Puhutaampa vähän kehonkuvasta… 57kg vs 59kg

Kuvien välillä on kaksi vuotta ja yksi lapsi… kuva: Milka Tarkiainen (Olennaisuuksia- blogi)

Tämä aihe tuli yhdessä meidän bloggareiden keskustelussa esille kun alettiin puhua painoista, siis kehonpainoista ja siitä miten paino ei itseasiassa kerro mitään. Minusta tämä aihe on ollut tosi positiivisessa valossa meidän portaalin blogeissa, sillä tosiasia on, että se paino ei kerro vartalosta yhtään mitään.

Painan tällä hetkellä todella vähän. Painan 56, ehkä jo 57 kiloa ja olen 173cm pitkä. Haluisin ihan ehdottomasti päästä kehonkoostumusmittaukseen, sillä epäilen, että rasvaprosenttini on kuitenkin suurempi kuin mitä se on ollut vuosiin. En ole missään vaiheessa laihduttanut, tai tietoisesti pudottanut painoa. Raskauskilot lähtivät kuin itsestään ja näistä lopuista pitää kiittäminen vatsatautia.

Luulen, että suurin syy painon putoamiselle on naurettavan huono ruokavalio ja paljon entistä aktiivisempi elämäntyyli, jossa hyötyliikunta näyttelee suurempaa roolia kuin suunniteltu jumppaaminen. Vaunuja kun lykkää lumihangessa, niin pysyy kyllä kunnossa tahtomattaankin.

Minusta on jotenkin tosi vierasta ajatella, että ennen raskautta en ollut juuri koskaan tyytyväinen omaan vartalooni. Olin ihan huippukunnossa ja elin tosi aktiivista elämää. Ensimmäisten raskauskilojen myötä omat silmät aukenivat omalle kunnolle ja aloin ymmärtää, miten naurettavia omat ajatukseni olivatkaan.

Kyttäsin vaakaa ja arvotin sen mukaan oman kuntoni. Jos painoin yli 60kg, oli tilanne mielestäni huono. Nyt jos olisin samassa kunnossa kuin silloin, olisi minulle aivan se ja sama, että painaisinko 60kg vai 65kg jos vaan näyttäisin siltä miltä silloin näytin. Minun on täytynyt käydä tämä matka vartalossani tajutakseni, että oikeasti vain peilikuva merkitsee.

Olen todella sinut tämän hetkisen vartaloni kanssa, minua ei jaksa puristella löysät, eikä makkarat… Haluan silti päästä vielä jonain päivänä ”entiseen kuntoon”, sillä nyt osaisin nauttia liikunnallisesta ja vahvasta vartalosta. Voihan se toki olla, että sitten kun olen taas saanut täytettyä nahkani pikkulihaksilla, sitä taas sokeutuu omalle kunnolleen – mene ja tiedä. Katsotaan tässä elämäntilanteessa, että jos vaikka kesäksi 2025..

Fakta on se, että on ihan turhaa katsoa omaa kuntoa vaa’an perusteella.. Se mitä vaaka sanoo ja miltä vartalo näyttää ei ole mitään tekemistä keskenään. Olen ”laihempi” kuin moneen vuoteen, mutta myös ”huonommassa kunnossa” kuin mitä moneen vuoteen. Ja haluan nyt painottaa, että huonompi kunto ei ole minun silmissäni millään tavalla huono. Tykkään just nyt siitä miltä näytän, mutta tykkään myös atleettisemmasta rungosta (jos tuo ikinä sellainen on ollutkaan). Kaikki aikanaan – jos jaksaa!

Tässä siis minä 57kg, saman painoinen kuin noissa ylemmissä kuvissa, ellen pari kiloa kevyempikin!

 

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 11
Tykkää jutusta