Kaikki irti arjesta!

Olen huomannut toimivani nykyään huomattavan paljon tehokkaammin kuin ennen. Arjessa on sata liikkuvaa tekijää ja kaikkien osa- alueiden huomioiminen vaatii todellista arjen suunnittelua. Homma olisi varmaan vielä hardcorempaa parin tai kolmen lapsen kanssa, mutta on tässä yhdenkin kanssa tekemistä. Olen oppinut toimimaan niin, että koti pysyy siistinä, äiti kunnossa ja lapsi puhtaana. Haluan kirjoittaa tämän nyt ylös, sillä pian on edessä uudet haasteet ja uuden arjen opettelu… Nämä keinot ovat kuitenkin auttaneet minua arjen pyörityksessä.

Priorisointi:

Kun Emil menee ensimmäisille päiväunille käytän kaiken ajan hyödyksi. Mietin järjestyksen, että mitkä ovat asoita, mitä en voi tehdä Emilin ollessa hereillä. Tällä hetkellä niitä ovat tiskien laitto ja blogin kirjoittaminen, joten hoidan ne aina ensimmäisenä. Yleensä jätän blogin vasta illaksi, mutta jos tiedän, että illalla on ohjelmaa, aloitan siitä- tai muista konejutuista. Sitten meikkaan ja laitan itseni valmiiksi. Koitan myös aina jättää hieman aikaa rentoutumiselle sohvalla. Nämä siis tapahtuu jos Emil nukkuu hyvin. Siksi aloitan aina siitä mikä on tehtävä Emilin nukkuessa.

Teen paljon lapsen kanssa..

Emilin kanssa on nykyään helppo tehdä yhdessä asioita. Imuroiminen on suurta hupia ja kaikki muukin siivous menee. Hän osallistuu nykyään jopa lattian pyyhkimiseen jos hänelle antaa puhtaan rätin. Jos haluan käydä suihkussa laitan Emilin kylpyyn siksi aikaa. Pyykkien ripustamisen aikaan Emil tykkää tyhjentää pyykinpesukonetta. Kotijumpat on ainakin meidän Emilistä todella hauskaa yhdessä tekemistä ja myös lapsiparkissa tuo viihtyy tarvittaessa todella hyvin.

Me syömme yhdessä…

Emil sormiruokailee aamupalansa, joten minä syön itsekin silloin aamupalan ja juon rauhassa kahvini. Lounas ja päivällinen menee osittain syöttäen, mutta Emil syö jotain sitten kun mekin. Ruokailuhetket on minulle tosi tärkeitä ja haluan pitää edes yhdestä yhteisestä ruoasta perheessämme kiinni. Kun syödään yhdessä jää paljon aikaa kaikelle muullekin. Kun olemme syöneet, siivoan jäljet heti pois, sillä en voi sietää keittiön kaaosta omassa kodissa. Minulla on ollut hieman totuttelemista siinä, että tiskit jää pöydälle kunnes Emil on unessa.

Panostan hetkiin..

Jos Emil nukahtaa kauppareissulla rattaisiin, on aivan 100% varmaa, että minä suuntaan kahville. Nautin aivan suunnattomasti istua yksin kahvilla kun Emil nukkuu. Olen huomannut, että nykyään kun annan itsestäni sosiaalisesti paljon ja koko ajan, on ihanaa olla välillä täysin ihmisperse omissa oloissaan. Rauhassa juotu kahvi on rauhassa juotu kahvi, siitä ei vaan pääse mihinkään. Pienellä hiljaisella hetkellä jaksaa painaa taas täysillä kun mini herää.

Suunnittelen paljon etukäteen..

Vaikka arki lapsen kanssa on yllätyksiä täynnä, niin uskon, että hyvin suunniteltu on puoliksi jo tehty. Eli mietin paljon viikkoamme etukäteen ja suunnittelen päiviemme kulkua. Yllättäviin tilanteisiin on paljon helpompi suhtautua kun rutiinit on kasassa ja mielessä on pieni suunnitelma miten kaikki tulee menemään!

Toisaalta sitten paljon annan myös olla. Tykkään välillä pitää päiviä jolloin ei tehdä mitään. Hengataan kotona yöpuvussa ja ehkä käydään vähän ulkona happihyppelyllä. Nukutaan pitkiä päiväunia ja syödään kun huvittaa. Ei pidä ottaa arkea liian vakavasti !

 

 

 

emmakaisa

5 vastausta artikkeliin “Kaikki irti arjesta!”

  1. Sama homma. Pikkuinen kun nukahtaa ensim. pitkille päiväunilleen pyrin tekemään ruuan sekä mahd. paljon kotitöitä. Ja muutenkin päivän mittaan olen lähes koko ajan liikkeessä että, sitten illalla voi nauttia rauhassa sen illallisen ja katsoa leffaa miehen kainalossa 🙂

  2. Mä oon edelleen tosi kade äideille, kellä on tuota touhuumisaikaa. Aino 9kk nukkuu päikkärit liikkuvissa vaunuissa tai äidin vieressä. Joka kuukausi sitä yrittää jättää lapsen sänkyyn yksin nukkumaan tai lenkin jälkeen terassille. Sängyssä saattaa nukkua sen 10 min ja vaunuissa minuutin.
    Meillä siis tehdään kaikki vauvan ehdoilla. Jos hän on sitä mieltä, että äidin ei tarvi maksaa laskuja tai täyttää tiskikonetta tai viikata pyykkejä, niin silloin niitä ei tehdä.
    Pikkuhiljaa tähän on tottunut, mutta olen silti kateellinen omasta ”pyykkiajasta”😊
    Nytkin Aino nukkuu mun vatsan päällä ja mä sometan😂

    • Oivoi 😮 Pitkään on teillä nukuttu päikkärit huonosti… Toivotaan, että kun siirtyy yksiin uniin unet pitenee ja sitä myöten saisit vähän puuhailu- aikaa <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 13
Tykkää jutusta