Tähän turvotukseen ei kyllä aktivia auta!

img_8747

Onnekseni voin nyt ihan jo alkuun todeta, että ei, en ole raskaana, vaikka jos peilikuvaa katsoi niin ihan hyvin voisi olla viikko 20 meneillään.

Olen kertonut ennenkin kärsiväni turpoilevasta vatsasta. Raskauden jälkeen tämä ongelma on tullut sitten tuplana takaisin… Huomaan heti jos olen syönyt huonosti ja ”vääränlaisia” ruokia. Olo on tukala ja tunkkainen ja vatsa toimii huonosti. Osasin jo vältellä tiettyjä ruoka- aineita ennen raskautta, mutta koska raskauden aikana kaikki vatsavaivat olivat tiessään, on nyt pitänyt ikäänkuin opetella uudelleen, että mikä sopii ja mikä ei.

En oikeastaan edes tiedä, että mikä oli tänään tämän turvotuksen takana. Ehkä ne minun tekemäni lihapullat, vaikka eipä niissä mitään normaalista poikkeavaa ollut. Tai sitten bataatti, se on kyllä sopinut minulle aina ennen.

Selvästi joku ärsyttää suolistoa tällä hetkellä, sillä myös ihoni on pitkästä aikaa ihottumalla. Tämä on niin hassua. Voisiko se olla pelkästään  syömäni leipä? Luojan kiitos olo ei ollut laisinkaan niin tukala kuin mitä tuo turvotus antaa ymmärtää…

Jotenkin jo ehdin tottua siihen, että voin syödä mitä vain ja milloin vain, mutta harmikseni pitää taas totutella siihen, että kaikella on seurauksensa. Olen paljon pohtinut, että onko fodmap- ruokavalio minua varten, mutta useat sen poisrajaamat ruoat kuitenkin sopivat minulle, joten ehkä jatkan vain vanhaan tuttuun tapaan vältellen niitä itselle turvotusta aiheuttavia ruokia.

On kyllä oikeasti hassua miten vatsa turpoaa kaksin verroin raskauden jälkeen. Ennen se oli sellainen pikkuinen pömppömaha, mutta nyt puhutaan jo kunnon pallosta. Näen myös vatsastani kuukautisten alun, silloin turvotus on alavatsalla ja kyllä myös silloin hyvin suuri. Vatsalihaksenikin ovat sen verran hyvin palautuneet, että ei tuota voi oikein erkauman piikkiinkään pistää..

Onko kukaan muu huomannut samaa ”ongelmaa” synnytyksen jälkeen?

img_8751

 

emmakaisa

8 vastausta artikkeliin “Tähän turvotukseen ei kyllä aktivia auta!”

 1. Onpas kurja vaiva! Itse olen huomannut synnytyksen jälkeen, että vatsan ns. ”ominaisuudet” , kuten just vaikka turvotus tai herkuttelun tuoma pikku pömppö, näkyvät paljon nopeammin ja enemmän kuin ennen raskautta. Itsellänihän synnytyksessä myös SI-nivel meni pois paikaltaan (tämä on kivuton juttu ja huomasin sen vasta noin vuosi synnytyksen jälkeen), minkä vuoksi koko kroppa on vinona. Sen parissa työskennellään nyt, kun puolieroja lihaksissa pitää helpottaa ja niveltä nostella aina välillä takaisin paikoilleen…

  <3 Hannele
  http://www.rakkaudellahannele.fi

  • Mä itse olen kärsinyt SI- nivelvaivoista ja ne oli ihan järkyttäviä kipuja ne, että tosi hyvä jos sulla kivuton tilanne 🙂 Mut hyvä jos homma on hoidossa sulla <3

 2. en ole itse synnyttänyt mutta maha on kun mulla 😀 on nimittäin ollu vuosikausia ärtynyt suolisto ja välillä se villiintyy ruosleivästä, välillä porkkanasta, ihan millon huvittaa siis. olen syöny fodmap periaatteella ja se on ollu pääsääntösesti helpotus mutta vatsa kun on oikutteleva niin se kans on. usein mietin et onkohan tää samallainen fiilis mahassa ku ois raskaana, ei auta vaik kui vetäis mahaa sisäänpäin mut se ei vaan liiku 😀 sillonku treenasin aktiivisemmin syviä vatsoja, turvotus ei näkyny niin paljoa ja kireä korsetti piti sen aisoissa,toista se on nyt kun on tullu laiskaksi ja kyllästyny niihi liikkeisiin..

  • Pitäis itekkin keskittyä nyt tohon keskivartaloon! se on tylsä mut tärkeä 😀

 3. Tuo on niin totta. Turvotus saa raskauden jälkeen ihan uudet mittakaavat. 🙈😅 Minä kärsin siitä myös ennen kuukautisia. Eli, KYLLÄ, raskaus muuttaa kroppaa! 😄

 4. Kuulostaa niiiiiin tutulta 🙁 Kuukautisten alkamisen lisäksi ovulaation ajankohdan saa tuntea nahoissaan, alavatsa on kuin olisin syönyt ämpärillisen pullataikinaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta