Ne kadotetut vahvuudet…

IMG_8906 IMG_8904

Elän tällä hetkellä jännittäviä aikoja.. Toivon, että duunikuviot ratkeaisivat pian ja pääsisin taas eteenpäin.

Tässä työhakemuksia rustaillessa olen miettinyt paljon itseäni ja vahvuuksiani työntekijänä. Olen paljon miettinyt, että mikä tekee minusta erityisen sen ikuisen ”Avoin, sosiaalinen ja iloinen”- rimpsun sijasta. Olen ajatellut, että minusta ei ole oikein mihinkään ja sitten kuitenkin…Hitto minustahan on vaikka mihin. Sitä vaan unohtaa omat vahvuutensa kun ne pitäisi sanoa ääneen.

Kuinka paljon me muutenkin pyytelemme omaa olemistamme anteeksi. Katsellaan työpaikkoja sillä asenteella, että noh, tuossa on tuo yksi kohta mitä en osaa, niin en sitä hae- en saa paikkaa kuitenkaan. Minä olen hakenut tänään sellaista työtä, mistä minulla ei ole pätkääkään kokemusta. Tiedän vain, että olisin siinä hyvä! Työ sisältää sellaisia juttuja joita tein edellisessä työssäni, nyt on vain kyse jostain aivan muusta kuin vanhuksista. Tämä on jännää, mutta minulla ei ole mitään menetettävää.

On ihan turhaa ajatella, että en minä kelpaa. On aina totta, että jollain on enemmän koulutusta tai kokemusta kuin sinulla, mutta hittovie. Jos et ikinä yritä, niin et ikinä mitään saavutakkaan. Elämässä on ihan turhaa jäädä märehtimään, että itsestä ei ole mihinkään tai en minä osaa.. Ei sitä sillä mitään opikkaan.

Minä olen ainakin sanonut ihan rehellisesti jos jotain en tulevassa työssäni osaa. Olen myös sanonut sen, että opin ihan ennätysvauhtia jos haluan, joten osaamattomuus ei ole este. Sitten jos minun kanssani on samalla viivalla joku jolla on kokemus tästä asiasta ja osaa sen hyvin, niin kyllähän minä ymmärrän, että minä jään sitten kakkoseksi. Mutta niinkuin sanoin, ei se ota jos se ei annakaan.

Minä kaipaan haasteita, uusia kokemuksia ja tekemistä päälleni. Kaipaan pikkuhiljaa todella takaisin työelämään ja näyttämään kynteni uusissa jutuissa. On siistiä, että on vielä nuori ja kaikki ovet on avoinna. On siistiä, että on ihan oikeasti avoin, sosiaalinen ja iloinen. Mitä sinä olet jättänyt tekemättä kun pelkäät ettet osaa?

 

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 15
Tykkää jutusta