Emil 9kk

IMG_8842 IMG_8843

Emil täytti lauantaina yhdeksän kuukautta..

En oikein edes muista enää millaista oli aika kun Emil oli vielä liikkumaton vauva. Jotenkin tuntuu, että tuo pikku- ihminen on liikkunut yhtä kovalla menolla koko elämänsä. Eikö se muka ole? Kuulostaa niin kliseeltä kun kaikki aina toitottaa, että kun se vauvavuosi on niin lyhyt, mutta siis se on! Se on karu fakta, että kun viikolla kuusi pyörittelet pikkuvauvaa sylissä miettien, että mikähän tällä on ja eikö tämä ikinä lopeta itkua tuntuu ajatus 1- vuotis syntymäpäivistä todella kaukaiselta. Nyt kun takana on yhdeksän ja edessä kolme kuukautta vauvavuodesta, tuntuu aika lentävän siivillä.

Emil liikkuu jo suurimman osan ajasta oikeaoppisesti kontaten. Kiireen yllättäessä ottaa hän vielä alleen vanhan tetsaus- tyylin ja painaa menemään aivan valtavalla vauhdilla. Se taisi olla uudenvuoden päivä kun Emil vain yht’ äkkiä osasi istua. Nyt hän istuu kuin vanha tekijä ja polviseisonta on historiaa, vaikka ajattelin, että ei tuo ikinä ala istumaan itsekseen. Tukea vasten kävely on kova sana ja matka taittuu helposti myös brion kävelykärryn kanssa. Vauhti on aivan valtava, tuo lapsi ei ole paikalla hetkeäkään hereilläollessaan.

Ruoka maistuu vähän paremmin. Painotan nyt tätä vähän kohtaa, sillä juuri kun luulin, että taas uppoaa polognese, niin johan tuli stoppi. Noh, syö taas kun syö.. Kasvaa tuo lapsi hyvin pelkällä maidollakin nähtävästi. Sormin menee suuhun jotain, mutta hyvin vähän niinkään.

Unet ovat olleet meillä ihan mitä sattuu marraskuun lopusta alkaen. Tässä on hoidettu pari korvatulehdusta, tehty kaksi hammasta ja nyt valvotaan ihan muutenvaan, taitaa olla jotain eroahdistusta. TAI EN MINÄ TIEDÄ.. Valvoo mitä valvoo, ei se paljon aamu neljältä lohduta, mutta tämäkin on kai joku vaihe. Myös entinen ihanan helppo nukutus on muuttunut valtavaksi säädöksi. Vaikka viimeisistä unista olisi kahdeksan tuntia, niin pistää tuo mini kampoihin minkä kerkeää. Päiväunia meillä nukutaan yleensä kahdet. Aamulla pidemmät ja iltapäivällä lyhyemmät… Tai aamulla lyhyet ja iltapäivällä lyhyet. Tai ihan mitä vaan. Mutta yleensä aamulla nukutaan melkein se pari tuntia.

Lemppari asioita on:

 • kukkuu- leikit
 • temppujen tekeminen äitin ja isän kanssa
 • renkaat ja niiden pyörittely
 • edelleen maissinaksut
 • sylissä hengailu samalla kun itse koitan puuhailla keittiössä
 • iltakylvyt
 • tanssiminen ja musiikki

Ei niin kivoja juttuja:

 • pukeminen
 • syöminen
 • nukkumaanmeno
 • pukeminen
 • sanoinko jo pukeminen?

Emil ymmärtää kun sanoo topakasti ”EI”, mutta heiluttelee sen jälkeen päätä nauraen, vähän niinkuin, että ”hehheh katso kun mä tottelen”. Meillä alkaa olla aika steriiliä kotona, mutta onneksi sekin on VAIHE! On ihanaa huomata, että leikkeihin alkaa tulla hieman vastavuoroisuutta, kun työnnän auton hänelle, hän työntää takaisin. Toiset lapset kiinnostaa ja välillä hän jopa jaksaa hetken keskittyä kirjoihin. Niin hän vain kasvaa kuukausi kuukaudelta<3

Edellisiä Emilin kuukausikuulumisia löydät TÄÄLTÄ.

emmakaisa

2 vastausta artikkeliin “Emil 9kk”

  • Ihana hän onkin<3 Kyllä hän sieltä tulee, vaikka päivät onkin pitkiä loppuvaiheessa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 11
Tykkää jutusta