Pikaruokaa parhaimmillaan – itämainen kanakeitto.

IMG_8964

Tämä kanakeitto teki minuun aikanaan niin suuren vaikutuksen, että minun piti tätä reseptiä kysyä nyt melkein kymmenen vuoden jälkeen taas kertaalleen entiseltä työkaveriltani. Ja kunnia sille, jolle se kuuluu, niin tämän voisi nimetä (Lahtisen) anopin kanakeitoksi – hieman soveltaen.

Ja jos nyt tuntuu siltä, että arastelet mausteiden kanssa, niin annan vinkin miten voit mennä sieltä mistä aita on matalin, eikä tarvitse ostaa kaappia täyteen mausteita (vaikka sitä lämpimästi kyllä suosittelen).

Elikkäs:

Paista kana pannulla, mausta suikaleet oman maun mukaan. 

Kulota kattilan pohjalla kookosöljy, kurkuma, v- sipuli, chili, inkivääri (sitä saa olla reilusti), curry ja makea chilikastike.

Lisää vettä noin litra ja heitä sekaan oriental wok mix, sekä kasvisliemikuutio. Anna kiehua noin 5-10 min. Murenna joukkoon kaksi levyä täysjyvänuudeleita.

Lisää sekaan broilerinfileet ja noin 1dl kookoskermaa.

Anna vielä kiehua noin 10 min miedolla lämmöllä, lisää vettä tarvittaessa. 

Jos mausteiden kanssa tuntuu hankalalta, niin itse tyhjensin eilen kaapista vanhat kananuudelipussit mausteineen keiton joukkoon, nämä mausteseokset antavat kivan  potkun keitolle, joten parilla pakkauksella selviää hyvin. Nuo nuudelit on minusta vaan hieman ällöjä keitossa, joten tykkään enemmän niistä blue dragonin täysjyvänuudeleista.

Näissä merkeissä toivotan ihan huippukivaa viikonloppua sulle<3 Muistathan käydä jättämässä kysymyksesi eiliseen postaukseen!

IMG_8965

 

 

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 6
Tykkää jutusta