Kuinka elvyttää valkoiset kengät kevätkuntoon?

En varmaan kirjoittaisi tätä edes tänne, mutta sen jälkeen kun kaadoin viime keväänä kahvit valkoisten converse- kenkieni päälle ja sain niistä siitä huolimatta hohtavan valkoiset, on tämä tieto pakko jakaa myös teille. Varmaan suurimmalle osalle tämä on ihan tuttu juttu…

Itse vannon kuitenkin nykyään kaikessa sappisaippuan nimeen. Salla tänään nauroi tälle minun intoilulleni, mutta en voi sille mitään, että maailmani avautui tämän jälkeen. Kahvitahrat lähtevät vaattesta kuin vaatteesta ja jos jaksaa olla tarkka, niin kengistä saa hetkessä valkoiset. Jos tätä vaikutusta haluaa vielä tehostaa, niin kannattaa pestä kengät valkaisevalla pesuaineella…On lähes rikollista, että sappisaippua astui elämääni vasta vuosi sitten kun olin jo ehtinyt pilata lompakkoni kahvilla.

Itse siis hankaan saippuaa kaikkialle kenkiin ja heitän ne pyyhkeiden kanssa pesukoneeseen. Pesen 30 asteessa nämä koneelliset, sillä ainakin consseista tahtoo lähteä kaikki värit niinkuin yllä olevassa kuvassa näkyy (okei se on Timon askelvirheen ansiota :D). Valkopesuaineella (suosittelen vanishia ) voi tehostaa vaikutusta ja toki uudet nauhat tuo aina ryhtiä kenkiin.

Toinen melkein pomminvarma konsti jonka avulla rasvatahrat lähtee vaatteista helposti on hangata hieman fairya vaatteeseen ennen koneeseen laittoa. Siis sen verran vain, että kylpyhuoneessa ei ole saippua kaaos pesun jälkeen…

Eihän niistä kengistä enää uusia tule, mutta kyllä käyttöikä pitenee huimasti kun välillä muistaa pitää väliaikaishuollon.

Onko teillä jotain kuningasvinkkejä tahrojenpoistoon?

emmakaisa

5 vastausta artikkeliin “Kuinka elvyttää valkoiset kengät kevätkuntoon?”

  1. Jo pelkkien nauhojen vaihtaminen uusiin vaikuttaa kenkien ulkonäköön todella paljon! 🙂

  2. Itse jynssäsin juuri valkoiset converset valkoisiksi Le Chat marseilles-saippualla 🙂

    • Se taitaa olla kai sappisaippuaa vähän miedompi versio? Vissiin toimii kyllä ihan yhtä hyvin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 6
Tykkää jutusta