Ja niin alkoi päiväkoti!

*Sisältää mainoslinkkejä

Emilin reppu(Elodie details): TÄÄLLÄ*, pipo(Elodie details) TÄÄLLÄ*, huivi: Zara, housut ja takki: Cubus

Tänään se tapahtui, Emil meni ensimmäistä kertaa päiväkotiin. Minä sain varmasti sen helpomman roolin, sillä työmatkani vuoksi Timo vei ja minä hain Emilin tänään päikystä. Kävimme eilen tutustumassa koko perhe päiväkotiin ja jätin aika hyvillä mielin Emilin hoitoon. Vielä viimeviikolla ihmettelin Umpulle, että mitenniin on vaikeaa? Samana iltana itkin vielä vuolaasti, että teenkö nyt elämäni suurimman virheen ja olenko ihan kamala äiti.. Niin ne tunteet vaan tulee, minullekin.

Meidän onneksemme saatiin tosi kiva päiväkotipaikka ja olen iloinen sen pienuudesta ja sijainnista. Vaikka Emil on sosiaalinen niin olisin ehkä hieman ollut kauhuissani jos hänet olisi laitettu suoraan isoon päiväkotiin, joten pitää olla tästä tosi kiitollinen. Meillä oli eilen vielä kaikenpäälle 1- vuotis neuvola ja pelkäsin, että rokotteet nostaisivat lämpöä. Olin myös täysin valmistautunut illan kestävään huutoon kun olen ollut päivän poissa, mutta sain yllättyä iloisesti.

Neuvola meni juuri niinkuin ajateltiinkin. Emilillä on edessä unikoulu numero kaksi jahka arki tästä tasaantuu. Olen tiedostanut koko ajan miten meillä menee maitoa aivan liikaa ja Emil ei siksi syö juuri mitään. Nyt kun sen sanoi toinen ihminen ääneen niin ryhdistäydyttiin heti asian suhteen. Tänään Emil ei ole saanut kuin ihan aamulla maitoa pullosta ja sitten tuossa kotiin tullessa ruoan päälle hieman (sekä siis mitä päikyssä sai) ja iltamaidon äsken nukkuman mennessä. Meillähän vallan syötiin iltapuuroa tänään kun koko päivän on ollut pullomaito pannaassa. Päiväkoti on tässä minun silmissäni tosi positiivisessa roolissa, sillä Emil ei ehdi miettiä maitoaan ja syö ehkä sitten ruoilla paremmin. Kyllä tämä tästä hiljalleen!

Meidän neuvolatäti oli vaihtunut ja vaikka nykyinenkin on tosi ammattitaitoinen, niin olen todella surullinen, että jouduttiin luopumaan tästä meidän vanhasta. Hänestä oli tullut tosi tärkeä, vaikka aika vähän lopulta edes nähtiin. Tehtiin me yksi turha lääkärireissukin eilen kun th sanoi, että korvat punottaa.. Noh, ei kuulemma niissä mitään ollut sanoi korvalääkäri. Samalla hän katsoi Emilin silmät, pojalla kun on tullut vasta yksi kyynel elämänsä aikana… Meillä on oikea Cry baby 😉

Tästä tämä meidän arki nyt alkaa rullailla. Minulla on aika loiva lasku töihin ja hiljalleen hommaa alkaa olla enemmän. Nyt olen tosi positiivisella fiiliksellä tästä päiväkotihommasta ja aika kevyt alkuhan tässä on edessä, sillä Timo pitää isäkuukauden ja kesäloman kesällä, joten Emil saa olla sitten kotona taas pidempää.

Paljastakaas äidit muuten mistä löytyy parhaat kerhotossut? Eilen kävin koko koskikeskuksen läpi, mutta noin pieniä ei ole misään….

emmakaisa

12 vastausta artikkeliin “Ja niin alkoi päiväkoti!”

 1. Aivan ihanat vaatteet pojalla kuvassa, mutta ei kovin päiväkoti-ystävälliset ulkoilua ajatellen? 😉 meilläpäin muksut pyörii kuriksissa ja kumppareissa tähän vuodenaikaan…

  • No juu ei meilläkään mini näissä päikkyyn lähtenyt, nää on viimeviikon joltain päivältä.. Johan hän olis jäätynyt sinne 😉 Toppahaalari ja kurahousut ei vaan oo ehkä yhtä esteettiset kuvailtavat 😛

 2. Ihanaa että meni hyvin päikyssä! 🙂 meillä jäbä kans perhepäivähoidossa ollut jo 10kk lähtien ja kammosin kanssa itse alkuun sitä mutta sitten näin miten jäbä vaan viihtyy sielä ja heipattaa jo heti mulle ovella hyvä kun sisälle ollaan päästykään 😀 hyvä näin! Meillä popin tossut ja tosi hyvät, pysyy jalassa kun menee nilkkojen yli vähän kun sukka ja jarru pohja! Suosittelen! Ihania työpäiviä, tarhapäiviä ja mukavaa kevättä teille! 🙂

  • Joo noi pienet pärjää kyllä tosi hyvin 😀 <3 Ihanaa kevättä teillekin <3

 3. For Minis and mommies -verkkokaupasta saa superhyvät suomessa, pohjoismaisesta nahasta tehdyt tossut. Hinta hieman perustossuja kovempi, mut ainaki meillä toiminu.

  • ne on niin ihania <3 mä nyt punnitsen niiden ja yksien toisten välillä!

 4. Tohvelisankari.fi myy hyviä ja ihanan näkösiä kerhotossuja ja pienin koko tais olla 17…

 5. Kiva että mennyt hyvin! Itseäkin jännittää kun pian meilläkin edessä..
  Meillä meni muuten myös ihan hillittömät määrät maitoa, mutta terkkari kehotti vaihtamaan pullon mukiin niin johan väheni se maidon lipitys. Nykyään juokin paljon vettä ja syö hyvin. 🙂

  • Hyvin se menee, veikkaan itkujen tulevan Emilin osalta kun hän tajuaa, että siellä ollaan tosiaan joka päivä 😀 Meillä varmasti toi päiväkoti on tohon ruokahommaankin se avainjuttu kun se rytmittää päivää ihan erilailla kun ennen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 21
Tykkää jutusta