Emil 10kk

Vauvavuosi senkun lähenee loppuaan ja Emil kasvaa valtavalla vauhdilla, huomenna tulee täyteen 10kk – huh! En oikein edes muista enää mitä oli aika kun Emil ei liikkunut tai puuhaillut itsekseen. Päivä päivältä Emil viihtyy paremmin myös omissa hommissa ja minä pystyn jo tosi hyvin tehdä jotain kotihommia, kuten ruokaa tai siivoilla.. Enää ei tarvi paniikissa miettiä, että mitä kaikkea pitää ehtiä tehdä päiväunien aikaan.

Emil on myös alkanut selvästi kärsiä eroahdistuksesta. Hän pärjää pitkiä aikoja itsekseen ja välillä menee hyvä tovi kun poikaa ei nåy eikä kuulu. Sitten vastapainona paljon puuhaillaan sylikkäin, Emil tykkää edelleen katsella maailmaa kainalosta, kuhan maisema vaan vaihtuu säännöllisesti.

Hampaita meillä on nyt kolme. Neljäs on ihan tuloillaan ja tämä kolmas puhkesi viime viikolla, joten nyt aletaan olla jo aika kovia puremaan. Emil on muutenkin aika raju tapaus ja en yhtään ihmettelisi jos kohta olen kalju, sillä pikkumies roikkuu hiuksissa monta kertaa päivässä. Kovaa kyytiä saa myös kaulan iho ja oikeastan kaikki nahka mistä vaan saa otetta.

Emil syö jo paremmin. Edelleen hieman valikoivasti, mutta nyt ruokaa menee jo ilman valtavaa huutokonserttia. Aamupala ja välipalat sormiruokaillaan, muuten syöttelen ruoat. Tämä on toiminut meillä tosi hyvin. Maitoa menisi edelleen hurjat määrät, olen koittanut vähän määrää järkeistää, sillä Emil joisi nälkäänsä, eikä ruokaa sitten oikein tahtoisi mennä. Pää asia nyt kuitenkin on, että joku maistuu.

Yöt on parempaan päin. Koitan ajatella, että tyyntä myrskyn edellä, sillä eiköhän siellä ole joku vaihe taas oven takana odottamassa. Tällä hetkellä suurimman raivon saa aikaan pukeminen ja autoon laittaminen. En voi käsittää miten vahva noin pieni voi jo olla laittaessaan koko voimalla vastaan.. Sanokaa nyt joku, että tuo pukeutuminen helpottuu jonakin päivänä. Sama on vaipan vaihto, joudun vaihtamaan sen vauhdissa (voitte vaan kuvitella ne kakkavaipanvaihdot).

Emil on viimeisen kuukauden aikana oppinut sanomaan tyttö. Tyttö on enemmänkin hokema kuin sana, mutta useaan otteesen hän päivän aikana sitä hokee. Kaikki on tyttöjä, että sinällään en tiedä, että onko tuo vielä ihan vaan vahinko.

Emil rakastaa edelleen kylpyjä ja suihkussa oleilua, niinkuin äitinsäkin. Hän tykkää kaikista pyöristä ja renkaista ja osaa pitää jo autoääntä leikkiessään. Emil tykkää leikkiä palloilla ja uusi hieno taito on heittäminen.

Milloin se kasvoi noin isoksi?

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 16
Tykkää jutusta