otteeseen plastiikkakirurgiaa. Muistan miettineeni jo ennen raskautta, että korjautan kyllä heti rintani kun vain mahdollista. Nyt kuitenkin synnytyksen jälkeen olen alkanut olla toista mieltä. En näe enää millään tavalla tarpeellisena saada isompia rintoja. Olen oikeastaan alkanut tykätä siitä, että rintani ovat tosiaan juuri ja juuri a- kupin täyttävät. Ehkä tämä juontaa juurensa siitä, että olen myös alkanut vierastaa rintaliivejä ja suurimmaksi osaksi vietän aikaani pelkissä urheiluliiveissä… Myöskään koskaan ei tarvitse miettiä, että miten saan liivit näkymättömästi vaatteen alle…. En vaan laita niitä ollenkaan :D.

On kuitenkin yksi asia mikä minua on vaivannut kovasti aina. Se asia on hymyni ja suuni. Olen aristellut hymyillä kuvissa ja aina vihannut kuvia jotka on otettu minusta niin, että en ole huomannut tätä tapahtuvan, sellaisista kuvista joissa esimerkiksi nauran. Hymyilen koko ikenelläni ja suutani kaunistaa vinot ja pienet hampaat.

img_8279

Olen jonkin verran täyttänyt ylä- huultani, jolla ollaan saatu hyvä tuloksia ja ikeneni ei ehkä enää paista niin pahasti kuin ennen. Sonja Ihanassa on onnistunut pitämään huuleni hyvin luonnollisen näköisenä huolimatta siitä, että tavaraa on jo jonkin verran huuleni sisällä.. Olin jo alkanut myös pohtia alahampaiden oikomishoitoa, mutta tosiaan tällä hetkellä en olisi voinut edes ajatella sellaista, sillä rahaa ei nyt ole mihinkään ylimääräiseen hetkeen. Toisena vaihtoehtona olin miettinyt kuoria…

Sitten törmäsin eilen erääseen memeen instagramissa, jossa oli kuitattu erään tosi tv- tähden hymystä tosi ikävään sävyyn. Tai ehkä tämä kuulosti omaan korvaan ikävältä, sillä ”ongelma” on juurikin se minkä kanssa itse painin. Mietin, että mitä jos minä löytäisin kuvani jostain täältä netistä, jossa tälle piirteelleni irvaillaan, tälle piirteelle mistä olen todella epävarma. Sisälläni syttyi viha ja päätin, että jumalauta minä tulen jatkossa hymyilemään koko ikeneni pituudelta, sanoi kuka tahansa mitä tahansa.

Mietin, että minä en todellakaan tule olemaan se ihminen, joka muuttaa jotain piirrettä itsessään epävarmuuden vuoksi. Minä en ole ehkä ihan sinut oman hymyni kanssa, mutta päätin tämän memen jälkeen, että tämä piirre on osa minua ja haluan kantaa hymyni ylpeydellä. En halua, että joku nuori tyttö tai poika katsoisi kuviani ja miettisi, että ”minulla on samanlainen hymy ja tuokin bloggari vihaa sitä” ja alkaisi tämän vuoksi vihata omaa hymyään. JOKAINEN HYMY ON KAUNIS, vaikkakin omanlaisensa.

Jos kyse olisi jostain elämänlaatuani heikentävästä haitasta, niin tottakai minä sen korjaisin, mutta kyse on nyt piirteestä mikä on osa minua. Ehkä tulen joskus miettimään vielä tuon ala- hammasrivistön suoristamista, mutta voin elää sen kanssa ja hammashoitajan tuomio oli, että eivät ne välttämättä pysyisi kuin hetken rivissään joten onkohan tämä sen arvoista kuitenkaan?

Eli jos voisin muuttaa yhden asian ulkonäössäni, niin se olisi asenteeni sitä kohtaan!

img_8490

emmakaisa

12 vastausta artikkeliin “Jos voisin muuttaa yhden asian ulkonäössäni..”

 1. Ihmiset harvoin sanovat kehuja ääneen, vaikka niitä ajattelisivatkin.

  Siispä sanon nyt ääneen mitä ajattelen. Minusta sinä olet kaunis kun hymyilet! Hymysi on persoonallinen, mutta kaunis! Ei kannata lähteä muuttamaan :).

 2. Täälläkin yksi ikenille hymyilevä.
  Mä oon omat etuhampaat narskutellut niin että näytti siltä että kummastakin yläetuhampaasta olis lohjenneet kulmat. Hammaslääkäri ehdotti jos hioisi ne ja nyt ne on suorat. Oon tosi tyytyväinen tähän hiontaan, ikenet ja ylähuulen osittainen katoaminen ei mua niinkään häiritse, se on osa mun luonnollista hymyä 🙂
  Musta sä olet todella kaunis persoonallisine piirteinesi ❤

  • Joooo toi hiominen on yks, mullahan on kauheet kulumat kanssa etuhampaissa. AI hassua kun en oo koskaan ajatellut, sä niin säkenöit hymyillessäs, että ei sellaisia huomaa <3

  • NNiimpä, eihän sitä muut huomakaan niitä asioita mihin itse itsessään kiinnittää huomiota…
   Mulle muuten ei suositeltu niitä laminaatteja hampaille juurikin narskuttelun takia, muutoin varmasti hyvä vaihtoehto jos ei narskuttele.

  • Joo mä en kyllä narskuttele, mutta muuten on tosi vaikea hammaslaatu kun reikiintyy pelkästä ruoan näkemisestäkin -_-

 3. Kiitos Emma tästä.
  Mä viimeksi tänä aamuna olin lähellä alkaa googlailemaan plastiikkakirurgian hinnastoja. Oon ollut _todella_ epävarma eräästä kasvojenpiirteestäni koko ikäni ja tää kolmenkympin kriisi on vaan pahentanut sitä :(.

  Sä onnistuit muistuttamaan että mehän ollaan uniikkeja kaikki ja omalla tavallamme kauniita. Mähän tosiasiassa ihailen kaikkia, niin naisia kuin miehiä jotka erottuvat massasta joko tyylillään tai persoonaalisilla kasvonpiirteillään.

  Sulla on hyvä ja elämänmakuinen blogi, luen aina vaikka liian harvoin kommentoin 🙂 Hyvää uutta vuotta toivottelen jo nyt! <3

  • Ehkä tää teksti oli sit just meille 🙂 Ihanaa alkavaa uutta vuotta, luvataan, että opitaan tykkäämään itsestämme enemmän <3

 4. Ihana asenne, ja kyllä, olet kaunis! Oikomishoito on tosiaan pitkä ja kallis prosessi, itse sen läpikäyneenä en suosittele ellei se ole ihan välttämätön. Jos joskus päätät jotakin tehdä, niin laminaatit 6-8 etummaiseen hampaaseen on hyvä vaihtoehto, tulee hieman halvemmaksi kuin oikominen ja samalla korjaantuu tuo pikkuinen kuluma hampaiden kärjissä ja värinkin voi valita mieleisekseen 🙂 mutta tosiaan, olet upea juuri tuollaisena, pidä tuo asenne! <3

  • Joo näin olen ymmärtänyt itsekin, että laminaatit voisi olla vaihtoehtona ehkä helpommat.. Minulla on vaan tässä ikuisuusprojekti saada suu muutenkin kuntoon niin laminaatit ei tule kuuloonkaan ennenkun on kaikki hampaat kunnossa muuten😬 Ja kiitos ihana<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 31
Tykkää jutusta