Vartaloni nyt.

bodypos1

Minun piti jo viikonloppuna tehdä teille postausta siitä miltä näyttää vartaloni yhdeksän kuukautta synnytyksen jälkeen. Milka kuitenkin ehdotti minulle tällaista body- positive kuvailua enkä voinut kieltäytyä, sillä tämä on aihe mitä minusta ei voi liikaa liputtaa…

1IMG_1915blogbodypos

Vartaloni on vaa’an mukaan jotain alle kuusikymmentä kiloa. Painan vähemmän kuin ennen raskautta, mutta kehonkoostumukseni on sellainen pehmeä ja luinen – täysin erilainen kuin ennen. Joku saattaisi kutsua tätä nyt laihaksi läskiksi. Minulle on aivan se ja sama, että miksi sitä kutsutaan. Vartaloni on minun, minä ihan oikeasti viihdyn siinä.

Synnytys jätti luonnollisestikin jälkensä vatsaani ja vaikka varmaan tässä kohtaa voisi vatsalihakseni jo hermottua täydellisesti ja pala vilkkua, tuntuu se jotenkin ihan toisarvoiselta. Kun Milkan kanssa otimme näitä kuvia puhuttiinkin siinä yhdessä, että jos nämä kuvat olisivat otettu ennen synnytystä, ei näitä ikinä olisi pystynyt julkaista. Mikä siinä synnytyksessä muka muuttaa sitä käsitystä omasta vartalosta?

Ehkä se, että viimeistään raskaana sitä näkee entisen itsensä ulkopuolisin silmin. Olen kuullut nyt niin monelta päivittelyä, että miten on vasta raskaana tajunnut miten hyvältä ennen näytti. Kun sitten hiljalleen saa sen oman vartalon takaisin osaa sitä arvostaa ihan eri tavalla. Sitä katsoo itseään peilistä paljon armollisemmin, sitä osaa rakastaa vartaloaan ihan eri tavalla. Edelleen pidän vanhoja kuviani motiivaatiokuvina, mutta jos en ikinä enää näytä samalta, niin onneksi on kuvat mitä katsoa haha..

bodypos2

Valehtelisin jos sanoisin, että en haluaisi olla taas joskus hyvässä kunnossa. Tottakai minä haluan. Viimeiseen pisteeseen viilattu vartalo ei kuitenkaan ole enää onnellisuuden mittari. Tiedän näyttäväni oikein hyvältä, oikein tavalliselta näin ja huomaan olevani paljon stressittömämpi vartalostani kuin ennen. Olen luonnostani aika laiha ja muodoton, mutta tykkään olla juuri tällainen. Minua ei ole liioilla kurveilla vaivattu, mutta minulle se on ihan ok – kokeilin niitä raskausaikana ja eivät olleet minun juttuni.

1IMG_1954blog

Vaikka suunta olla juuri sitä mitä on, on nyt oikea, haluan silti painottaa sen tärkeyttä… Minusta on kamalaa ajatella, että en olisi voinut elää ennen nykyisen vartaloni kanssa. Kuinka kipeä suhtautumiseni onkaan ollut? En halua, että peilikuvani aiheuttaa minulle enää ikinä ahdistusta tai pahaa mieltä, sillä sen ei pitäisi missään nimessä olla minuuden mittari. Vaikka liikunta ja hyvinvointi ovat ihan äärettömän tärkeitä juttuja elämässäni, en halua mitata niitä enää peilikuvani kautta. Hyvinvointi lähtee sisältäpäin, sieltä korvien välistä…

Haluan rohkaista naisia, synnyttäneitä ja synnyttämättömiä olemaan juuri sellaisia kuin on, sillä vartalon ei pitäisi olla kenenkään mittari. En halua millään tasolla luoda illuusiota kohdallani siitä, että olisin palautunut ennalleni synnytyksestä. Sillä vaikka painoni on ennallaan, ei vartaloni näytä samalta kuin ennen. Ja mitä ikinä sille vartalolle haluaakaan tehdä, niin tärkeintä on se, että se tuo hyvää mieltä ja lisää hyvinvointia sille vartalon kantajalle itselleen. Sillä jokainen vartalo on kantajansa oma.

Upean Milkan postaus samasta aiheesta löytyy TÄÄLTÄ

Kurkkaa myös Umpun postaus samasta aiheesta..

Kuvat ja meikki: Milka/ Olennaisuuksia- blogi

1IMG_2007blog mv-4

 

emmakaisa

13 vastausta artikkeliin “Vartaloni nyt.”

 1. Oletpa upea näissä kuvissa! Ei lainkaan hajuton-mauton-väritön-fiilistä vaan jotenkin tosi voimakkaita otoksia.

  BoPosta tuli mieleen, kurkkaapas instasta bodyposipanda. Tulee taatusti hyvälle mielelle… 🙂

  • <3 kiitos, voi kävin kurkkaamassa! Totta puhut 🙂

 2. Hienoja kuvia! Minunkin paino on alempi kuin ennen raskautta, mutta lihasta on lähtenyt ja näytän vähän ruipelommalta. Itsekin viihdyn paremmin kropassani kuin ennen raskautta. Treenityylini onkin muuttunut ja tärkeää on että kehossa on hyvä olla ja treeni on miellyttävää. Tykkäsin kropastani myös raskausaikana mielestäni pallomasu oli oikein söpö. 😀

  • No pakko sanoa, että vaikka raskaanaolosta en pitänyt, niin kyllä mä kropastani silloinkin tykkäsin 🙂

 3. Tykkään kuvista ja ajatuksistasi! Myös minulla paino alhaisempi kuin ennen raskautta. Olen myös kipuillut muuttuneen vartalon kanssa, mutta enemmän sen kanssa miltä vartaloni tuntuu, kuin näytää. Kroppa tuntui lapsen syntymän jälkeen täysim lihaksettomalta, löysältä ja jotenkin niin oudolta. Nyt vihdoin 9kk synnytyksen jälkeen alkaa hiljalleen tuntua tutulta.

  • Noihin fiiliksin voin kyllä yhtyä. Haluan voimaa takaisin vartalooni 😀

 4. Todella kauniit kuvat ja hyvä, positiivinen postaus! Itsevarmuus ja oman kehon hyväksyntä jotenkin välittyy kuvistakin tosi voimakkaasti. Ihana rauha 🙂

  dabestversionofmyself.blogspot.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 35
Tykkää jutusta