Lue tämä ja varaa sitten itsellesi hammastarkastus.

Olen kirjoittanut tästä blogiini joskus ennenkin.. Tämä taisi olla silloin kun sain itseni hammastarkastukseen, siitä on nyt pian kaksi ja puoli vuotta. Sitä edellisen käynnin väliin jäikin vuosia lähes seitsemän.

Olen kärsinyt huonon hammaslääkäri kokemuksen takia kovasta hammaslääkäripelosta. Tämä pelko on lähinnä liittynyt kipuun ja puuduttamiseen, sinällään huono yhtälö kun se puudutus helpottaisi kipua. Tämä on todella huono yhtälö myös siksi, että minulla on todella herkästi reikiintyvät hampaat. Sain itseni pienessä jumalanpelossa hammaslääkäriin kuitenkin vihdoin täällä Tampereella. Anelin jo puhelimessa armollista lääkäriä ja kerroin kuinka pelkään.

Muistan edelleen sen marraskuisen iltapäivän kun kuulin kohtaloni: seitsemän reikää, jokainen viisauden hammas saisi lähteä ja bonuksena yksi poskihammas. Tämän operaation aikana minulta kerkesi kaikota hammaslääkäripelko poikineen ja aloin jopa käydä mielelläni lääkärissä. Harmitti ihan hurjasti, että olin siirtänyt käyntiä niin monta vuotta, sillä nämä kaikki poraukset ja paikkaukset tulivat aika kalliiksi.

_dsc1158

Kun sitten tulin raskaaksi saatiin vielä vietyä loppuun poskihampaan poisto, mutta kolme viisaudenhammasta reikineen jäivät odottamaan Emilin syntymää. Kului kuukausi, kului toinenkin. Muistin kyllä, että minulla on tällainen pieni velvollisuus hoidettavana, mutta kun kivut olivat kurissa, oli hampaiden poisto poissa mielestä.. Ennen viime viikkoa.

Viimeviikolla se sitten iski. Kauhea särky. Sinnittelin kivun kanssa, joka onneksi sitten lopulta helpotti vain alkaakseen uudelleen sunnuntaina. Eilen illalla kipu oli jo sitä luokkaa, että burana ja panadol olivat hyvin laiha lohtu. Tänään aamulla soitin kipupäivystykseen ja sain ajan onneksi jo aamupäivälle.

Eihän tämä minun reissuni mennyt taaskaan kuin strömsössä, sillä koska myöhästyin bussista piti minun tilata itselleni taksi(olin taas niin ajoissa liikkeellä), jolla sitten huristelin minuuttiaikataulussa TAYSsiin. Meinasin pillahtaa itkuun lääkärin penkissä, mutta onneksi tämä oli aivan ihana nainen ja pääsin aika helpolla. Mitä nyt puudutus ei ottanut tehotakseen, niin hän sitten puudutti oikein urakalla ja lopulta kun kävelin ulos lääkäristä olin niin puutunut, että äänenikin oli outo. Iltapäivästä aloin jo onneksi tuntea ohimoni ja nyt on jo ihan normaali olo.

Ensi viikolla sitten olisi vuorossa yhden alaviisurin poisto… Hampaiden kanssa ei voi kyllä muuta sanoa, kuin että sen minkä taakseen jättää edestään löytää. Milloinkas sinun hampaat on viimeksi katsottu?

_dsc1178

Kuva Henrik Mäkelä/ TH valokuvaus, mutta mie muokkasin 😛

 

emmakaisa

2 vastausta artikkeliin “Lue tämä ja varaa sitten itsellesi hammastarkastus.”

  1. Oon natsi hampaideni hoidossa 😄 joka ilta lankaus ja sähköhammasharjalla pesu 2x päivässä. En juo limsaa koskaan. Käyn hammaslääkärossä parim vuoden välein. Hampaani eivät reikiinny helposti. Viimeksi paikattu hammas n.20vuotta sitten lapsena. Tänään on uusintakäynti syksyiseen tarkastukseen; vamha paikka vuotaa ja se tulee uusia. Kävinkin tuossa tarkastuksessa juuri oikeaan aikaan sillä olen muuttamassa ulkomaille tilapäisesti joten olisi ikävä jos siellä tulisi hammasongelmia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta