Äideista parhain..

Lauantaina se nyt vihdoin oli, meidän järjestämä hyvinvoiva äiti- iltapäivä. Paikalla oli juuri sopivasti ihmisiä, meidän ihanat panelistimme, sekä ihanat Inari ja Sara kertomassa liikunnasta raskauden jälkeen. Päivästä jäi käteen paljon ajatuksia, opittiin mitä tehdään seuraavalla kerralla varmasti samalla tavalla ja mille sitten taas varataan lisää aikaa. Kaikinpuolin olin itse ihan huipputyytyväinen tuohon päivään ja sen antiin. Teen päivästä vielä videokoonnin jahka vaan sen ehdin editoida – se kun ei ole mikään itsestäänselvyys tuon Emilin kanssa.

Päälimmäisenä ajatuksena minulla kotiin tullessa oli kuitenkin ilo siitä, että ensimmäistä kertaa elämässäni uskallan olla jotain niin aidosti ja oikeasti ja koko sydämestäni kuin mitä minä olen. Minä olen juuri sellainen äiti kuin itse haluan olla.

En varmaan täytä mitään vuoden mutsi- kriteeristöä, mutta minun on todella hyvä olla ja niin näyttäisi olevan tuon minun lapsenikin. Tykkään meidän arjesta ja tykkään siitä miten sen menee eteenpäin. Minulla on ajatuksia elämästä ja uskallan seisoa niiden takana. En varmaan ole vielä ihan kasvanut aikuiseksi, mutta kovaa vauhtia sinnepäin ollaan menossa. Kasvetaan osittain Emilin kanssa yhdessä tätä matkaa.

Oli ihana jutella erilaisten äitien kanssa ja kuulla heidän mielipiteitään. Kaikki kun ajattelevat asiat niin omalla tavallaan. Se, että minä tarvin omaa aikaa – etenkin kun sitä tosiaan on TODELLA harvoin, niin samaan aikaan toinen ei koe tarvitsevansa sitä laisinkaan. Minä tykkään edelleen käydä silloin tällöin pitkän kaavan mukaan ulkona, kun toinen ei voisi enää kuvitellakkaan olevansa ulkona pidempään kuin kymmeneen. Me ollaan niin erilaisia, mutta sitten kuitenkin me kaikki ollaan äitejä ja niitä parhaita äitejä lapsellemme.

Minusta panelistimme Kirsi sanoi hyvin, että jokainen äiti on kuin lapsikin on omanlaisensa ja sitä on ihan turha lähteä ulkopuolisena tuomitsemaan kenenkään valintoja kun kukaan ei tiedä mitä siellä kotona tapahtuu. Huomaan ainakin itse tulleeni tosi paljon pehmeämmäksi asioiden suhteen. Mikään kun tässä elämässä ei ole niin mustavalkoista kuin ajattelemme.

Olen todella kiitollinen tästä miedän äiti-päivästä ja sen annista ja ihanista äideistä, jotka sen mahdollistivat! Pitäisiköhän seuraavaksi järjestää se täällä Tampereella?

emmakaisa

5 vastausta artikkeliin “Äideista parhain..”

    • Laitan linkin tän päivän postaukseen 🙂 Mut suosittelen suuntaamaan stockalle! Jos asut Tampereella niin siellä saattaa olla viel yks xs- kokonen ale- rekissä 😀

  1. Voi vitsi tää tapahtuma kuulostaa kivalta, kun oon sun ja monnan blogeista lukenut 🙂 ! Ehdottomasti oon mukana jos Tampereella järjestätte seuraavaks.

    • Joo ihan ehdottomasti kyllä Tampere on suunnitelmissa 🙂 Kivaa jos pääset sit osallistumaan <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 6
Tykkää jutusta