Ylivoimainen lempiruoka! Mitä teidän tortillojen väliin tulee?

img_7873

Valehtelematta meillä syödään tortilloja useita kertoja kuukaudessa. Tortilla sopii arkeen ja juhlaan, viikolle ja viikonloppuun, tortillat on ehkä universumin helpoin ruoka. Parasta tortilloissa on, että jokainen voi tehdä niistä oman makuisiaan.. Meillä on ainakin täyterepertuaari vaihdellut paljon ja jos teemme viikonloppuna ruokaa on täytteitä varmasti enemmän kuin arkena, jolloin itse ainakin panostan enemmän vain siihen, että ruokaa löytyy pöydästä.

Nyt on ehkä tullut vähän ideoista pulaa ja tuntuu, että ei keksitä enää mitään uutta täytettä tai vaihtelua toritilloihin.. Olisikin kivaa kuulla mitä teidän tortillojen välistä löytyy?

Meillä on pöydässä yleensä:

  • kana/j-liha/katkarapu
  • papu/maissi
  • tomaatti/kurkku/punasipuli/vihreä salaatti
  • feta/joku raastettu juuso
  • ananas
  • kermaviilidippi
  • salsa
  • avokado pelkällään tai quacamole

Oletteko muuten ajatelleet, että tortillat maistuu muiden tekeminä aina erilaiselta kun jokaisella on ne omat kikkansa niiden tekemiseen… Kuinka moni kastelee tortilla letut ennen lämmittämistä?

Kivaa loppiaista ja pitkää viikonloppua <3

img_7879 img_7884

 

emmakaisa

18 vastausta artikkeliin “Ylivoimainen lempiruoka! Mitä teidän tortillojen väliin tulee?”

  1. hyviä vinkkejä, itse on niin pinttyny laittaa aina samoja täytteitä et toi sun lista on aivan gurmee 😀 täällä salaatti,tomaatti,kurkku,jauheliha/kana,cheddar ja smetana. ei vaan kyllästy! papuja pitäskin kokeilla ja fetaa, samoin toi kermaviilikää ei pöllömmältä kuulosta.

    • Hei vitsi smetana!! Joo siis ei meillä arkena kun tehdään oo kun tyyliin perus salaattijutut ja liha. Sit viikonloppusin on kiva vähän käyttää aikaa ja ajatusta 😛

  2. Meillä on monesti lisänä porkkanaa ja guacamole aina itse tehtynä. Kanasta saa hyvän soosin kun paistaessa lisää punasipulia ja smetanaa. Jos enemmän meksikohenkistä halutaan, niin tehdään lätyt itse (helpompaa kuin vois luulla!), joku kalatäyte, puna- tai valkokaalta ja eri chilejä ja sooseja. Meilläkin syödään näitä tosi paljon, mutta repertuaari myös vaihtelee melkoisesti 😀 Mun veljellä on muuten tapana laittaa suolakurkkua ja/tai oliiveja myös joukkoon…

    • Moikka, tortillat on mun lemppariruokaa, tässä aineksia mitä yleensä käytän: jauhelihaa, ruohosipuli-jugurttikastiketta, salaattia, chiliä ja joskus riisiä. Tai kanaa, currylastiketta ja salaattia.

      P.S. tässä mun hyvinvointi-blogi: http://www.lauranlandiassa.blogspot.com

    • Toi currykastike kuulostaa mielenkiintoiselta, pitääkin kokeilla joskus 🙂

    • Hei punakaali ja porkkana menee ehdottomasti listalle.. Tajusin et jaliksethan multa tosta omasta listasta puuttuu 😀 Oliivitkin vois olla kova!

    • Siis toi lohi on nyt pakko testata kun niin moni sitä on tässä kehunut 😀

  3. Itse tulee yleensä laitettua soijarouhetta, salsaa, salaattia, kurkkua, paprikaa, tomaattia 😀 ja suosittelen kokeilemaan ruistortilloja!

    • Hei kiitti vinkistä pitääkin kokeilla ruistortilloja 🙂 Mä olen mifua laittanut myös välillä väliin, mutta toi soijakin vois kyllä toimia hyvin!

  4. Meillä on aikalailla samat täytteet kuin teillä, usein lisänä vielä Lidlistä ostettua paahdettua sipulia, on mukavan rapsakkaa ja joskus maustetaan jauheliha jossa paistettua sipulia meksikolaiseen tyyliin. Yks vaihtis tortilloille on ollut nachovuoka, on kyllä niin hyvää, saattaapi olla aika suolaista ja salsa valitaan medium tulisuudella, perus salaatin kanssa herkkua. https://www.k-ruoka.fi/reseptit/nachovuoka

  5. Meillä yleensä jauheliha (joskus kana… se pulled chicken sopi torilloihin hyvin!), salaatti,kurkku, paprika, sipuli, kermaviilidippi, joku majo ehkä, aurajuusto, miehellä jalopenot, mun suu ei kestä 😀 mutta siis tortillalevyjen kastelu, mikä idea siinä on? :p

  6. Kokeilkaapa tätä meidän bravuuria:
    Itse tehty guacamole (avocado, tomaatti, salottisipuli, korianteri, suola, pippuri, lime, oliiviöljy)
    Naudan ulkofilepihvit – mausta suolalla ja pippurilla. paista mediumiksi voissa, valele voilla myös paiston aikana. Leikkaa suikaleiksi.
    Paprika- ja sipulisuikaleet paista pannulla ja mausta suolalla ja sokerilla (tärkeä!)
    Smetana
    Juustoraaste

    Toimii arkiversiona myös jauhelihalla.

  7. Siis meillä löytyy aina felixin hampparikastike ja tsatsiki, sopii ihan törkeen hyvin tortillan väliin! Suosittelen koittamaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *