Mitä mukaan sairaalakassiin? OSA 2.

Katsoin ihan huvikseni, että mitä olen postannut vuosi sitten tähän aikaan.. Synnytys oli hyvin lähellä, joten ajatukset olivat jo sairaalaan lähdössä, luonnollisestikin sairaalakassin sisältö oli päivänpolttava puheenaihe.. Luin omaa listaustani ja hieman nauratti. Kassissa oli mukana lopulta paljon kaikkea todella turhaa ja paljon kaikkea olennaista puuttui. Minun kohdallani mukana olisi toki voinut olla koko omaisuus, sillä viikon aikana potilashotellissa ehti kaivata yhtä sun toista asiaa. Onneksi Timo toi mukanaan milloin mitäkin mitä tilailin kotoa.

Mitä nyt sitten pakkaisin sairaalakassiin ?

Pakkaisin ehdottomasti mukaani edelleen huulirasvan. Tämän lisäksi pakkaisin todella hyvän kasvojenpuhdistusaineen ja kasvovoiteen, sillä synnytyksen jälkeen on enemmän kuin ihanaa päästä jynssäämään itsensä puhtaaksi. Myös shampoo ja hoitoaine kannattaa valita harkiten, eikä suihkusaippuakaan ole pahitteeksi. Luulin selviäväni pelkällä hoitoaineella, mutta oikeasti se suihku on jotenkin tosi tärkeä juttu, ei siis se ensimmäinen ponnistuksen jälkeen, vaan se ensimmäinen kun olet hieman saanut levättyä. Muuten tärkeitä on hammasharja ja hiusharja ja hyvä hammastahna.. Taisin minä viikon aikana meikatakkin pariin otteeseen, kun halusin tuntea itseni ihmiseksi jälleen 😀

Pakkasin itselleni sairaalaan mukaan ihania terveellisiä herkkuja, mutta ensimmäinen asia mitä Timolta tilasin oli suklaata. Itse söin varmaan vielä tunti ennen saliin lähtöä ruokaa osastolla (kyllä minulla oli jatkuva nälkä), mutta kaverit ovat kertoneet, että kotoa lähtiessä voi odottelu olla sairaalassa pitkää, joten kannattaa varata jotain evästä (sairaalastakin kyllä varmaan saa jos pyytää)..  Mitä enemmän energiaa sitä parempi, sillä sitä tarvitaan. Vesipullon ottaisin mukaan jos olisin sinä.

Mukaan lähtisi myös edelleenkin ne imetysliivit. Myös ne liivinsuojukset ja nännivoide lähtisi laukkuuni edelleen. Itse taisin hamstrata näitä hieman varastoon jo ennen synnytystä eräältä osastolta, mutta en muista niitä olleen synnyttäneiden osastolla, mutta korjatkaa jos olen väärässä..

Ja varmaan laittaisin kotiin valmiiksi omat ja vauvan kotiutumisvaatteet, Emilin omasta piposta sairaalassa olin iloinen, se toi jotenkin oman vauvan tuntua.. Kirjoitin vuosi sitten, että en ole ostanut alle 56 kokoisia vaatteita, koska en usko, että vauva mahtuisi. Ensimmäinen asia mitä tehtiin kun kotiuduttiin, oli pienempien vaatteiden hankinta:D Joten suosittelen ostamaan parit pienemmätkin vaatteet, ei ne kauaa mahdu, mutta on ne söpöjä<3

Oikeastaan kaikki muu on turhaa, mikäli sairaalassa olo ei kestä kauaa.. Sairaalasta saa paljon kaikkea ja puoliso tai perheenjäsenet voivat tuoda mitä puuttuu. Vaatteet saat kuitenkin osastolta ja se tärkein siellä jo onkin kainalossa<3

Mitä sinä pakkaisit mukaan sairaalakassiin jos nyt lähtisit uudelleen?

Ainiin! Viimehetkellä nappasin mukaan omat flipflopit ja ne olivat kyllä yksi parhaista mukaan otetuista jutuista… Eli suosittelen omia kenkiä 😀

emmakaisa

6 vastausta artikkeliin “Mitä mukaan sairaalakassiin? OSA 2.”

 1. Mulla oli mukana kuivashampoo ja se pelasti tilanteen. Vauva syntyikin kiireellisellä sektiolla pitkän synnytyksen jälkeen. Siinä kunnossa ei suihkuun kykene hiuksia pesemään, mutta onneksi oli kuivashampoo.

  Ja koska vauva oli lastenosastolla ja itse eri osastolla, niin myöskin unimaskista ja korvatulpista oli suuri apu. Sai vielä levättyä kunnolla ennen kotiinpaluuta ja vauva-arjen alkua.

  Muuta en muista niin suuresti tarvinneeni.

  • Kuivashampoo on kyl varmaan kans kova, itse pystyin pestä hiukset, mutta jos en olisi niin pakko olisi jollain ollut hieman freesata oloa..

 2. Mulla oli mielestäni aika hyvin kamat mukana 😀 mukaan ottaisin siis… shampoo, hoitoaine, saippua, dödö, hammasharja, hammastahna, ponnareita, pinnejä, hiusharja, imetysliivit, liivinsuojat, omat sukat, jotain evästä, juomapullo, puhelimen laturi. Siinä tärkeimmät 🙂 ja toki omat ja vauvan kotiutumisvaatteet (pienet!!) mutta ne voidaan tuoda sit hakiessa 🙂

 3. Mulla oli vesipullo (sporttikorkilla, voi juoda makuultaan) ja se on minusta yksi parhaimmista mikä kannattaa ottaa! Ja tottakai puhelimen laturi, hammasharja, suihkusaippua, kotiutumisvaatteet..

  Itse otin aika vähän tavaraa. Tripit tuli joutua ja isäntä söi namit mitä hänelle ostin. Ainoa mitä tekisin toisin niin ottaisin matkaan tosi löysät housut. Minulla oli maha niin herkkä, että pienikin paine siihen teki inhottavaa.

  Onneksi tuli otettua kaikki välttämätön kun me jäätiin molemmat osastolle. Toki mies olisi lähtenyt kotoa hakemaan jos olisi ollut tarve.

  • Niin joo no meillä mies meni kotiin nukkumaan aamulla ja tuli sit takaisin ja sen jälkeen oltiinkin yhdessä. Hän kävi kuitenkin monta kertaa kotona kun kissa piti ruokkia 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 8
Tykkää jutusta