Minkäslainen mamma sie oot?

Olen tässä viimeisen kahdeksan kuukauden aikana kiinnittänyt huomiota erilaisiin äitityyppeihin… Näihin törmää lähes väistämättä kun liikuskelee julkisilla, käy stockalla lounaalla tai sokoksella kahvilla. Viimeistään lastenvaatekirpputori tuo yhteen erinäisen joukon erilaisia äitityyppejä. Tunnistatko sinä näistä itseäsi?

1. DesignäitiTämä äiti elää suomalaisen trendin aallon harjalla. Päältä löytyy Vimman lettiä, niin äidiltä kuin lapseltakin (plussaa on mätsäävät pipot). Tämän äidin tunnistaa tyylikkäistä rattaista ja tyylikkäistä lapsista. Nämä äidit ovat niitä joiden kirpputorikuormia odotan innolla, sillä pelkkä toppahaalarin hinta on suurempi kuin oman talvitakkini. Nämä äidit löydät Mini Rodini & friends- nettikirpputorilta ja jos kurkkaat kotioven taakse löytyy lasten huoneesta Lightbox ja kaapista vähintään pari gugguu:n haalaria.

2.MILF: MILF:fiin et törmää bussissa, tämä äiti liikkuu vain autolla. Tämä äiti näyttää jo synnytyssalissa samalta kuin ennen raskautta. Instagramissa alkaa vilkkua vatsapalat viikko synnytyksen jälkeen ja puolen vuoden päästä et edes uskoisi enää, että hänellä on lapsi. Tämä äiti on aina huoliteltu varpaista päälakeen, kuten lapsensakin. Näillä äideillä on uskomaton taito peittää kaikki pienetkin väsymyksen rippeet ja voit vain miettiä itseksesi, että missä välissä hän tuon kaiken tekee.. Näillä äideillä on yleensä kumppanina viimeisen päälle mätsäävä mies ja ig tililtä löytyy kuva, jossa perheellä on mätsäävät osittain camo- kuvioiset asut tai King, Queen + Prince/ Princess- paidat.

3. Luomuäiti: Luomuäiti on luomu ja ylpeä siitä. Kantoliina kätkee sisäänsä ainakin viisi lasta, mutta kukaan ei sitä huomaa, sillä tämä äiti kantaisi myös naapurin lapset liinassaan. Luomuäiti pukeutuu mukavasti ja luonnonmuikaisesti, viihtyy kesäisin piknikillä puistoissa, hyvin usein useamman äidin ryppäissä. Saatat törmätä tähän äitiin myös kaupunkitaidetapahtumissa kesäisin, hyvin usein tämä äiti harrastaa jollain tasolla kulttuuria ja on hyvin perillä homeopatiasta. Tämä äiti ajatteleen kaikkea ja kaikkia, äidille on tärkeää lapsentahtisuus ja ekologisuus.

4. Mammaryhmänmamma: Näistä äideistä pitää oikeastaan puhua ryhmänä. Siellä missä on kasa rattaita on myös mammat. Nämä äidit liikkuvat aina vähintään kahden tai kolmen mamman ryhmissä ja usein löydät tämän äitiryhmän kauppakeskuksesi avarimmasta kahvilasta. Näillä äideillä on pikkujoulut, kesäpäivät ja vähintään kerran kuussa miitti, mutta jotta ei yksinäistä tulisi, tapaavat pienemmät ryhmittymät useita kertoja viikossa. Tärkeänä asusteena imetyskoru, odottajat huomaat jo ennen kasvanutta vatsaa bola- korusta (koru joka kilisee vatsan päällä, jotta vauva oppii sen rauhoittavan äänen).

5. Äitee: Tämä äiti on äiti isolla Ä:llä. Asuu usein vähintäänkin suuren tontin keskellä omakotitalossa, mutta useimmiten maalla hoitaen siinä sivussa yhden navetan ja kolme sikalaa. Tämän äidin lapset oppivat kävelemään heti sairaalasta päästyään ja äitee huutaa lapset muutaman kerran päivässä sisään syömään pihaleikeistään. Äiteellä on lapsia aina useampi ja vaikka niitä olisi sata ja kaikki valvoisivat, äitee ei valita, sillä tämä nainen on terästä. Tämä äiti ei muista milloin olisi ollut yksinään edes kaupassa ilman lapsia, mutta ottaa silti sinun ja serkkusikin lapset hoitoon mielellään.

6. Sporttiäiti: Nämä äidit tunnistaa huolettomasta sotkunutturasta. Mutsinutturan takana on tarkka kaava, hyvin harjoiteltu työn jälki ja täydelliset hiustenhoitotuotteet.  Tämä äiti kulkee huolettomasti urheiluvaatteissa näyttäen todella sporttiselta ja nuorekkaalta. Sporttiäiti liikkuu paljon ja käy rennosti terveellisillä lounailla. Näyttää siltä kuin äidin toinen nimi olisi fresh, vaikka hän kantaisi harteillaan kaiken maailman univelat. Puoliso on yleensä liikunnan parissa töissä ja koko perhe liikkuu paljon yhdessä. Lapsilla jo synnärillä tiedossa tulevaisuuden laji. Kysyttäessä äiti kertoo synnytyksen käynnistyneen body atac- tunnilla ja löydät hänet todennäköisesti lajin parista jo samalla viikolla synnytyksen jälkeen.

Tunnistatko itseäsi? Itse ainakin voisin hyvinkin mennä ainakin kolmeen eri porukkaan näistä :D!

mutsicollage

 

emmakaisa

4 vastausta artikkeliin “Minkäslainen mamma sie oot?”

  1. 😂😂😂 Ihanan hauska juttu 😂😂😂
    Taidan oll äitee, joka haluaisi olla sporttimamma ja luomuäiti. En missään nimessä ole enkä edes haluaisi olla kahta ensimmäistä eikä kaukana niiden perästä tule mammaryhmänmamma.

    • Mä oon varmaan vähän kaikkea, mut eniten ehkä toi sporttimamma ilman sporttia :’D :’D

  2. Olipas hauskaa nähdä MILF tällaisen jutun yhteydessä, kun useimmiten siihen törmää ihan eri asioiden yhteydessä. Mutta miksipäs ei. Hyvät kuvaelmat oli kyllä. Vielä kun sais samanlaiset isistä, voisi se olla mielenkiintoista luettavaa.

    • Siis katsos Fergien MILF- musiikkivideo 😀 Hei isistä samanlainen ehdottomasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 11
Tykkää jutusta